- Köszönetek: 0
Kérdések
- Ulmo
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
A Gyűrű Keresése írta: Bár erre nem utalt külső jel, mégis voltak pólusaik, s eredetileg "függőelgesen" álltak foglalatukban...Ebben a helyzetben a golyóbis felszíne volt a látó oldal..."Véletlenül" Peregrinnek is sikerült többé-kevésbé függőleges helyzetbe hozni a Követ, ahogy a földön babrált vele
Tehát a palantírok csak a megfelelő helyzetbe állítva működtek. A könyv szerint a kisebb Kövek még irányítottak is voltak, tehát csak meghatározott irányokba láttak.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Nekem valami olyasmi rémlik, hogy nem volt mindegy, hogy merre fordították őket... De ez is csak egyféle elképzelés volt, hogy most végül melyiket választotta Tolkien, vagy hogy döntött-e egyáltalán ebben a kérdésben...amanibhavam írta: Egész pontosan mit értesz a palantírok polarizálódása alatt??
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- amanibhavam
- Nem elérhető
love is the shadow that ripens the wine
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Ez a téma inkább a könyv kerestetikbe illyene. Egyébként a filmes borítók nekem sem tetszenek. Legföljebb a helyszínesek.
Kérdések:
Lehet tudni valamit a lossoth-okról (vagy lossath? ) vagy hó-emberekről azon kívül, amit a függelékben leírnak Arveduinál? Miért hívják őket hó-embereknek? :
Akkor most Tolkiennél a palantíroknak van polarizálódása vagy sem? :
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
Sil írta:
Hát, én még FotR-osat se láttam. Szerintem örülhetünk, hogy oplogók meg csengőhangok vannak... (Bár nekem nem Nokiám van, szóval nekem úgyis mindegy...)Szép Gilraen írta:
Szép Gilraen írta: Hű, ez most NAGYON OFF LESZ! 8O
Én Bécsben lakom, és azt szeretném egtudakolni: van Magyaro.-n TTT-s mobilelőlap? FOTR- s az már gondolom van... :
Na?!!! : : :
De én a múltkor láttam itt, m.o.-n (már itthon vagyok) ugyanolyan hobbitosat 1 kiscsaj kezében, mint amilyen nekem van... Nem biztos, h. az volt, csak távolról láttam. Bár végül is kaphatta külföldről is.
csak azért kérdeztem, mert Bécsben Arweneset már sehol nem találtam, pedig van olyan is. de ha TTT- s már lenne, abból még bizti, h. még nem kapkodták volna el az össz. Arweneset.
- Sil
- Nem elérhető
Hát, én még FotR-osat se láttam. Szerintem örülhetünk, hogy oplogók meg csengőhangok vannak... (Bár nekem nem Nokiám van, szóval nekem úgyis mindegy...)Szép Gilraen írta:
Én Bécsben lakom, és azt szeretném egtudakolni: van Magyaro.-n TTT-s mobilelőlap? FOTR- s az már gondolom van... :
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
- mogy
- Nem elérhető
ja, amúgy jópofa az oldal:)))sok érdekes cucc van:)
"Nyitott szemmel álmodom, de nem vagyok magam!"
- Sil
- Nem elérhető
- Prérifarkas
- Nem elérhető
Nimrodel O Lorien írta: Nem értem... Lesz a Könyveknek egy új kiadása? 8O
www.theonering.net/perl/newsview/6/998371377
Vagy én tévedek, rosszul értettem?
(Minden esetre tetszenek a borítók.)
Neee!
Nem bírnám ki, hogy filmes képek legyenek rajtuk.... 8O
Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"
- Coralie
- Nem elérhető
www.theonering.net/perl/newsview/6/998371377
Vagy én tévedek, rosszul értettem?
(Minden esetre tetszenek a borítók.)
Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...
- Legolin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Hát, remélem kiadják újra Az elveszett mesékett!(és meg is találom) :look:
... - very mátalo...
- Hold me.
- I can't.
/Edward Scissorhands/
- Legolin
- Nem elérhető
- Ghargoqurk
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Vita Verus Nunquam Com Morte Sum
- Nefadar
- Nem elérhető
- amanibhavam
- Nem elérhető
Nefadar írta: Legolin: több helyen is meglehet, a héten láttam a Nyugati környékén és a hétvégén Zalaegerszegen is...
tuti, hogy az Elveszett mesék könyve volt? tudtommal azt nagyon nehéz megtalálni... nem a Gyűrű keresésével kevered?
love is the shadow that ripens the wine
- Nefadar
- Nem elérhető
- Laivinë
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Nekem viszont az lenne a kérésem, hogy aki a Tündék gyógyításáról bármit is tud, az küldje el nekem priviben, vagy emilben. Esetleg ICQ-n. Nagyon érdekelne, hogy gyógyít egy tünde, és főleg, hogy milyen sérüléseket milyen módszerrel. Minden részlet érdekel..
Előre is köszi.
Laivinë Laurelassë
- Léli
- Nem elérhető
MT-ben ha jól emlékszem, a külső kör(ök)nél lakóházak voltak. Kérdés: ezek lehettek emeletesek?
[size=9:2l1rqam4](és a korábbi kérdéseimet se felejtsétek el! Nekem fontosak (és másoknak is ))[/size]
Köszi
Léli
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Ulmo
- Nem elérhető
"nem Manwë földje az, ami halhatatlanná teszi a lakóit, hanem a Halhatatlanok, az ott élők azok, akik megáldották azt a földet; ott csak gyorsabban öregednétek"
Az Elveszett Meséket néha lehet kapni, néha nem. Szerencse kell hozzá, hogy megtaláld valahol.
Léli: ahogy elnézem, az emberek általában sírboltokat, halmokat emeltek a halottaknak (legalábbis az uralkodóknak). Lásd Sírbuckák, Lovasvég sírhalmai. Csatákban a rohírok tömegsírt készítettek, ott helyezték el a saját halottaikat. A közemberek temetkezési szokásairól én sajna nem tudok semmit [size=9:258adcc4](de azt sejtem, miért vannak ilyen kérdéseid ) [/size]
- Léli
- Nem elérhető
Ulmo írta: Léli: Elrond gyógyítása azért különleges, mert nem egyszerű szúrt sebet kezelt, hanem egy morgultőr okozta sérülést. Ennek a fizikai mellett lelki hatása is van (az alany átkerül az árnyékvilágba). Ehhez nem csak gyógynövényt, gyógyszereket, hanem a saját belső erejét is használja.
Egyébként a tündék biztos jobb gyógyítók az embereknél, hiszen ismernek minden növényt, tudják melyik milyen betegség ellen jó. Sőt, ismerhettek olyan vizeket is, amelyek gyógyíthatnak lelki betegségeket (pl Ivrin Forrásai)
Értem, köszi. Ehhez kapcsolódó újabb hülye kérdésem: énekelhetnek háladalt, miután meggyógyítottak valakit? Most nem konkrétan Frodóra gondolok, hanem egy egyszerű (hm... majdnem halálos) szúrt sebnél. Vagy sokkal ritkább esetekben énekelnek?
És még mindig fontos kérdés: tudunk-e valamit a temetkezési szokásokról? (az emberekéről)
[size=9:3n2hmcpn]Egyszer majd megtudjátok, hogy mi értelme ennek a sok hülye kérdésnek [/size]
Léli
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Legolin
- Nem elérhető
AZ ELVESZETT MESÉK KÖNYVÉT HOL LEHET MEGVENNI? Mert eddig én még sehol nem láttam.
Van egy kérdésem is (bár, lehet, ezt máshol is feltehetném): Frodóék, meg úgy egyáltalán a halandók Eresseában v. Amanban meghaltak előbb-utóbb? Én eddig azt hittem, nem, de mostanában olvastam néhány dolgot, ami elbizonytalanított(nagyon)). :dead:
... - very mátalo...
- Hold me.
- I can't.
/Edward Scissorhands/
- Ulmo
- Nem elérhető
Egyébként a tündék biztos jobb gyógyítók az embereknél, hiszen ismernek minden növényt, tudják melyik milyen betegség ellen jó. Sőt, ismerhettek olyan vizeket is, amelyek gyógyíthatnak lelki betegségeket (pl Ivrin Forrásai)
- Laivinë
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
- Léli
- Nem elérhető
- Léli
- Nem elérhető
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Nimdorc megpróbálkozott vele angolul, majd sikerült megszereznie magyarul az első kötetet, de azb üő szavaival élve, az Angol magyarabbul van mint a Tandori féle fordítás...
És én is osztom a véleményét... (bár az angolt nem próbáltam ki...)
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- Ulmo
- Nem elérhető
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- Ulmo
- Nem elérhető
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.