Gollam

Több
22 éve 6 hónapja #61564 Írta: Narquelie
Narquelie válaszolt a következő témában: Gollam
Fúúú, én a szívemnek szottyától, mint elnevezéstől irtóztam...

"A lehető legrosszabb helyen, a lehető legrosszabbkor éltek.
Nem csoda ha hőssé lettek."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 6 hónapja #61426 Írta: zsoffija
zsoffija válaszolt a következő témában: Gollam
Hallatlan... :roll: :lol:

A GYU-nkban v.mi ilyesmi van leírva:(Gandalf mondja...nem szó szerinti idézet,bocsi!)

Tehát:
"Ki gondolta volna,hogy még tollamnak is lesz feladata."
Tollam...értitek...tollam! :lol: :lol: :lol:
Csak pár nappal ezelőtt döbbentem rá,hogy nyomtatási hibával állok szemben!
:D

"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 6 hónapja #61121 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Gollam
Ez tényleg nem szentségtörés sztem, hisz Ulmo csak a saját (meg persze a mi) kedvünkért fordítja le :D

I feel complete when I feel sick inside

Több
22 éve 6 hónapja #61118 Írta: amanibhavam
amanibhavam válaszolt a következő témában: Gollam
ha a fordítás kikerül egy nyilvános honlapra, akkor szvsz ki van adva (és egyesek berzenkedhetnek)

love is the shadow that ripens the wine

Több
22 éve 6 hónapja #61101 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: Gollam
Brisa!

Ez bizony már ki van adva! (Sajnos! :evil: )
:)

Több
22 éve 6 hónapja #61096 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Gollam
Én másképp látom eztet. :wink: Nem lennék képes úgy elolvasni A babót, hogy Baggins-okkal, tündérekkel meg babókkal találom magam szemben a GyU után. És Ulmo - áldjuk közösen a nevét :lol: - megment engem ettől a szörnyűségtől. :wink:
És szentségtörésről szó sincs! Magán használatra készülnek ezek a fordítások, azaz nem lesznek kiadva. (Sajnos! :P )

Brisa

Több
22 éve 6 hónapja #61090 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Nem tudom... Szobotka Tibor igazán kitett magáért és most nem tudom miért kéne, hogy is mondjam... "megszentségteleníteni" a művet. Szvsz az úgy jó ahogy van! Nem? :?
Na jó! Most térjünk vissza jó Szméagolra!

-Észreveszem, észreveszem… Mit veszek észre?
A régi várat, a nagyon régit, a szörnyű régi várat. Mikor Szméagol még fiatal volt, nagyon-nagyon rég, szok meszét hallottunk Délről, úgy ám, úgy ám, rengeteg meszét, eszténként, amikor ott ültünk a Nagy Folyó partján, a füzeszekben, mikor a Folyó még fiatal volt, gollam, gollam.-Elsírta magát és motyogni kezdett.

:cry: :cry: Most épp sírok a meghatottságtól!
Mit gondoltok mi lehetett ez?
Előjött belőle Szméagol, a szép emlékek. Annyira sajnálom. :cry: :cry:

Több
22 éve 6 hónapja #61017 Írta: shaira
shaira válaszolt a következő témában: Gollam
Az úgy JÓÓÓÓ 8) :D :wink:

Több
22 éve 6 hónapja #61015 Írta: Brisa
Igen, shaira! Zsákos Bilbó, hobbit, tünde, törp, Köd-hegység stb. lesz benne.

Brisa

Több
22 éve 6 hónapja #61009 Írta: shaira
shaira válaszolt a következő témában: Gollam
Olyan lesz, hogy Zsákos Bilbó meg ilyenek? Mert engem a könyvben zavar a Baggings, jó nem annyira, csak Gy.U. után kicsit furcsa.

Több
22 éve 6 hónapja #60982 Írta: Ragoran
Ragoran válaszolt a következő témában: Gollam
Brisa: Várjuk!!!

Több
22 éve 6 hónapja #60980 Írta: Brisa
Ulmo nekiállt újrafordítani A hobbitot (A babót). Reményeink szerint már a nyáron meglesz az egész. (Én legalábbis igyekezni fogok, Ulmo. :wink: ) Abba aztán minden a GyU szerint lesz fordítva. (Mármint a nevek.)
Ulmo majd felrakja a Szilmarilok mellé akit esetleg érdekelne.

Brisa

Több
22 éve 6 hónapja #60966 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok! :twisted:

Szerintem az olyan aranyosan hangzott: Bilbó Baggins, a babó. Nem? :wink:

Több
22 éve 6 hónapja #60960 Írta: Ragoran
Nekem is jobban tetszik a hobbit...

Több
22 éve 6 hónapja #60959 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Gollam

Ragoran írta: Lehet babó, de akkor a GYU-ban is legyen így és fordítva!

Bármit, csak azt ne, hogy babó legyen a hobbitokból!!! :lol:

I feel complete when I feel sick inside

Több
22 éve 6 hónapja #60917 Írta: Ronat/Szméagol
Azért, mert mikor A Gyűrűk Urát fordították Göncz Árpád és Réz Ádám háborús idők voltak és nem tudtak egyeztetni.

Több
22 éve 6 hónapja #60906 Írta: Ragoran
Én azt nem értem, hogy miért kellett külöbözően lefordítani ezeket a neveket? Lehet babó, de akkor a GYU-ban is legyen így és fordítva! Sokkal érthetöbb lenne!

Több
22 éve 6 hónapja #60896 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Hát persze Ragoran! Nekem szokatlan volt a Nyelem, a tündér, a babó, a manó, a Ködös Hegyek... :twisted: még van mit sorolni! :) De megszoktam és mikor megláttam a boltokba A babót, úgy, hogy a babók hobbitra vannak cserélve eléggé felháborodtam! :evil: :evil: :evil:

Hol vannak az elemzések? Gollam? :?: :cry: :cry: :cry:

Több
22 éve 6 hónapja #60718 Írta: Ragoran
Szméagol:Szerintem is tök aranyos, bár az elején elég szokatlan volt!

Több
22 éve 6 hónapja #60669 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

No de ahhoz mit szóltatok, hogy az ork csemete a legjobb csemege számára?! :?: :!: Azért én ezen eléggé ledöbbentem! 8O
Nekem egyébként nagyon tettszett a "szívemnek szottya" elnevezés A baóban :) . Az olyan aranyos! Nem? :?

Több
22 éve 6 hónapja #60276 Írta: Ragoran
És a halcsonttal fésülgették a hajukat:o)

Több
22 éve 6 hónapja #60270 Írta: Narquelie
Ja, és mikor eljött hozzá Gollamleány, közösen szürcsölték a koktélt egy vékony, üreges belsejű növényből... :)
Ezt halljátok, jól leírtam, nem is lehet érteni...

Több
22 éve 6 hónapja #60201 Írta: Varda Tintallë
Varda Tintallë válaszolt a következő témában: Gollam

Szméagol írta: Az ágyék kötöjén?:?: ) különböző dolgokat, mint például halcsontot vagy ork (manó) fogat hordott! Mire volt ez jó neki :?

halcsont >> fésű (volt azért egy pár szál haja)
orkfog >> jégvágó, arra az esetre, ha koktélt akarna inni :D

Namárie!

Varda Tintallë

I anwe harya limbe antar... / Az igazságnak sok arca van...

Több
22 éve 6 hónapja #60181 Írta: Ragoran
Biztos szuper tartós gatyája volt! :P

Több
22 éve 6 hónapja #60112 Írta: zsoffija
Én sem értettem...ZSEBE???
Én már azt is furcsálltam(bár esztétikailag egyetértek vele!),hogy honnan van oan gatyája...mert mittoménhányszáz év alatt már csak elhasználódik... :?
Nyár...net...áuuu...(meg fognak dögleni a tevéim,a hõsembereim,az ûrlényeim...nem :roll: ööö...láthatlak TiTeKeT!!! :cry: :cry: :cry: )

"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:

Több
22 éve 6 hónapja #60060 Írta: Ragoran
1: Én se naon jutok majd nethez... :cry:
2: Tudod! Van aki bélyeget gyüjt, van aki manófogat :P ....
3: Elemzések! Tényleg! Várjuk!
4: A Babóban nekem is feltünt, hogy hol is van Gollamnak zsebe... :?
5: Az a szem télleg naon jó! Tök jó szeme van :o )

Több
22 éve 6 hónapja #60057 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Szerintem Gollam koptatta. Arról, hogy manikűr készletet hordott volna magával ( :D ) az jutott az eszembe, hogy A babóban olyasmit írtak, hogy zsebében ( :? hol volt neki zsebe? Az ágyék kötöjén?:?: ) különböző dolgokat, mint például halcsontot vagy ork (manó) fogat hordott! Mire volt ez jó neki :? :lol: ?
Igazán!
Hol van Gollam azokkal az elemzésekkel? Remélem azért nyár (iskola vége) előtt meg írja, mert én onnantól nem jutok nethez! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Több
22 éve 6 hónapja #59992 Írta: Narquelie
Gyönyörűek, egyenesen csodálatos, el vagyok zuhanva tőlük.... :lol:

Több
22 éve 6 hónapja #59974 Írta: zsoffija
szerintem szépek a szemei... :roll:

Több
22 éve 6 hónapja #59885 Írta: Narquelie
Hát nem mondanám, hogy jól néz ki, de elég vén, szóval elmegy...
Szegényke nem egy gyönyörűség, na persze ezzel nem sértegetni akarom a topic főszereplőjét.... ő másban erős... :) :D :lol:

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.590 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére