Legolas (Orlando Bloom)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #20409 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Huh, teljesen le vagyok taglózva... ez a tegnapi beszélgetésetek egyszerűen maga volt a csoda. Egyszerűen félek bárminemű Orli képet vagy friss infót ezek után ide berakni, mert szétfoszlik a varázs, mint amikor valaki belegázol egy gyönyörűen csillogó pókhálóba...<br> Nem tudok a témához mit hozzátenni, mindent elmondtatok helyettem.... :) Ez a világ úgy nem jó, ahogy van. Egyetlen példát hozok ide még, remélem, hogy nem lesz túl off topic: Évekkel ezelőtt még megtehettem, hogy a kutyámmal magam mellett szabadon csatangoltam Csepelen a Kis-Duna partján (a házunktól alig 5 percre van a víz) az erdőben, kora reggel a csendben és békességben megetettük a hattyúkat és a vadkacsákat, nyáron együtt hancúroztunk a vízben, és délutánonként leülhettem egy-egy fűzfa alá tanulni a kedvenc sziklámra. Ma már ezt képtelenség lenne megtenni. A kutyámat néhányszor majdnem megölték bunkó emberek szabadon csatangoló vérengző kutyái; a hattyúk és vadkacsák megfogyatkoztak; a víz olyan mocskos, hogy ekcémát kap az, aki belemegy; és annyi ember ''lebzsel'' ott minden nap, hogy már nehezen találhatnánk olyan partszakaszt, ahol csak én lennék egyedül a kutyámmal.<br> Ilyenkor jut mindig eszembe ama bizonyos álom, amikor Legolas ül magába roskadva a tűz előtt... Szegény tündék....<br> AZONBAN ÉN IS HISZEK A TÜNDÉREKBEN!!!! És most akkor sem tündének, hanem ''hivatalosan'' tündérnek írom le, mert ez jelen esetben így helyes. Tapsoljunk hát mindannyian veszettül, mielőtt késő lenne....

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #20408 Írta: Anonymous
Bocs, kétszer került be ugyanaz a kép...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #20407 Írta: Anonymous
Sziasztok! Találtam néhány figyelemre méltó rajzot! Ezek közül az elsőt nem vagyok hajlandó belinkelni! Ide teszem a címét, ha valakit érdekelne, de NAGYON ERŐS IDEGZET KELL HOZZÁ!!! Legolas és Aragorn hát hogy is mondjam? Hmmm... www.mediaminer.org/fanart/view.php?id=12322 <br> <br> A többivel nincs ilyen gond.<br> <a href=http://www.mediaminer.org/fanart/view.php?id=16443> azért ez is okozhat vérnyomás emelkedést!
és talán még ez is
ez csak egyszerúen jó lett
és ez is tök jó szerintem

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #20406 Írta: Anonymous
én nem vagyok a rajongoja, a könyvben jo volt a filmben viszont undorito

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #20405 Írta: Anonymous
-t

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #20404 Írta: Anonymous
Rayan: KÖSZÖNJÜK!<br> <br> Ami a mai vitát (most méltó módón tárgyaltunk meg valamit!!!) illeti: én HISZEK a tündék létezésében. Lehet, hogy nem gondolom azt, hogy az erdőben a fa mögött áll, és találkozni fogok vele, de a lényeg csak az: így vagy úgy, de emberek hisznek a tündékben. <br> Ami pedig a csodákat illeti, és hogy sok ember észre nem hajlandó venni: mi úgy születtünk, hogy eleve láttuk a csodát? Nem. Tény, hogy a szerelem érzését te magad éled meg és nem más, de kell hozzá az a Valaki, aki stimulálja ezt az érzést. Mit is csinálnak a tündék? Tanácsot adnak. Nyugalmat, békét hoznak a szívedbe. Fényt lopnak az éjszakába. És erre bárki képes!!! Vegyük észre, hogy a csoda bennünk van, ahogy maga egy tünde is (természetesen Legolas)csoda! Valahogy ezt látjuk, érezzük amikor ránézünk! Érezzék az emberek hát rajtunk is!!!!!<br> Nietzsche sem a varázslattól, és nem is az Istentől fosztotta meg Zarathustrát, hanem a álványimádástól, attól, hogy az emberek pontosan azt veszítik el amit belül kellen hordozzanak. Az emberibb ember, az Übermentsch képes magában keresni a temlomot, hogy aztán, ha megtalálta meglássa a többi csodát.<br> Szerintem ha ezekben hiszünk, mi is, és az emberek is nemsokára itt-ott tündékkel találkozhatunk. Aki lehet akár egy sólyom is az erkélyen...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #20403 Írta: Anonymous
ÉSzAH: Igen, ez is igaz. A mesehősök sokszor kontrasztnak kellenek. De ugyanakkor fel kell fedeznünk ezeket a vonásokat a hétköznapi emberekben, mert a mesehősök vonásai <i>valahonnan</i> származnak.<br> <br> Tinuka: Köszi! ;-) <br> <br> Morgana: <i> ''A férfiak kulcsa a hiúságuk...'' </i> - ezt most bóknak vegyem? ;-) )<br> <i> ''a filmben legföljebb annyi marad meg a regényt nem ismero nézonek, hogy az a szöszi a vagány harci stílusával'' </i> - Hihetetlen, majdnem szó szerint ezt írtam én is a filmkritikámban (Völgyzugoly > Cikkek > ''A világ változik...''), szinte pontosan ugyanezt!<br> Egyébként maximálisan egyet értek.<br> <br> Lord Maul: Ezzel viszont nem értek egyet. A Természet nem helyettesíthető be az Istenképpel. <br> <br> <i>A könyv olyan réges-régi vágyképekből merít, amelyek mindenkiben megvannak ... Nem varázslatot, hanem varázslatosságot akarunk találni a bennünket körülvevő világban. és ezt Tolkien mindig megadja.</i><br> (Dr. Verlyn Flieger)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #20402 Írta: Anonymous
NEm vág ide, de...<br> Plíz nézzétek meg az első magyar Orlando weboldalt! Köszi!<br> <br> www.geocities.com/orlandobloomsite

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #20401 Írta: Anonymous
Bocsi, még off:<br> <br> shaira: kösz! :) <br> Ne felejtsetek el rájuk kattintani, mert így nagyban lehet látni őket, és mindegyikhez van szöveg is! (na még ilyen hülye tanácsot... :) )<br> <br> Dae: egyetértek :) Ilyen szempontból mélységesen a pozitivizmus ellen vagyok. De teljesen igazuk volt abban, hogy megalkották a szociológiát és a pszichológiát. Ezek nélkül ma sehol sem volnánk. De még akkora hülyeséget, hogy az ember determinált társadalmilag meg fizikailag! Bah, badarság! De ne térjek el a témától.<br> <br> Dae, a természeti népek valóban tökéletes harmóniában éltek az isteneik által alkotott világban. De nekünk ezt feltétlenül tönkre kellett tennünk :( Mi, emberek saját fajtársainkat irtottuk, hajtottuk rabszolgasorba, kidöntöttük a fákat, elpusztítottuk a növényeket, állatfajok tűntek el a Föld színéről...De mi, emberek, az emberek leszármazottjai, viselkedhetünk tündeként! Még megmenthetjük magunkat és a Föld élővilágát. Visszaállíthatjuk az egyensúlyt, és én nagyon örülök, hogy sokan küzdenek ezért. Gondolj bele, mikor a kihalás szélén lévő fajokat támasztunk fel féltő gondoskodással, és a gyerekeinknek azzal magyarázzuk, hogy a tündék őrizték meg őket nekünk :) S akkor a tündék is visszatérnek majd közénk :) <br> <br> Hát ezért akarok én biológus lenni.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #20400 Írta: Anonymous
Szerintem nem is kell ingázni. :) Elég, ha egyedül elmész vmi közeli erdőbe, hogy egyedül légy, és talán megmutatják magukat a rejtelmek.<br> <br> A Sissiben mondta Miksa herceg: ' Ha szomorú vagy, menj ki egy közeli erdőbe, és minden fában, minden fűszálban, minden madár dalában érezni fogod Isten jóságát és mindenhatóságát.' Kis változtatással ez igaz is, azt kivéve, hogy szerintem nem Isten, hanem a Természet ereje sugárzik minden fűszálból. Azé a Természeté, ami a világot a rejtelmek világának teremtette, akinél az erdőket, vizeket védszellemek őrzik. Ezt a világot, akárhogy is akarták, nem tudták leírni a pozitivisták, hála a jó égnek. <br> <br> Egyébként azt figyeltétek, hogy pont a fehér ember és viselt dolgai azok, akik belegyalogoltak a természettel való harmóniába? Minden más nép természeti szellemeket tisztelt és hosszú évezredeken keresztül élt békében, kapcsolatban a szellemvilággal. Szerintem ők voltak az utolsók, akik még láthattak tündéket. :( (<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #20399 Írta: Anonymous
Bocs, feltaláltam magam!<br> Rayan: Állati CSÚCS vagy! Ezek a képek állati jók!<br> Minden elismerésem!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #20398 Írta: Anonymous
Rayan: mi a jelszó?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #20397 Írta: Anonymous
ÓH, még mielőtt elfelejteném: előbb regisztrálnod kell magad a c@feházba! Így most már tuti menni fog :)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #20396 Írta: Anonymous
Menjetek le egészen az oldal aljára, ott a kis fehér dobozba írjátok be, hogy <I>Rayan</I> oldalát keresitek, és a jelszó <I>Legolas</I>. Reméljük sikerül :)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #20395 Írta: Anonymous
ÉSzAH: csúcs képek!!! Köszi! :) )<br> <br> Jaj, Jézusom, el ne feljtsem má', amiért jöttem!!<br> <br> <br> <B>CSAJOK!!!</B><br> <br> <B><I>Készen van a képtár! :) )</I></B><br> Lehet nyáladzani! :) <br> <br> <a href=http://www.noklapja.hu/bemoldal.php?bem_userid=76305#>ITT

174 db kép, csak itt, csak Nektek :) (remélem, jól számoltam)
Sokan már látták szinte az egészet, de muszáj volt valahol összegyűjteni! Fullos Legolas képek, mind jó minőség, egy-két kivételtől eltekintve. Csemegézzetek nyugodtan ;)
Egyébként ilyen szempontból a noklapja.hu csodás site, mert a bemutatkozó oldaladra több millió megányi képet feltehetsz!! Szóval nyomás! :P

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #20394 Írta: Anonymous
Észi: Nem vitáztam én Celebdringwennel, az Elanor volt! Ejnye :) ))<br> Morgana: én se mondtam, hogy a tündék nem szenvedélyesek! ;) <br> <br> Hát igen...Tudjuk milyen a mai világ. Az egyetlen megoldás a hit. Mindegy, miben hiszel, Istenben, jó szellemekben, tündékben...A hit megóv. És megtart, és reményt ad, és boldogít. Tudom, hiszem, hogy egyszer szembejön velem Legolas...És nem biztos, hogy ugyanilyen formában... :) Addig is ingázom Középfölde és Magyarország között. S Ha megtalálom Őt, a két világ egybeforr, és többet nem kell bolyonganom...<br> <br> *sóhaj :) <br> <br> Picit off: Még két hete, hogy ültem a számítógép előtt, hirtelen odapillantottam az erkélyre, és egy sólyom ült ott, a korláton...Fogalmam sincs, hogy került oda, nem is érdekelt. Egy sólyom volt. És mi csak néztük egymást másodpercekig, mintha mindig is ismertük volna a másikat...Hát ennyit a reinkarnációról és a különös találkozásokról :)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #20393 Írta: Anonymous
Lord Maul: te nyitottad azt az új topicot?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #20392 Írta: Anonymous
Lord: úgy látom mi elég sokban (de legalább két dologban - ebben és Éowynban) egyetértünk! :o ))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #20391 Írta: Anonymous
Morgana: miért köpsz ki Nietzschére? Mert azt mondja, Isten halott... nos ebben igaza volt, és szerintem fölösleges egy mai embernek a középkori ember istenképére nosztalgikus vágyakozással tekinteni. Nekem igazából nagyon tetszett a Gyűrűk Urában az, hogy szó sincs benne istenekről. Vallás nélkül is lehet az ember harmóniában a természettel, embertársaival, önmagával, és élhet morális életet.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #20390 Írta: Anonymous
Akkor mégegyszer: <br> <br> <a href=http://elfwood.lysator.liu.se/loth/m/a/matteo/image.jpg.html> Finrod találkozása az emberekkel

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #20389 Írta: Anonymous
Most már tényleg leállok, de annyi jó kép van itt. Remélem örültök neki. :-) Mert én nagyon. <br> <br> <a hrefhttp://elfwood.lysator.liu.se/loth/ ... e.jpg.html> Finrod találkozása az emberekkel <br> <br> <a href=http://elfwood.lysator.liu.se/loth/a/n/anke/glorfindel.jpg.html> Glorfindel

ÉSzAH

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #20388 Írta: Anonymous
Ha már ismét felmerült a tünde-ember kapcsolatok kérdése, hadd osszak meg veletek egy remek képet!<br> <br> <a href=http://elfwood.lysator.liu.se/loth/m/e/menigoz/contact.jpg.html2> Éjféli fürdő

ÉSzAH

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #20387 Írta: Anonymous
Csatlakozom ÉSzAHhoz a nosztalgiámmal. Amiben hiszel, az létezik. Gondoljatok csak a Végtelen Történetre vagy a Momora. Az előbbire, mert az is az ember önteltsége, hogy egyedülinek hiszi magát a saját világában. És valóban már csak egy dologban képes hinni, a saját hatalmában. És akkor jönnek a Szürke urak és elhitetik a néppel a hazugságaikat időről, pénzről, uralomról és az emberek megölik az Istenüket. (ld. Nietsche -Morgana kiköp-) De nézzétek, hová vezet ez?! Az emberek szívébe mélyen bele van kódolva a hit a természetfölöttiben, és ha ezt megtagadják tőlök, hát keresnek más módot. Divatot, pénzt, szuper autót, mesterséges szektákat. De persze nem hoznak megoldást, csak csömört és undort, de az emberi hiúság képtelen elismerni tévedését, hát szétmarcangolja az akeveset is, ami még megmaradt egy ősi, egy igazabb világból. <br> Vén Föld! Mennyi mondát és mítoszt ringatsz máig melleden és nem engedsz belőlük! Mekkora szerencsénk van! Csak fel kéne ismerni.<br> Csak az a gond, hogy ezzel a témával túlságosan is elevenembe találtatok azzal, hogy most összeszedetten tudjak írni.<br> Az íreknek van igazuk, akik máig kitesznek egy kis ennivalót a koboldoknak és vigyáznak Szent Iván éjszakáján. <br> Emberek! Hát nem érzitek ezt a mélyről feltörő, iagazat kiáltó borzongást?! <br> Annak van igaza, aki tündért vár a következő fa mögött. Mert ott is vannak, csak még mindig nem hisszük őket annyira, hogy megmutassák magukat.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #20386 Írta: Anonymous
Rayan: Én azért nem mondanám, hogy a tündékből hiányzik a tűz, aszenvedély, elég csak A Szilmarilok akármelyik történetére gondolni.<br> ( A férfiak kulcsa a hiúságuk... :) )<br> <br> Vic: Félre ne érts, az a bizonyos beszólásom inkább cinikus akart lenni, hisz lám, a B.H.D.-ban csak mellékszereplő és a film első felében mégis kulcsfigura, míg a Gv.U. regényben Legolas végig (!) kulcsfigura (ő képviseli a tündéket, bölcs hozzászólásai és halális nyilai vannak stb.), de a filmben legföljebb annyi marad meg a regényt nem ismerő nézőnek, hogy az a szöszi a vagány harci stílusával. Szóval csak egy szomorú megjegyzés volt, nem több. :)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #20385 Írta: Anonymous
Olyan helyes!!!de csak a filmben amúgy nem nagyon tetszik!!<br> azt mondják az oszt társaim hogy csúnya hosszú hajjal pedig nem!!!!!!!!!!!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #20384 Írta: Anonymous
Csak1 tipp Orli imádóknak:<br> www.full-bloom.net

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #20382 Írta: Anonymous
Ezt a humorban is megtaláljátok, de belinkelem ide is: <br> <br> <a href=http://www.tolkienonline.com/gallery/gallery_item.cfm?ID=5069> Legolas tanácsai: Hogyan szedjünk fel csajokat?

Szerintem nagyon ott van. Én nagyon röhögtem. :-) ))
ÉSzAH

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #20383 Írta: Anonymous
ÉSzAH: így is fel lehet fogni a dolgot, és lehet, hogy van benne valami. Ki tudja, a Földnek még vannak még felfedezetlen területei, és Atlantisz is létezhetett! Csak hinni kell bennük!<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #20381 Írta: Anonymous
Még valami, Rayan és Celebdringwen vitájához: <br> Mesevilág és valóság? Menekülés? Honnan tudhatjuk, hogy amit valóságnak vélünk, az nem illúzió-e? Nem akarom behozni ide a Mátrixot, szó sincs róla. Maradjunk a mesevilágoknál. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nem vágyódást érzek utána, hanem nosztalgiát. Nosztalgiát pedig csak olyan valami iránt érezhet az ember, amit már átélt. Nem akarok itt párhuzamos világokról sem beszélni. De Tolkien szavaiból is úgy érzem, hogy ő is így gondolta. Ő nem megírta Középföldét, csak leírta. Ugye ti is érzitek a különbséget. <br> Anyukám szerint azért nincsenek tündék mert már senki nem hisz bennük. Hát én hiszek. Én bárhol járok a természetben - buja, érintetlen zöldben vagy a kietlen sivatagban, ahol a csönd már szinte beszél az emberhez - várom, a szó szoros értelmében VÁROM, hogy megjelenjen egy tünde, íjjal a vállán, fürge lépésekkel, szikláról sziklára ugorva. Nem szólítanám meg és ő nem jönne oda hozzám. Csak rám nézne és ugyanazzal a kecsességgel el is tűnne a tisztás túloldaán és én egész hátralevő életemben azon filóznék, hogy vajon álmodtam-e. :-) ))<br> ÉSzAH

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 8 hónapja #20380 Írta: Anonymous
Akik pedig nem hisznek a csodákban, másokból is kiölhetik a hitet. De sajnos ilyen ez a világ.

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.610 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére