Szilmarilok

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #26501 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Szilmarilok
Szauron meg csak egy egyszerű kis hadnagy...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #26500 Írta: Anonymous
A valaraukák (a Hatalom Démonai, vagy lángostorok vagy balrogok, ahogy tetszik) kisebbek voltak tán egy fokkal, mint a ''híresebb'' maiák, akiknek neve is volt, mint Szauron pl.<br> Elég sok akadt belőlük, de én Gothmógra emlékszem csak így hirtelen, akit nevesítenek a történetekben.<br> <br> A szilmarilok pedig nem járultak hozzá Morgoth hatalmához, hiszen égették, a koronájába illesztve súllyal nehezedtek rá. A szilmarilok ereje abban állt, hogy őrizték a Fák Fényét.<br> <br> Morgothnak nem volt szüksége semmiféle gyűrűre, mert ő vala volt, méghozzá a legerősebb.<br> <br> <br> <br>

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #26499 Írta: Anonymous
Vic...nem csak Szauron volt az egyetlen bukott maia, hiszen a Valaraukó-k (balrogok) is maia-k voltak. Szauron csak a legkiemelkedőbb szolgája volt.<br> Morgoth és a gyűrűk. Nem volt szüksége rá, hiszem megszerezte magának a Három Ékszert, ami azért - valljuk be - messze meghaladta a gyűrűk képességeit. (amiket persze nem szabad lebecsülni...)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #26498 Írta: Anonymous
Én most olvasom újra. Azaz ma akartam elkezdeni. A nagy statisztikázás közben jó idegnyugtató volt még ez a nehéz szöveg is. :) =

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #26497 Írta: Anonymous
Ezzel én is így voltam... Magát a könyvet kétszer olvastam eddig, és még így sem vagyok mindennel tisztában. Nem úgy, mint a GYU-val.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #26496 Írta: Anonymous
Igazság szerint voltak olyan részek, amiket vagy 3x el kellett olvasnom, mire megértettem.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #26495 Írta: Anonymous
Hát igen. Jó ez A szilmarilok, de igaza van Cirdannak abban, hogy elég nehezen emészthető (csak a saját véleményemet írom). Rengeteg benne az infó, én pl. nem igazán tudtam követni a tündék családfáit.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #26494 Írta: Anonymous
Még belegondolni is rossz abba, hogy mi lett volna, ha Morgoth készíti a gyűrűket. Na meg a banyapók is elég kemény dió lehet...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #26493 Írta: Anonymous
És persze az is A Szilmarilokból derül csak ki, hogy Morgoth nem más, mint Melkor, a valódi Főgonosz. Neki csak egy maiája volt Szauron. Képzeljétek el, hogy akkor milyen lehetett Melkor, ha a szolgája ekkora állat...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #26492 Írta: Anonymous
Pontosan.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #26491 Írta: Anonymous
Ha emlékeim nem csalnak, akkor ezért is küldték őket pihenni, aég a tündék ideje nem jött el.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #26490 Írta: Anonymous
Cirdan: igazad van. Én például csak onnan tudtam meg, hogy nem is Ilúvatar gyermekei voltak az első teremtmények a földön, hanem Aule alkotta meg elsőként a Törpök Hét Atyját... ha jól emlékszem. Persze Ilúvatar irtó pipa lett..

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #26489 Írta: Anonymous
Sziasztok! Akkor én írnék a Szilmarilokról. A GyU. első olvasása (cirka 15-16 éve) után pár hónappal olvastam el, aztán megint elolvastam és aztán kezdtem megérteni és azóta Tolkientől ezt olvastam a legtöbbet. Volt idő mikor teljesen belezúgtam, kifénymásoltam a könyvben szereplő térképet 25 példányban, belerajzoltam az összes csatát stb.<br> Mivel régész-történész a szakmám talán azért is tetszik ennyire, mert kisértetiesen hasonlít azokhoz a forrásokhoz, amelyek e valós világ középkorában is léteztek - középkoron itt most az 5. -től 16. századig terjedő időszakot értem. A tömör szöveg persze nehezen emészthető, de számomra pont ez a szép benne, feltárhatom a rétegeit.<br> Lenyűgöző a lassan kibontakozó történet a tündékről, törpökről, emberekről, orkokról, sárkányokról... és a nagy epikus harcról Morgoth ellen. Tulajdonképpen ennek következménye/utózöngéje a GyU - ami itt egyáltalán nem a lebecsülést jelenti! <br> Nehéz csak úgy írni róla, de talán érdemes lenne elszöszmötölni egy-egy részével a teéjesség igénye nélkül csak úgy...<br> :)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #26488 Írta: Anonymous
Nagyon sokat. Bár ezt eddig is tudtam.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #26487 Írta: Anonymous
Bombadil,<br> <br> a moderálás minden online közösségben szükségessé válik előbb-utóbb. Pont azért, mert nyílt dolgok ezek, bárki bejöhet, és véletlenül vagy szándékosan, belerondíthat az emberek, a közösség kialakuló kapcsolatába.<br> <br> Kevésbé fennkölten fogalmazva:<br> Vannak játékszabályok, akik ezek ellen vét azt figyelmeztetik, aki pedig kitartóan paréj tahó és szétbúrja mások örömét, azt kivágják, mint a taknyot.<br> <br> :) <br> <br> Nomármost, ez itt egy free fórum, ami nem köti regisztrációhoz azt, hogy beírhasson valaki, így a kellemetlenkedőket nem lehet kizárni.<br> Máshol, pl. az index-en ez nem így van, ott regisztrálni kell és ott külön stáb foglalkozik a moderálásokkal. Ha valaki nagyon bunkó, akkor IP-cím szinten is kitilthatják.<br> <br> A moderálás emelett karbantartást is jelent.<br> Hiszen előfordul, hogy egy topik ''elsüllyed'', azaz érdeklődés hiányában a kutya se ír bele. Vagy éppen ugyanazzal a témával sok topik is foglalkozik.<br> <br> Ilyenkor a moderátor a felesleges, elsüllyedt topikokat törli, a sok példányosokat összevonja stb.<br> <br> De nem hiszem, hogy itt veled lett volna baj.<br> <br> Abban Svindlernek (az itteni moderátornak) igaza van, hogy ez nem chat. Azaz, jobb, ha ritkábban szólunk, de okosan.<br> Magyarul: kerüljük az olyan hozzászólásokat, amik nulla információ tartalommal rendelkeznek, amik csak annyiból állnak, hogy :) meg :( vagy Aha! stb.<br> <br> De azt hiszem, igazából az a baj, ha valaki balhéért jön be egy fórum topikjaiba, és beleköt másokba, vagy a véleményét sértően, bántóan fogalmazza vagy védi meg. Az ilyen embert sehol nem látják szívesen.<br> <br> Hm. Tudtam újat mondani ezzel a sok körmondattal?<br> <br> üdv<br> Olórin<br> <br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #26483 Írta: Anonymous
Hol, hol van ez a bejegyzés??

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #26479 Írta: Anonymous
FIGYELEM! FONTOS!<br> <br> Nézzétek meg a MIELŐTT ŐJ TOPIKOT NYITNÁL... témát, olvassátok el Svindler bejegyzését!<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #26465 Írta: Anonymous
taps!! :o )<br> Nos, akkor kérlek, röviden mondd el...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #26462 Írta: Anonymous
Lalaith,<br> <br> :) oké. Bár a haverjaim általában gonoszul röhögnek, ha úgy kezdek egy mondtaot, hogy ''akkor röviden elmondanám''...<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #26453 Írta: Anonymous
Ugyan, semmi probléma....<br> Előfordul az ilyesmi

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #26451 Írta: Anonymous
Elég érdekes lenne, ha valakit azért kezdenének cikizni egy FÓRUMON, mert sokat beszél/ír, nem? Hát még ha olyanokat ír, mint Te. Szóval remélem nem vetted sértésnek, csak vicc volt. :o )

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #26452 Írta: Anonymous
Na, ez még nagyobb hülyeség... ahogy nézem, nem én vagyok az egyetlen, aki fáradt... :o )

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #26449 Írta: Anonymous
Lalaith:<br> informatikus vagyok, ha épp érdekel, a történész majdnem talált, de mégsem, a szószátyárság meg nézőpont kérdése, de hát ilyen vagyok, ezt kell szeretni. Vagy utálni. :) <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #26447 Írta: Anonymous
Nem mintha bármelyik hátrány lenne egy ilyen fórumon, sőt.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #26444 Írta: Anonymous
Olórin, kérlek mesélj nékünk valamit a szilmarilokról......

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #26445 Írta: Anonymous
Kérlek, mesélj, Olórin, MESÉLJ!!<br> Na figyeljetek, tippelek: <br> Olórin, Te vagy ovóbácsi vagy, vagy történész, vagy szószártyár. :o ))))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #26438 Írta: Anonymous
tényleg? hol??

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #26370 Írta: Anonymous
Hol lehet kapni? És mennyibe kóstál?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #26369 Írta: Anonymous
Bombadil,<br> <br> adnék, ha tudnék.<br> <br> Sajna, fogalmam sincs, de hát miért nem veszed meg? Ez igazán megéri...<br> <br> Tudom, egy vagyon... Nekem is egy rakás pénzem fekszik Tolkienben...<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #26368 Írta: Anonymous
b.Olórin: adj nékem tanácsot, honnan tudhatnóm letölteni angolul.

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.608 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére