Gondolatok
- Rabyn
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Ezért örülök, hogy rátok találtam, mert azok a srácok akikkel én "együtt nőttem fel" azok közül mára csak 5en maradtak nekem akik szintén ezek szerint az elvek szerint élnek mint mi, hogy nem az a fontos mennyire rúgsz be a hétvégén, hogy milyen drága cuccban vagy s mennyire tisztelten vagy a szüleiddel, hanem éppen az ellenkezője..
Sajnos én úgy érzem, ezek az értékek végképp el fognak veszni, amig az a fontos, hogy a Való Világabn ki kit dugott meg éppen, és melyik diszkóban van olcsob drog, és hol adnak ingyen piát, és ki fekszik le leghamarabb egy fiúnak addig ezek az értékek el fognak veszni.. És ez nagyon sajnálatos...
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Dodiee
- Nem elérhető
- We're under the same sky
- Köszönetek: 7
De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Dae/siss
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
- Rabyn
- Nem elérhető
Ezért nem szoktam szeretni amikor két társaságom van egyszerre egy helyen..
Felnővésről: Igaz én még csak majdnem 17 vagyok (úristen de borzasztó ezt kimondani nem érzem magam ennyinek) és még is kétcopba kötve hordom a hajamat, nem festem magam, mint a nagyok, és nem viselkedem ugy mint a nagyok, sőt sok mindent nem szeretnék még amiről azt mondják, pedig kellen, hogy szeressem mert már 17 vagyok..
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Telcontar
- Nem elérhető
Tökéletesen megértem, hogy sokfelé húz a szíved. Volt például a társaságban néhány olyan ember, akikkel nagyon szerettem volna egy-két órát eltölteni (úgy értem, igazán velük), de sajnos végeredményben mindenhol kicsit voltam és igazán senkivel sem. Pedig sokan többet érdemelnének mind figyelemben, mind szeretetben - közöttetek. De ez van: Samu sem lehetett egyszerre két helyen. El kell dönteni, az adott pillanatban ki a legfontosabb. És a második legfontosabbra a következő alkalommal/órában odafigyelni. Végül is elég sok talink van úgy általában, legnagyobb örömömre.
- Clip
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Üdv: Clip
Baruk Khazâd! Khazâd aiměnu!
Törpök fejszéi! Rajtatok a törpök!
- Dodiee
- Nem elérhető
- Melkor a Vala
- Nem elérhető
Namarie!
- Dodiee
- Nem elérhető
Hogy húzhat az ember szíve kétfelé? És miért? Miért van az, hogy miközben beszélgetek barátokkal, akiket nagyon régóta ismerek, és nagyon jól érzem magam, valahol bennem valami mégis szeretne máshol is lenni.. nem hagynám ott őket, hisz jól érzem magam, de mindíg ott van, hogy és ha máshol jobb?? ha máshol valami olyan móka van, amit kihagyni vétek, valami emlékezetes, aminek én nem vagyok része? És miért várja mindenki, hogy döntsek, gyerek vagyok, vagy felnőtt? Azért, mert hivatalosan immár felnőtt vagyok, miért kéne teljesen annak lennem, minden előnyével és hátrányával együtt? és miért akarom mégis? és miért nem? Miért van az, hogy toporgok, gyerek is akarok lenni még egy kicsit, és azt is akarom, hogy a "felnőttek" befogadjanak, mindent akarok, és a végén semmit se kapok, félek, elveszítem az eddigi barátaimat, ha másokkal vagyok.. Olyan nehéz ez, és mindenki azt mondja, most már komolynak kell lenned, hiszen felnőtt vagy, egy felnőtt nem csinál ilyesmiket...istenem de nem akarok felnőni, soha soha.. ugyanakkor tudom, érzem hogy sokban komolyodom, már másra is vágyom, mint amit a gyerekkor adhat, komoly beszélgetésekre, hogy azokat a gondlataimat is megoszthassam emberekkel, amik egy gyerek szájába nem valók...
Bocs ezért a sok zagyvaságért..
- Álmos
- Nem elérhető
Szép Hétvégét!
Huhú
- Arlith
- Nem elérhető
És(bár tudom leginkább költői kérdés volt), szerintem válaszolj, és mostmár tudni is fogod, hogy hogyan
Én embereket, meg társaságokat szoktam színekhez hasonlítani. Vagy árnyalatokhoz- Pl. huh, ez egy hidegszürke osztály, az a másik viszont meleg barna. És azzal is szoktam játszani, hogy egy egy dologról milyen szín ugrik be. Néha elég vad dolgok jönnek ki, de szórakoztató. (Festek, úgyhogy elég sokat foglalkozom a színekkel )
"God's away, God's away
God's away on business, business"
- Brisa
- Nem elérhető
Arlith írta: Egyébként(lehet,hogy most csak fáradtságom és nyűgösségem szól belőlem), de kezdesz túlságosan eluralkodni a topicon. Az egy dolog,hogy válaszolsz, és megosztod velünk a véleményed, (én is mindig várom a válaszaid), de mostmár ítéletet hozol egy egy hozzászólás fölött, mintegy felülről nézel le ránk... mintha mind tőled függenénk.
Ne haragudj, nem akarlak megbántani, és lehet,hogy rosszul fogalmaztam meg ezt az egészet, de muszáj volt kiadni magamból...
Arlith, semmi baj. Örülök, hogy szóltál. Ugyanis nem is olyan rég oktattam ki Lamorakot arról, hogy milyen stílusban nem beszélünk másokkal. Erre meg tessék, én ugyanazt csinálom mint ő. Örülök, hogy akad olyan ember, aki engem is felvilágosít a hülyeségeimről.
Azonban nem tudom, mit tehetnék az eluralkodás kapcsán. Ugyanis megint ott állok, hogy másfél oldalnyi megválaszolnivaló írás vár rám. Egy egész kisregényt tudnék írni. Amire persze ti válaszolnátok, és a reakcióimat várnátok. De akkor már megint eluralom a topikot... Szerinted most mit tegyek?
Brisa
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
"Egy kicsit lilábban, ha kérhetem"
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Telcontar
- Nem elérhető
- Ryana
- Nem elérhető
"Gyorsan gondolj egy szerszámra és egy színre!"
"Piros kalapács? ! ? !"
Véleményünk szerint ez azért van, mert az embernek elsőre arra, hogy szerszám, a kalapács ugrik be. Mert az egy olyan jellegzetes szerszám. Ezért is kell gyorsan gondolni. Mert ha eltöpreng, hogy szerszám... Akkor sok minden eszébe jut már. A szín már nehezebb, de arra is meglepően sok piros volt. [size=9:1yno5wkf](Nekem spec. rózsaszín, de hogy miért... Mondjuk lehet, hogy a számolás fárasztotta le az agyamat, mert különben kékre szoktam gondolni.)[/size]
A répásra meg sztem azért kell előtte hat, mert a hat egy rövid szó. Meg a répa is. Mondjuk ez elég gyenge indok. Bár az is meglehet, hogy kif. hobbitoknak csinálták, nekik úgyis répa jön be. [size=9:1yno5wkf]Nem vagyok még elég jó hobbit. Retekre gondoltam.[/size]
Hogy egy kicsit a színekre visszatérjek, többször vettem már észre, hogy néha ízeket hasonlítok színekhez. Tehát pl. kék ízű. De hogy ezt mire alapozom, arra még nem jöttem rá.
[size=9:1yno5wkf]Amúgy még az OF-os se volt semmi, ha tudja vki, hogy miről beszélek...[/size]
Szép hely a boldogság! Úgy odavitorláznék! Ott napfürdőzik egy szál tangában az összes műanyag játék!
- Arlith
- Nem elérhető
Van még ilyen játék, bár ez inkább az asszociációt mozgatja meg!:
-Mondogasd magadban, hogy fehér, fehér,fehér- gyorsan, egymásután legalább 15 másodpercig!
-Mit iszik a tehén?
(Általában a válasz:tejet a tehén nem issza a tejet, csak adja...)
Aztán van olyan is, aminek így olvasva biztosan nem fogtok beugrani, de jól példázza az ember hamariságát:
-Mi van a háztetőn villa, vagy villámhárító
-villámhárító
-És mivel eszed a levest?
(a válasz általában: villával kanállal...)
"God's away, God's away
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Az első kérdést ezzel kapcsolatban még Lamorak tette fel, kb. tavaly ilyenkor, és válasz is jött rá valamivel később:
Finduilas írta: Nagyon tetszik Jung istenfelfogása. Ő azt mondja, nem foglalkozik azzal, van-e Isten, mert az nem az ő kompetenciája. Viszont Isten az emberekben nyilvánvalóan létezik, ezért azzal foglalkozni kell. Megkülönbözteti a lelket és a szellemet. A lélek azonositható az ő felfogásában a személyes tudattalannal, a szellem pedig a kollektiv tudattalannal. Ez utóbbi, ami tartalmaz valamit a körülöttünk lévő univerzumból. Ezzel születünk. Ennyiben nem ártatlan már az újszülött sem. Ezért jelentkezik minden emberben valamilyen módon a transzcendencia iránti igény.
Lamorak! Még régebben kérdezted, mi a pszichológia lélek felfogása. Most találtam az egyik jegyzetemben, egy választ erre, ami rendesen meg van fogalmazva, és én teljesen egyet is értek vele:
Az embernek mint egésznek vannak testi, és lelki aspektusai.
Tehát az ember egy egész, nem választható szét részeire.
Akit szintén érdekel, "mi járt még itt", amióta létezik a topik, és van némi ideje, javaslom olvasson el pár oldalt az "elejéből"! Érdemes! :itscool:
[size=9:3rhfo8k0]P.S.: Ennek egyébként az is aktualitást adhat, hogy e topiknak épp holnap lesz az egyéves szülinapja... :cheers:[/size]
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Brisa
- Nem elérhető
Cueddo
Szméagol
Ari
Gandalf
Jocii
Kincső
Léli
Thaur
Telu
Oisin
Yao
Galadh
Brandír
Iru
Brisa
- @One
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Nem dicsősége a sasnak, ha legyőzi a galambot. (Bocaccio)
Amikor a sasok hallgatnak, a papagájok kezdenek fecsegni. (Winston Churchill)
Sas nem vadászik legyekre.
Repülni tanítod a sast.
Ahol egyszer sas voltál, oda ne menj vissza verébnek!
"Próbálom kitalálni, vajon a kamikaze pilóták, miért hordtak sisakot?"
- Prérifarkas
- Nem elérhető
Fimbrethil írta: Ha már a pszicshologiánál vagyunk egy ideje:egy érdekes kérdésem van:
van egy kérdezö és valaki aki felel neki
K:mennyi 1+5
F:6
K:2+4
K:3+3
K:4+3
K:12/2
K:1+5
K:4+2
K:5+1
K:most mondd magadban folyamatosan hogy 6,6,6,6 15 mpig
letelik az idö
K:gondolj egy zöldségre
F:megvan
K:sárgarépa
F:eltaláltad
állitolag az emberek 98%a a répára gondol, ennek lehet valami tudományos alapja vagy csak a zöldségröl mindenkinek a répa ugrik be a 6osoktol függetlenül?
Én ezt megkaptam emilben, csak több kérdéssel, aki kéri, annak küldöm!
Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Arquen
- Nem elérhető
ez esetben visszafogom bolondos hajlamaimat.
Érdekes ez a 6-os szám. Főleg az az érdekes benne, hogy hogyan hat az emberi elmére. Bár őszintén szólva én zöldborsóra gondoltam, de mindegy.
"Concordia parvae res crescunt, discordia maximae dilabuntur."
- Finduilas
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Telcontar írta: ... miután a lélekvándorlást is elfogadta, mint lehetséges valóságot, sőt; felállította a maga rendszerét, amely a teológiai és brahmanista rendszerrel meglepő hasonlatosságot mutat. Én pont azért tisztelem őt annyira, mert semmilyen teóriát nem vetett el elvből vagy önérzetből, mindennek megvizsgálta a mélyét és megkereste a lehetséges magyarázatait. A lélekkel is így volt: bár pszichoanalitikus munkásságába nem tudta beilleszteni a vallási értelemben vett lelket, azért nem hanyagolta a témát. Sajnos azt nem tudom megmondani, hol publikálta ezirányú elméleteit, de maga a felállított rendszer megvan és e topic egyik januári hozzászólásában úgy emlékszem, le is írtam.
Igazad van. Nem gondoltam teljesen át a dolgot. De annyiban igaz,amit írtam, hogy Jung sem a pszichológiájában foglalkozott ezzel a fajta lélekkel. Lehet, hogy az "akadémikus" pszichológia is egyszerűen csak azért nem definiálja a lelket, mert nem tudja. Talán tényleg nem is lehet a tudomány nyelvén ezt megtenni. Csak azon a gyönyörű misztikus, szimbolikus módon, ahogyan Jung is tette.
Egyébként a pszichológia legújabb "irányvonala" a test és lélek egységének megteremtésén fáradozik. Ami rendkívül nehéz, többek között mert nincsen rá fogalomrendszerünk. Vagy a testről, vagy a lélekről beszélünk. Ezek egységére nincsenek jó szavaink.
Fim: Az tuti, hogy a hatosoknak nincs köze a répához. Lehet, hogy tényleg Tapsi Hapsi a megoldás kulcsa.
"I can love
But I need his heart.
I am strong even on my own
But from him I never want to part."
- Álmos
- Nem elérhető
4+3=7 és nem 6
Második észrevétel:
Szerintem az egész Tapsi Hapsi miatt van...
Huhú
- Fimbrethil
- Nem elérhető
van egy kérdezö és valaki aki felel neki
K:mennyi 1+5
K:4+3
K:12/2
K:1+5
K:4+2
K:5+1
K:most mondd magadban folyamatosan hogy 6,6,6,6 15 mpig
letelik az idö
K:gondolj egy zöldségre
F:megvan
K:sárgarépa
F:eltaláltad
állitolag az emberek 98%a a répára gondol, ennek lehet valami tudományos alapja vagy csak a zöldségröl mindenkinek a répa ugrik be a 6osoktol függetlenül?
Aki Istenhez beszél, arról azt mondjuk, imádkozik,
akihez Isten beszél, arról azt mondjuk, megőrült.
- Telcontar
- Nem elérhető
Oisin: Igen, röviden fogalmazva minden relatív. És pontosan ezért tartom elfogadhatatlannak az összes olyan álláspontot, amely azt jelenti ki, hogy "tudja az igazságot".
- Oisin
- Nem elérhető
Finduilas: Egyetértünk. Különben Jung nekem is a kedvencem, pontosan azért, amit Te is írtál.
A lélekkel kapcsolatban: szvsz a lélek pontosan az, amiben a pszichológia által vizsgált (mentális) folyamatok lezajlanak, vagyis éppen olyan alapfogalom, mint a fizikában az anyag. Tehát az, hogy a pszichológia nem tudja megmondani, mi a lélek, éppolyan természetes, mint az, hogy a fizika nem tudja megmondani, mi az anyag. Ezek már ontológiai, nem pedig szakmai kérdések. Ennek ellenére szvsz a fizika sem mondhatja, hogy nem hisz az anyagban, vagy nem foglalkozik vele, mert pontosan ezt csinálja...
Üdv, Oisin
If I saw my son Osgar and God hand to hand on the Hill of the Fiana, my son put down, I'd say that God is a strong Man!
- Ringbearer
- Nem elérhető
"Be the change you want to see." Gandhi
- Arlith
- Nem elérhető
A történetem főszereplője egy kiskutya. A szomszéd szedte össze valahol, ki tudja hol. Én még soha nem találkoztam olyan bohó, és független lénnyel mint Sanyi volt.(Így hívják- látszik milyen óriási fantáziával bír szomszédom). Csakhogy egyetlen apró probléma volt a kutyussal. Túlságosan szabadon értelmezte a kert fogalmat. Folyton meglépett, és az utcán játszott- soha nem ártott senkinek. Szerintem mindenki nagyon szerette, mert sátán pofája olyan csúf,hogy az már szép.Sanyi iszonyatosan szeretett volna velünk lakni, egészen kicsi korától fogva folyton átszökött, de három pulink nem tűrte meg, és kiverte a kertből. Mi szivesen fogadtuk volna, és ő ezért látványosan rajongott értünk, de a kutyáinkat utálta és folyton acsarkodtak.És ezt nagyeszű paraszt(szó szerint paraszt- faluba szakadt paraszt ember)szomszédunk megelégelte, és láncra verte a kutyát. Egész éjjel, és a nap nagyrészében is sírását hallgatom. De a legszörnyűbb az, amikor elhallgat.- Belenyugszik sorsába. Az embernek abba az undorító szokásába, hogy láncra veri azokat, akik szeretik őt...
"God's away, God's away
- Telcontar
- Nem elérhető
Finduilas írta:
Jung: Szívem csücske!
Még nagyon a képzés elején járok, de azt már most látom, hogy az összes pszichológiai elméletalkotó közül Jung ragadta meg legjobban az embert a maga teljességében. Egyébként hinni Jung sem hitt a lélekben.
Ezt azért nem mondanám... miután a lélekvándorlást is elfogadta, mint lehetséges valóságot, sőt; felállította a maga rendszerét, amely a teológiai és brahmanista rendszerrel meglepő hasonlatosságot mutat. Én pont azért tisztelem őt annyira, mert semmilyen teóriát nem vetett el elvből vagy önérzetből, mindennek megvizsgálta a mélyét és megkereste a lehetséges magyarázatait. A lélekkel is így volt: bár pszichoanalitikus munkásságába nem tudta beilleszteni a vallási értelemben vett lelket, azért nem hanyagolta a témát. Sajnos azt nem tudom megmondani, hol publikálta ezirányú elméleteit, de maga a felállított rendszer megvan és e topic egyik januári hozzászólásában úgy emlékszem, le is írtam.
Oisin: A dimenzió ontológia csak egy szemléltetés arra, hogy a dolgok, ha máshonnan nézzük, más képet mutatnak, így ugyanazt a tudományt, mint pl. a pszichológiát, más szempont szerint értékelve egész másként értelmezhetjük. Tehát a te szemléleted nem rosszabb, mint pl. Atkinsoné, egyszerűen más.