- Köszönetek: 0
Szinkron?
- Minerva
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Bár szvsz kicsit túl költői helyenként...angelina írta: a TTT szinkronja igazan pazar lett;minden elismeresem :up: !a nyelvezete pedig GYONYORU!!!!
"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"
- Merras
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Nem szeretem a szinkronos filmeket, idáig csak rossz tapasztalatom van vele. A GYU2 egész jó lett amúgy szinkronügyileg is, Csöre Gábor egész jó szinkronhangja Frodónak, de azért az első 5 percben anyáztam egy sort magamban... aztán végülis magávalragadott a film.
Nem tudjátok, hol lehet angol nyelven megnézni a filmet?
Live long and prosper!
- angelina
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Rabyn
- Nem elérhető
- Minerva
- Nem elérhető
"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"
- Elanor
- Nem elérhető
Minerva írta: Összegyűjtöttem, mely részek nincsenek még kész, ezeket kellene még megírni. Zárójelben az első/utolsó mondat, ami MÁR/MÉG NINCS meg.
- Galadriel bevezetője;
- Bilbó és Gandalf beszélgetése (Bilbó: "Nem vagyok itthon) -> a buli kezdetéig ("Ez egy emlékezetes este lesz!");
- Bilbó a trollokról magyaráz a gyerkőcöknek;
- Gandalf és Bilbó búcsúzkodása ("kitaláltam egy befejezést a könyvemnek") -> Gandalf Isildur tekercseit olvassa ("A titkot most már csak a tűz mondhatja el.");
- Gandalf elmondja Frodónak a Gyűrű történetét ("Titokban van? Biztonságban van?") -> Frodó: ("Nem beszélünk róla soha többet");
- Samu parázik, hogy túl messze lesz az otthonától, ha még 1et lép; -> Szauron Frodónak magyaráz Bríben ("Nem bújhatsz el!");
- Aragorn a nazgúlokról magyaráz (Frodó: "Mik ezek?") -> elindulnak (Samu: "Meglátogatjuk a tündéket!);
- Szarumán a toronyban & a fák kidöntése -> Frodót ledöfik (Samu: "segíts rajta, Vándor!");
- Arwen a gázló után ráolvas Frodóra ("Frodó, ne add fel blablabla") -> Gandalf és Elrond beszélgetnek (Elrond: ..."ő a száműzetést választotta.");
- Aragorn és Arwen a hídon (Arwen: "az árnyék még nem borított be sem téged, sem engem") -> tanács (Elrond: "egyikőtöknek meg kell ezt tennie.");
- Bilbó és Frodó búcsúzkodnak -> Charadras, Szarumán beszél ("megkockáztatjátok a még veszélyesebb utat?");
- Mória falainál (leszámítva a Bugás részt ) -> a csarnokig (Gandi: "egy kicsit több fényt kockáztatok meg.");
- Pippin esete a csontvázzal -> Khazad-dúm hídja (Gandi: "Nem jöhetesz át!");
- Gimli Lórienben ("a szemem mind a sasé" etc.) -> Galadriel üdvözli Frodót ("aki maga is látta a szemet...");
- Szarumán Lurtzcal kommunikál -> Trufa megkérdezi, hol van Frodó (kiv. Aragornt és az új KRESZ-t );
- Boromir és Frodó-féle incidens onnantól, hogy Boromir azt mondja: "Mindannyian félünk, Frodó!";
- Trufa és Pippin el akarják bújtatni Frodót -> Boromir meghal ;
- Frodó és Samu "fináléja".
Huh... *nyújtózkodik* Remélem, érthető volt, és nem hagytam ki semmit.
Nem tudom, mennyire friss ez a lista, de az volt a legutolsó ilyen (ha volt még egyáltalán... )
I feel complete when I feel sick inside
- Minerva
- Nem elérhető
- nazgúl
- Nem elérhető
Azoktól a nazgúloktól a hátam borsódzik. Rád néznek, a vesédbe látnak, s te csak állsz ott, mint a hülye...
- Iowa
- Nem elérhető
Pld. Én az Armageddont csak feliratosban láttam, még amikor a mozikban adták(jó rég volt), és egy 3 órás filmet, ami nem is túl érthető este végig olvasni nem valami fantasztikus, ráadásul nem tudtam teljesen odakoncentrálni a filmre se.
Most a LOTR 2-t először szinkronnal nézem meg a premieren, aztán jöhet a feliratos is. Így könnyebb lesz figyelni, nézni a filmet. De hát tul.képp. mindneki úgy nézi meg, ahogy neki a legjobb.
- Elanor
- Nem elérhető
Mittudomén, ez olyan, mint, amikor mondjuk vki szereti a vajas kenyeret, de aztán megkóstolja a lekváros kenyeret, és rájön, hogy az sokkal finomabb. Nem lesz rosszabb a vajas kenyér, csak a másikat jobban szereti.
Jó, elég hülye példa, de én kb így vagyok vele; ha választhatok, inkább nézem feliratosan, mitn szinkronnal.
I feel complete when I feel sick inside
- hedge_hog
- Nem elérhető
Telumehtar írta: Ööö...nem tudom nagyon kit takar ez a Láng Balázs de az első részben nem volt ilyen nagyon izééé hangja.... (a werkfilmben is ő volt a hangja? 8O )
A Két Toronyban már abszolúte profin pösze lesz, hallottam. Nekem tetszett.
~ Une lumi
- Iowa
- Nem elérhető
- Telumehtar
- Nem elérhető
- hedge_hog
- Nem elérhető
Éowyn - Györgyi Anna
Éomer Viczián Ottó
Faramir - Rajkai Zoltán,
Théoden - Újréti László,
Gollam (az első részben is) - Láng Balázs
Szilszakáll - Tolnai Miklós
Biztos vagyok benne, hogy minőségi lesz ez a szinkron is. A fordítást meg majd még meglátjuk. 8O
~ Une lumi
- Nimashilin
- Nem elérhető
Nem tudom, ki látta a FOTR bemutatóját a Viasat3-on, de én szakadtam a röhögéstől.
1. Ary:-Are you félsz?
Frodó:-Igen
Ary:-Nagyon félsz?
2. Arwen: -I don't félek tőlük.
3. Gandalf áll Khazad Dum hídján, jön a balrog, G épp a botját vágja a földhöz, közben ordít: -Heee! Szaruón! Ide!
4. Frodó nézi a Gyűrűn kirajzolódó betűket: -Nem tudom elolvasni. Nem. Nem fog menni. -se a magyar szinkronban, se az angolban, de még a könyvben sem így írják. Nem baj...
5. Elrond: -Tűzbe kell dobni a hegyről! -Nem inkább ledobni a Tűz hegyéről?!
6. Boromir: -A Lord vissza fogja szerezni az aranyat. Milyen Lord, milyen aranyat?
+1. A Gyűrűn álló verset viszont szépen, szöveghűen lefordították... az angol szöveget.
My light shall be the Moon, and my path the Ocean.
The fish knows everything.
- Minerva
- Nem elérhető
- Telumehtar
- Nem elérhető
- angelina
- Nem elérhető
aieless írta: Szerintem egyébként jó munkát végeztek a szinkronosok, csak én mindig mindent eredeti nyelven szeretek, mert hiszen a színész Új-Zélandon is pontosan azt mondta, amit hallok és nem Bp-n illesztették rá... (könyvnél is azt szeretem jobban, amit az író eleve leírt).
aieless;melysegesen egyetertek !!!!!!!!
'a prayer for the wild heart,kept in cage'
- aieless
- Nem elérhető
Nekem egyébként nem nagyon voltak gondjaim a hangokkal, csak volt pár (de be kell vallani, anyira azért nem sok) fordítási/értelmezési hiba.
Ezt a ,,Szauron, hatalmad megtöröm!"-öt én MOZIBAN láttam, és csodálkoztam is fenemód, hogy mit törünk itten meg?!
De persze kijavították.. huhh, még jó!
Szerintem egyébként jó munkát végeztek a szinkronosok, csak én mindig mindent eredeti nyelven szeretek, mert hiszen a színész Új-Zélandon is pontosan azt mondta, amit hallok és nem Bp-n illesztették rá... (könyvnél is azt szeretem jobban, amit az író eleve leírt).
So never mind the darkness
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November rain
- angelina
- Nem elérhető
- Minerva
- Nem elérhető
- angelina
- Nem elérhető
- Minerva
- Nem elérhető
- angelina
- Nem elérhető
- angelina
- Nem elérhető
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
22:30 Insomnia (Álmatlanság)
Izé, akkor pont ugyanazok. (mármint a régiek - amennyire azokra emlékszem... )
És - Galadriel legalábbis - szóról-szóra másolta az első részbeli kiejtéseket... Baradúr, Száuron, stb. : :down:
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Áfonya
- Nem elérhető
Estel Adániel írta: Tegnap a moziban láttam a Trailert ( :agree:) - sajna szinkronizáltan ( :disagree:) - és nagyjából ugyanazok a hangok voltak mindenkinél, mint a FotR-ban (és ugyanazok a kiejtésbeli hibák - pl. OrthanC )...
Esteeeel! Melyik film előtt volt?! 8O
OrthanC, fujj!
(Nagyjából ugyanazok a hangok? Mi az, hogy nagyjából? )
Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- angelina
- Nem elérhető