J. K. Rowling: Harry Potter

Több
17 éve 9 hónapja - 17 éve 9 hónapja #316098 Írta: gulyasg
gulyasg válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Az csak az amazonon érvényes. Bolti ár, és ezt fogják rányomtatni a könyvekre 17,99.

szerk: így már pontosabb, és valóban ez van (amazonátverés, ha valaki nem figyel rendesen :twisted: )

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 9 hónapja - 17 éve 9 hónapja #316097 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Gulyasg: már leengedték 8,99-re, de még hozzájön az ÁFA, meg csomagolási- és postaköltség (ha csak könyvet rendelsz, darabonként 2,99 font, csomagonként 4,99, szintén +ÁFA). Azaz 8,99*1,05+(2,99+4,99)*1,2 = 19,02 font (387-es árfolyamon 7360Ft).

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 9 hónapja #316096 Írta: gulyasg

Niniel Nienor írta: Valaki meg tudja nekem mondani hogy megy ez az előjegyzés dolog?

Hol kell segíteni?

Több
17 éve 9 hónapja #316095 Írta: Niniel Nienor
Niniel Nienor válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Valaki meg tudja nekem mondani hogy megy ez az előjegyzés dolog?

Több
17 éve 9 hónapja #316091 Írta: Dreamer_KF
Dreamer_KF válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
A könyvek, különösen az országban kapható idegennyelvű könyvek árai nagyon sokmindentől különbözhetnek, semmi közük a fordításhoz.

M.O.-n a könyvet kiadó társaság átlagban plussz 40%-ot pakol rá az árra, a könyvesbolt megint ennyit.

"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair

Több
17 éve 9 hónapja #316088 Írta: gulyasg

Snuffles írta:

cortez71 írta: Mivel idegennyelvű könyv, ezért nem kell csodálkozni :P

Kedvesem szerint: miért kéne drágábbnak lennie, ha egyszer a magyarnak kéne drágábbnak lennie, mert abban már benne van egy magyar műfordító hosszú munkája, míg az angol eredetiben van.

Már bocs, de JK Rowling kicsit többet tett a könyvhöz, mint a fordító...

OFF: Külföldön a keményfedeles könyvek ára 14,99-19,99 között mozog fontban, a HP7 ára 17,99 lett (ez per pillanat 7000 Ft).

Több
17 éve 9 hónapja - 17 éve 9 hónapja #316086 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Amazonon is 8,99 font most, ami átszámolva (+ÁFA + darabonként 2,99 font) kb 5000Ft-ra jön ki. És a postaköltség is több mint 2000Ft. Tehát ez egyáltalán nem drága.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
17 éve 9 hónapja #316078 Írta: Daisy
Daisy válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Snuffles írta: húh, nem mondom, jó drága. :S

Próbáld majd meg összehasonlítani a libri 7000 FT feletti árával. ;)

Több
17 éve 9 hónapja #316066 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

cortez71 írta: Mivel idegennyelvű könyv, ezért nem kell csodálkozni :P

Kedvesem szerint: miért kéne drágábbnak lennie, ha egyszer a magyarnak kéne drágábbnak lennie, mert abban már benne van egy magyar műfordító hosszú munkája, míg az angol eredetiben van.
Szerintem is. Nekem a múltkori is drága volt, még szerencse, hogy háromévente jelenik csak meg egy. És óriási szerencsém, hogy Dorwinion olyan kedves volt, hogy nekem adta az egyik angol kötetét. :)

"Well, I'm back."

Több
17 éve 9 hónapja #316055 Írta: cortez71
cortez71 válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Snuffles írta: húh, nem mondom, jó drága. :S

Mivel idegennyelvű könyv, ezért nem kell csodálkozni :P Egyébként meg 1500 Ft-tal drágább, mint amennyi a magyar hatodik rész volt, szvsz teljesen korrekt.

Több
17 éve 9 hónapja #316025 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
húh, nem mondom, jó drága. :S

"Well, I'm back."

Több
17 éve 9 hónapja #316019 Írta: Daisy
Daisy válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Ha szeretnétek angolul olcsón megkaparintani a megjelenés pillanatában (vagy az azt követő percekben :P ) a Deathly Hallows-t, akkor a Bookstationnél próbálkozzatok.
www.bookstation.hu/index.php?op=item&id=38746
www.bookstation.hu/index.php?op=item&id=39739

Van peronjegy is ( www.bookstation.hu/index.php?op=item&id=39740 ), ha ott szeretnétek lenni a bulin, ennek árát beleszámítják a könyv árába, így végülis olyan, mint egy előleg.

Még 168 nap! :)

Több
17 éve 9 hónapja #316005 Írta: Lin
Lin válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Niniel Nienor írta: Hallottam a rádióban, hogy az új könyv megjelenése 2007. 07. 21.!!!!

Végre!!! Most már csak ki kell várni azt a röpke kb. fél évet! 8) :D Azért a borítóra majd még kíváncsi leszek!

"az igazi meséknek sosincs végük, de a szereplőik jönnek-mennek, ahogy a szerepük véget ért"

Több
17 éve 9 hónapja #315990 Írta: Niniel Nienor
Hallottam a rádióban, hogy az új könyv megjelenése 2007. 07. 21.!!!! (a 21 legalább 7tel osztható...). Minden további infó fenn van a hivatalos holnapon, ami egyébként nem sok, mert csak jelentést tesz két további hulláról.

Több
17 éve 9 hónapja #314200 Írta: Noredhel
Noredhel válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Alan Rickmant szinkronizálni eleve bűn.

Hát, jó lenne, ha 2007.7.7-én jelenne meg angolul...

Toujours pur

kiejtés: "liedesz"

Több
17 éve 9 hónapja #314199 Írta: Thaurwathiwen
Thaurwathiwen válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Ilweran írta: Apropó, tud valaki valamit a Mézesfalásról? Az az oldal teljesen megszűnt??? Hónapok óta nem látom... Vagy átkerült valahova?
És mi van a merengővel? Az a sok fanfic totál eltűnt vagy valahol fent vannak?

hmm.. szerintem eltűnt, túlterhelt szerver és egyebek miatt, azonban most van egy újabb oldal, szintén magyar nyelvű, fanfices:
fanfiction.lumos.hu/ -de ez szinte most jött létre, így még a Merengőhöz képest kevés írás van fent, de sok ott szereplőt szerintem felraktak :)

"...It's okay, we call it Reid-effect. Happens with children too..."

Több
17 éve 9 hónapja #314198 Írta: Ilweran
Ilweran válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Valóban nem volt még hivatalos bejelentés, a nyár csak találgatás. Még régebben felmerült több helyen, hogy az ötödik filmmel egyidőben jelenik meg, szerintem ezért terjedt el a nyár. Egyébként a bookline-on is már előjegyezhető, ott az angol kiadóra hivatkozva írnak nyári megjelenést.
Balázs István, az Animus egyik tulajdonosa egyébként ezt nyilatkozta:
"A szokásos műsorról van szó, minden újabb HP kötet előtt ez megy. Írnak összevissza mindent. Ön jól tudja: nincs kitűzve az angol megjelenés ideje. A miénkre sem esküdnék meg, csak annyit mondhatok, hogy ha az angol nyáron megjelenik, valószínű a következő év februári megjelenés, ahogyan az a 6. kötetnél is történt."
/forrás: lumos.hu/
Az viszont biztos, hogyaz angol nyelvű nálunk is ugyanakkor lesz kapható, amikor kint. :D

"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."

Több
17 éve 9 hónapja #314186 Írta: Lin
Lin válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Ilweran írta:

Rabyn írta: Azért ezzel vitába szállnék. Helyei László sokkkal sokkal jobb szinkronja szokott lenni Alan Rickmannak:))

elő lehet jegyeznmi a 7. könyvet. állítólag hozzánk csak 2008 februárjában jön.

Az angol idén nyáron jelenik meg nálunk is, egyszerre az angliai megjelenéssel. Azt lehet előjegyezni már több helyen. A magyar fordítást valóban 2008 februárra ígéri az Animus.

Az amazonon én is láttam már, de Rowling még nem jelentette be mikor jelenik meg a könyv. A nyár csak találgatás egyenlőre, vagy lemaradtam valamiről? :roll:

Én anno mikor megjelent a 6. a bookstation-ben jegyeztettem elő és vettem meg, már az angliai megjelenéssel egyidőben lehetett kapni ott is és nem volt drága sem, 5 ezer körül, ha jól emlékszem. :wink:

"az igazi meséknek sosincs végük, de a szereplőik jönnek-mennek, ahogy a szerepük véget ért"

Több
17 éve 9 hónapja #314168 Írta: Niniel Nienor
Én voltam anno a talijukon, és úgy tudom, hogy az oldal megszűnt teljesen, mármint a Merengő. De hogy a fanficek sorsa mi lett....

Több
17 éve 9 hónapja #314162 Írta: Ilweran
Apropó, tud valaki valamit a Mézesfalásról? Az az oldal teljesen megszűnt??? Hónapok óta nem látom... Vagy átkerült valahova?
És mi van a merengővel? Az a sok fanfic totál eltűnt vagy valahol fent vannak?

Több
17 éve 9 hónapja #314083 Írta: Ilweran

Rabyn írta: Azért ezzel vitába szállnék. Helyei László sokkkal sokkal jobb szinkronja szokott lenni Alan Rickmannak:))

Az angol idén nyáron jelenik meg nálunk is, egyszerre az angliai megjelenéssel. Azt lehet előjegyezni már több helyen. A magyar fordítást valóban 2008 februárra ígéri az Animus.

Több
17 éve 9 hónapja #313751 Írta: Eleniel (csillaglany)
Eleniel (csillaglany) válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Rabyn írta: Depp túl fiatal lenne Pitonnak és Siriusnak is tekintve, hogy egyidősek...

Hm. Szerintem Pton sikerült idősebbnek a filmben. Valahol olvastam, hogy Rowling szerint az első rész környékén kb. 37 éves körül lehet. Persze lehet mondani, hogy a bájitalok gőze okozza, meg az a sok kémkedés. :twisted:

Ez azért is stimmel, mert Harry szülei is aránylag fiatalnak tűnnek (a filmen), márpedig ők Pitonnal egy évfolyamra jártak, ha jól emlékszem.

Depp meg maga is 40 felett jár, bár ez nem látszik rajta.

(Na ne...! Azt monjátok, hogy még egy év a könyvig? Lehidalok... 8O )

Sail away, sweet sister
(Brian May - Queen) :(

Több
17 éve 9 hónapja #313738 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Azért ezzel vitába szállnék. Helyei László sokkkal sokkal jobb szinkronja szokott lenni Alan Rickmannak:))

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
17 éve 9 hónapja #313703 Írta: Niniel Nienor
... vagy James Potternek ;) De szerintem ne keverjük a kalózokat a varázslókkal! Alan Rickman zseniális, és ez így jó ahogy van!
És nem mellesleg, egy virtuális kalapemelés Tahi Tóth Lászlónak, aki Piton magyarhangjaként leiskolázza az egész magyar szinkrontársadalmat!

Több
17 éve 9 hónapja #313422 Írta: Ilweran

Alyr Arkhon írta: Deppet én Siriusnak tudnám elképzelni.

Én is inkább...
Pitonnak egyáltalán nem. Bár őszintén szólva, ha van olyan szerep a Potterben, amit tényleg nem tudnék elképzelni senki mással, az Piton! Rickman TÖKÉLETES! :D

cortez: abszolút egyetértünk a hangot illetően. Mondjuk ilyen kaliberű színészeket szvsz eleve bűn leszinkronizálni, de ez már más téma... :wink:

Több
17 éve 9 hónapja #313402 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Deppet én Siriusnak tuidnám elképzelni.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
17 éve 9 hónapja #313401 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Depp túl fiatal lenne Pitonnak és Siriusnak is tekintve, hogy egyidősek...

Deppet inkább valami csinimágusnak tudom elképzelni, a gonoszok közül... (Voldemortnak nem)

Rickman meg egy zseni ezt tudjuk:D

Off: nekem nem tetszett a Síró Ember...

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
17 éve 9 hónapja #313399 Írta: Thaurwathiwen
Thaurwathiwen válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Dreamer_KF írta: Minden tiszteleterm Deppé. Kedvelem a karaktereit, és elismerem, mint színészt. De Depp ismérve már a "buggyant" figura. Méltóságot nem tudom elképzelni, hogy el tudna úgy játszani, mint az eredetileg Shakespeare színész Rickman..

Márpedig Piton nem csak büszke és nagyhatalmú, de még méltóságos is (de Pottert kinyírhatná a végén..)

Én simán, bár lehet, hogy csak kicsit túl sok filmjét láttam, amik között hidd el van olyan, ahol megrendítően és komolyan játszik (ld pl Síró ember)

"...It's okay, we call it Reid-effect. Happens with children too..."

Több
17 éve 9 hónapja #313384 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Tudjátok kit tudnék még elképzelni. Johnny Deppet

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Több
17 éve 9 hónapja #313371 Írta: Dreamer_KF
Dreamer_KF válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Minden tiszteleterm Deppé. Kedvelem a karaktereit, és elismerem, mint színészt. De Depp ismérve már a "buggyant" figura. Méltóságot nem tudom elképzelni, hogy el tudna úgy játszani, mint az eredetileg Shakespeare színész Rickman..

Márpedig Piton nem csak büszke és nagyhatalmú, de még méltóságos is (de Pottert kinyírhatná a végén..)

"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.254 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére