- Köszönetek: 0
Humor
- Woland
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
ebből én is kérek, ha van még raktáronEry írta: Válaszlevél Szauron jelentéseire
AKCIÓ! Csak most, csak itt, csak önnek! Az A&Y Csomagküldő Szogálat örömmel értesíti, hogy neve belekerült abba szűk csoportba amely megnyerheti a fődijat egy Valinori nyaralást! Ehhez csupán 3 napon belül vissza kell küldenie a pontosan kitöltött adatlapot. Egy füst alatt meg is rendelheti az egykori két fa kicsinyített modelljét amelyet most akciósan... (az álca megszűnik)
A&Y Csomagküldő Szolgálat!
Mindenek felett,
s3.bitefight.hu/c.php?uid=43202
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Beleg Cúthalion
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Remete írta: És ha már itt vagyok akkor linkelek eggyet
ez a kép a Jakupcsek Showjában volt
kep.tar.hu/anyamkinnya
itt a VAZZEHG mappa
GYU RULZ !!!!
Te Remete,
A jatekos a kepen, az nem Batti??? :sungl:
"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
[size=9:2fksxj2d]válaszolok helyette is... Ha képet akarsz belinkelni, akkor nem az oldal URL-jét kell átmásolnod, amin belül a kép megjelenik, hanem a képét, amit a képre jobbklikk, Tulajdonságok(Properties), Elérési útvonal (Address)-nél találsz meg. [/size]Myräfelle írta: Alyr:[size=9:2fksxj2d]Hogyan? (Nekem a képet jelenítette meg.)[/size]
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Myräfelle
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
- Artemisz
- Nem elérhető
- Ery
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Kincső írta: 8O 8O 8O
Azt hiszem ez kimeríti a "bámulós" definícióját...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Kincső
- Nem elérhető
- Ery
- Nem elérhető
Tekintve, hogy a bámulósok és ellenzékiek egy gyanakvó társaság, így a levelet reklámanyagnak álcva küldték el.
A fedlapon:
AKCIÓ! Csak most, csak itt, csak önnek! Az A&Y Csomagküldő Szogálat örömmel értesíti, hogy neve belekerült abba szűk csoportba amely megnyerheti a fődijat egy Valinori nyaralást! Ehhez csupán 3 napon belül vissza kell küldenie a pontosan kitöltött adatlapot. Egy füst alatt meg is rendelheti az egykori két fa kicsinyített modelljét amelyet most akciósan... (az álca megszűnik)
Szauronnak a legkedvesebb maiámnak, üdvözlet!
Drága barátom!
Kezemben tartom értékes soraidat... Hát a gondolattal próbálj megbarátkozni, hogy a bámulósok egy makacs népség, s mindig van ember aki hallgat rájuk. De bizakodj, hiszen az emberek hallgatnak a jó szóra is, (ezt egészen jól csináltad Númenorban, bárha megmaradtak volna annak jobban örülnék, de mindegy).
Szóval emlékezz csak vissza a "Számtalan Könnyek" Csatájára! Milyen találó egy név... Ott nemcsak a bámulósok könnye hullt számolatlanul, hanem a mienk is, igaz nálunk a nevetéstől. Hidd el, ha gyötörnek a rossz emlékek, akkor elég csak magam elé képzelnem Maedhros képét, amikor rádöbbent, hogy szépen felépített terve hogyan omlott össze, ill. mikor rájött, hogy hűséges emberei, akikért egyébként a tűzbe tette volna a kezét (azt amelyik megmaradt) mind-mind a mi beépített embereink!
Emlékezz csak rá, hányszor néztük végig ezt a jelenetet újra meg újra a palantíromon!
Jut eszembe, az enyém elveszett, így ha csak teheted szerezz be egy újat, esetleg kettőt.
Szóval a tanulság az, hoyg próbáld az embereket magad mellé állítani. Hidd el menni fog. A bámulósok egyszer úgyis elmennek innen. Légy hát türelemmel. Az ellenzékieket meg ugraszd egymásnak, csépeljék csak egymást. Rendezz egy jó kis polgárháborút egy jó ks véres csatával (lásd Alqualonde a'la Durcifiú). De jó véres legyen ám! Tudod: Faltól falig vér, de az a jó cuppogós!
Ami a gyűrűbizniszt és a testproblémát illeti... Nos Jól fogtál hozzá, bár kár, hogy kihallgattak, legközelebb légy óvatos. Viszont így a bámulósoknak komoly kínokat kellett kiálllniuk, mert náluk volt a gyűrű, de merték használni, na EZÉRT támadtak meg. De még jól is elsülhet a dolog. Azt tanácsolom, legközelebb ne tedd a páncélodba a közvetlen irányítást, elég csak részlegesen. Én se hurcolásztam magammal...
Ami az új testet illeti, ne készíts újat, inkább költözz be egybe, így sokkal mókásabb lesz, hidd el én is ezt használom. Most is itt ülök Elrond orra előtt és hallgatom a bugyuta meséjét, hiszen ha tudná...
Ha némely tanácsom megkésetnek is tűnik, ne neheztelj, mert az előző leveleidre írt válaszaim rendre visszajöttek ismeretlen cím jelöléssel.
Mindenesetre fogadd elismerésem, legközelebb azért legyél óvatosabb és türelmesebb. Ne feldd! Jön még Balrog a bámulósra!
Főnököd
Melkor Nagyúr, Arda királya (de iure)
Ui: Apropó balrog! Az egyik itt kóricál a környéken, használd egészséggel!
(álca folytatódik) Tehát ne késlekedjék rendelje meg mindhárom termékünket akciós áron s akkor öné a gyorsasági különdij is! Ilyen lehetőséget csak nem hagy ki!
Várjuk válaszát!
A&Y Csomagküldő Szolgálat!
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Myräfelle írta: Tényleg ennyire gáz a GyU filozófiája? 8O Akkor leteszek róla, hogy pénzt adjak ki érte...
Anno valaki tett be ide írásjelekből készült cuccokat, pl. Aragorn kardját és Legolas íját. Nos, én is kreatívkodtam egy kicsit - a topicba ugyan nem lehet beírni, de képként megtekinthető a Humor albumban - itt:
fototar.origo.hu/pages/myalbumview/page-definition-action.jsp
És találtam egy-egy aranyos/vicces beszólást a könyvből.
Remélem tetszik valakinek... [size=9:pl6wg9vc]Kösz, hogy reagáltatok a múltkori írásomra...[/size]
Topicgazdai bejegyzés: A hivatkozás bejelentkezős oldalra nyílik. Kérlek javítsd ki.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Myräfelle
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Anno valaki tett be ide írásjelekből készült cuccokat, pl. Aragorn kardját és Legolas íját. Nos, én is kreatívkodtam egy kicsit - a topicba ugyan nem lehet beírni, de képként megtekinthető a Humor albumban - itt:
fototar.origo.hu/common/include/image.jsp?ID=227446&SIZE=0
És találtam egy-egy aranyos/vicces beszólást a könyvből.
Remélem tetszik valakinek... [size=9:3k90jv8y]Kösz, hogy reagáltatok a múltkori írásomra...[/size]
...A tündék hatalma régen elmúlt,
most már a világ körein kívül lakoznak,
és nem térnek vissza többé...
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Phaedra írta:
Alcarcalimo írta: A GYU filozófiája... hmm... megérne egy "fekete humor" topicot, azt hiszem, be lehetne vágni oda az egészet, hóbelevancostul... (kiemelve benne a "Galadriel, mint a kasztráló tünde", illetve a "Banyapók, mint a fogazott vagina" magasröptű fejtegetéseit...
és kit kasztrált? Celeborn nem nagyon panaszkodik ilyesmire....nem hinném, hogy azért, mert neki már úgyis mindegy...
Hát mer megszólalni szegény? Ott van Galadriel karnyújtásnyira, kezében a kasztráló kés...
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Namarie
- Nem elérhető
Alcarcalimo írta: A GYU filozófiája... hmm... megérne egy "fekete humor" topicot, azt hiszem, be lehetne vágni oda az egészet, hóbelevancostul... (kiemelve benne a "Galadriel, mint a kasztráló tünde", illetve a "Banyapók, mint a fogazott vagina" magasröptű fejtegetéseit...
és kit kasztrált? Celeborn nem nagyon panaszkodik ilyesmire....nem hinném, hogy azért, mert neki már úgyis mindegy...
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Theala Vandron
- Nem elérhető
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
- Namarie
- Nem elérhető
Pár beszólás a pécsi taliról:
cucc cipelése közben Sil meg én társalgunk (hegynek fel, 20 kg-os csomag, Silnek valami kegyetlenül fáj a lába,stb.) sil Curufin népéhez tartozott a tábaorban.
-Nam: Te, én most még azt is el bírnám viselni, ha Curufin erre jönne, és fölvenne minket. vagy legalább a csomagjainkat..
Sil: Mit gondolsz Te., Curufin dicső népének tagaj, vagy maga Curufin cipel terhet??
-Hát, ha lovagias, meg hölygyekről van szó... bár nem a lovagiasságáról van ehíresülve.. hogy én hogy nem szeretem.. de még Feanort is el bírnám most viselni...
-És Melkort??
-Azért ne essünk túlzásokba..
Később:
Nam: A tündék általában tudnak viselkedni.. aki nem tudott azt nagyon gyorsan kiirtották, még az Első Korban.
Sil: vigyázz Te, Curufin dicső népének egy tagjával beszélsz..
-És: ami igaz, az igaz...
Még később:
Mámiprogram, azaz fájós lábúak punyadása a szobában. Valaki benyit, invitál minket valahova.
_Ne haragudj, most nem tudunk menni. Maródiak vagyunk..
-Honnan jöttetek????
Most történt a chaten:
már hiányoltam Papi felém intézett beszólásait, így beírtam: !kérek beszólást!
Papi válasza:
Azt hiszem, Namarie, már eleget ittál. Jobb lesz, ha egy kis szünetet tartasz.
köszi, Papi, köszi, már hiányoztál..
- Artemisz
- Nem elérhető
Phaedra írta: Más: Pécsett történt
Ott hevert egy széken a Gyűrűk Ura filozófiája c. halhatatlan remekmű, a téma legnagyobb szakértői, és válogatott filozófusgárda által írva. (Beleovasva a könyvbe, az lett az érzésem, hogyha valaki elolvassa, azonosítani fogja a filozófust a hülyével... )
Olvasom, olvasom, 178.old.
Szarumánról van szó:
"keresztezte az orkokat a saját fajtájával"
felhorkanások:
-Maia meg ork? Az igen.. és mi lesz abból????
-Ezt válogatott filozófusok írták.. meglehetősen rossz volt a válogatás...
/me el se tudja dönteni, zokogjon-e vagy fetrengjen...
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- tindomiel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
"eljött a mi időnk;az ember ideje"
Szóval sztem úgy vélték,hogy akkor a "mi" és az "ember" kategória fedi egymást,és elég tévesen besorolták embernek Szarumánt.
Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme.
- Namarie
- Nem elérhető
Tényleg jó. Szegény Fingolfin emlegetése külön tetszik..
Más: Pécsett történt
Ott hevert egy széken a Gyűrűk Ura filozófiája c. halhatatlan remekmű, a téma legnagyobb szakértői, és válogatott filozófusgárda által írva. (Beleovasva a könyvbe, az lett az érzésem, hogyha valaki elolvassa, azonosítani fogja a filozófust a hülyével... )
Olvasom, olvasom, 178.old.
Szarumánról van szó:
"keresztezte az orkokat a saját fajtájával"
felhorkanások:
-Maia meg ork? Az igen.. és mi lesz abból????
-Ezt válogatott filozófusok írták.. meglehetősen rossz volt a válogatás...
- Kincső
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Ti akartátok... Tiltakozni azért még mindig lehet...
Jelentés
Jelentések Könyve II/3434/07/14
Jelentés tárgya: A Gyűrűk urának leváltása, tünde népünnepély, egyebek
Feladó: Szauron, Annatar, A Gyűrűk Ura, A Sötét Úr, efféle...
Címzett: Melkor, Arda Királya, A Legvalább Vala, stb.
Cím: A Külső Semmiség... Semmi Külsőség (*új írnok*) A Semmi. (ÉV tintával a már szokásos)
Jelentés:
Mivel a szöveget tollbamondással rögzítem, az esetleges hibákért felelősséget nem vállalok. Az *új írnok* szövegrész annyit jelent, hogy titkossági vagy munkakörnek meg-nem-felelési okokból az előző írnok az étkeztetésben kapott elhelyezést mint előétel.
Attól tartok, igaz lesz egyik tünde ellenségem azon bemondása mely szerint oly gyakorisággal cserélek testet, mint más alsóneműt.
Ugyanis rajtam kívülálló okok miatt újabb test elhagyására kényszerültem. No, de menjünk csak sorjában:
Miután többé-kevésbé elfogadható, ám kétségtelenül imponálóan magas alakot sikerült öltenem a númenori malőr után, vadonatúj, külső hatásoknak igen ellenálló páncélra cserélve öltönyömet - amely végérvényesen a tengerbe veszett - benyújtottam a Középföldén lakó númenoriakhoz illetve a Gil-galad által vezetett tündékhez a Mordor helyzetének revízióját kérő kérvényt. A többször megismételt levelemre még csak válasz sem érkezett, a személyes találkozástól pedig mondvacsinált okok - például: "amúgy sem férnél át az ajtón", "leszakadna a páncélod súlya alatt a flet" - hangoztatásával elzárkóztak. Időközben megtaláltam a númenori követség előtt előrelátóan ékszeresdobozba rejtett Gyűrűt (távollétem alatt az "ebben van a Hatalom Gyűrűje" feliratú páncélszekrényt háromszor törték fel ismeretlen tettesek, akik jól látható hidratálókrém nyomokat hagytak a helyszínen. A krémen még visszatérésemkor is érződött az athelas átható szaga. )
Miután több hónapig hiába próbálkoztam diplomáciai megoldással, bullát adtam ki mely szerint a központi hatalom süllyedése miatt Mordor illetve a csatolt területek (Ithilia, emyn Muil, meg amit még elértek a lovasok) minden felsőbb hatalomtól függetlennek tekinti magát, az irányítást a Barad-dúrban székelő Sötét Úr, (azaz jómagam) illetve a választott népgyűlés és a külső területeken korlátozott autonómiával rendelkező önkormányzatok látják el.
A númenori gyarmatok helyén - ott ahol a helyiek puszta lustaságból nem lázadtak fel - alakult Gondor királysága (melynek királya a tündebarát és volt ellenzéki Elendil lett) azonban ezt sértőnek és gonosznak minősítette, majd a tündékkel karöltve teljesíthetetlen ultimátumot adott. (kezdve onnan, hogy a Barad-dúrt fessem halvány rózsaszín és tojásszín közötti tetszőleges színre, odáig, hogy a Hamu- illetve Árnyékhegységet nevezzem át Színes- illetve Kisfelhőke hegységnek.)
Meg sem várva az ultimátumra adandó válaszomat megkezdték a mozgósítást majd a területek katonai megszállását. Nem volt több lehetőség a békés megoldásra, így hát fogtam a félkész uruk-hai 2.2-es típust és megkezdtem a soron kívüli sokszorosítást. A korábbi típusokból - úgy ítéltem- megfelelő számú állt rendelkezésre. Az első összeütközésekre még a csatolt területeken - Emyn Muiltól keletre - került sor, itt nyilvánvalóvá vált, hogy a háborút a tündék csakis új fejlesztésű fegyvereik kipróbálására használják, el kell ismernem, hogy az orkkövető nyíllal amely az Első kori világító kardok technológiáján alapul, alaposan megritkították csapataimat.
A csata azonban nem ezért veszett el, hanem mert Elendilnek fülére szorult a sisak, és emiatt olyan hangerővel fújták a gondori kürtjeleket amely nem csupán a parancsközvetítést tette lehetetlenné, hanem fizikai sérüléseket okozott az érzékeny fülű urukoknál.
Az esélyeket fölmérve taktikai visszavonulást elkalmaztam egészen a Fekete Kapuig, ahol - mivel a 2.2 -es modellhez tartozó egyedek még a szárítás fázidsában tartózkodtak az Orodruinon, - az ellenfél számbeli fölénybe is került. Ennek ellenére sokáig kitartottak csapataim, a végén még a pusztán esztétikai célokat szolgáló muskátlikat is ledobálták a párkányokról az ellenség fejére. Minden hősiesség és hazaszeretet ellenére (ez a két kifejezés a tünde krónikákban kategorikusan "alattomosság és vadság" -ként szerepel) az ellenfél kerekedett felül. Újfent a taktikai visszavonulást választottam, annál is inkább, mert a 2.2 -ből immár tekintélyes sereg gyűlt össze felfegyverezve és megszárítva a Tűz Hegyének lejtőin. Az ellenség, kihasználva az álatluk megszokotthoz képest kiugróan jó úthálózat előnyeit két részre vált, az egyik a Barad-dúr ellen indult festékesvödrökkel a kezében, a másik, nagyobb és harciasabb ellenem és a Tűz Hegye ellen. Itt, miután felállítottuk egymással szemben a seregeket, felszólítottam ellenfeleimet, Elendilt és Gil-galadot, hogy vívjunk meg mint férfi a férfival és a másik férfival. Mint lovag a... (*új írnok*) lovagias módon. Ám ők úgy gondolták, hogy ezt puszta gyávaságból teszem és teljes rohamot vezényeltek - ellenem.
Az én csapataim persze ezt nem nézték tétlenül, és újult erővel lángolt fel a csata. Ezúttal én sem maradhattam ki a dologból, mivel a gondori királyi testőrség azzal a határozott céllal vett körbe, hogy - szavaikkal élve - ez én bőröm legyen Elendil lábtörlője. Megpróbáltam felivlágosítani őket arról, hogy az ainuknál ez a dolog kicsit másként működik, ám valahol elveszthették a fonalat és ezen feldühödve lándzsáikkal irritálni kezdtek. Ezt már nem tűrhettem tétlenül, ezért aztán szétcsaptam köztük. Hamarosan maga a király került elém, de ekkorra már úgy belejöttem a csapkodásba, hogy későn vettem észre. Elendil közeli ismeretséget köthetett egy sziklával, de nem tudtam elsősegélyt nyújtani, mivel rögtön ott termett Gil-galad és Isildur. Hiába próbáltam megértetni velük barátságos szándékomat, nem hittek nekem, ezért aztán Elendil érdekében kénytelen voltam erőszakot alkalmazni. Ám Isildurt ez sem tántorította el, felkapván apja törött kardját levágta a Gyűrűsujjamat, rajta a Gyűrűvel. Ez igen érzékenyen érintett, mivel fél Mordor önmegsemmisítő berendezése a Gyűrűhöz volt kötve, és amint az elvált tőlem, a megsemmisítők beindultak. Többek között azé a páncélé is ami éppen rajtam volt. Abban a pillanatban már nem látszott jó ötletnek az ország ilyen szintű központosítása, de késő volt.
A nem várt balesetnek messzemenő következményei lettek, Anáriont maga alá temette a Barad-dúr - bár mint később kiderült előbb a fejére esett egy festékesvödör rózsaszín festékkel, - így Isildur a család egyedüli túlélőjeként megkapta a királyi címet és megtartotta a Gyűrűmet is.
A lekvárfőző labor elpusztult, az ott készült lekvárokat vagy a tengerbe öntötték, vagy potom pénzért eladták Haradba múmaktakarmánynak.
A pusztulásom örömére hatalmas ünnepélyeket rendeztek, amelyeken még olyan feddhetetlennek tűnő előéletű személyek, mint Elrond és Galadriel is illuminált állapotba kerültek és az asztalon táncolva közösen kezdték énekelni a "Melkor, Melkor ki a házból/Most jöttem a fegyverházból/Ha háromra nem jössz ki, te vagy a hunyó!" szövegű mondókát amelyet - bizonyára emlékszel - először Fingolfin kiabált be Thangorodrimba.
Egyelőre újfent testépítésbe kezdtem, de az egyik nazgul vállalta hogy kézbesíti ezt a levelet.
Marad Hűséges Híved
The Necromancer
majdnem s.k.
Jelentés vége
Pecsét
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
[size=9:3pf14cem]A 'fog' I/3 birtokos alakja foga, a 'fogoly'-é viszont foglya. A lehetőségek pedig ezzel ki is merültek. [/size]
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Namarie
- Nem elérhető
De hogy ne legyek off: a galadriel naplójának követekző fejezeti lassan készülnek, csak szaklektoráltatom a dolgot.
Meg készülök mással is...
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Nam, Eru szerelmére, ki ne javítsd, ha ezt írtad, mert az a helyes... Fogoly foglya...Phaedra írta: Van benne egy durva helyesírási hiba: Melkor fogjainak helyett foglyainak -ot írtam. Valószínűleg elgépeletm, de ha tudom, kijavítom a többi gépelési hibával együtt.
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Namarie
- Nem elérhető
www.tolkien.hu/view.php?&c=1&a=1389
Két kérdés a sok közül,. amire válszt lehet itten találni:
-Mi is volt a szerepe abban Melkornak, hogy Celeborn még most is vígan él, hála Iluvatarnak?- avagy "ki akar verekedni a nyuszikával"- értsd: Nerwennnel..
Valinori emlékek - avagy hogyan lehet pillnatok alatt hatalmas tömegverekedést előidézni?
Könyörgöm, mondjatok rá valami kritikát, ha lehet, bíráljátok, hol nem jó, hol kéne rajta javítani, mert szeretném jobbá tenni.
Előre is köszönöm.
Van benne egy durva helyesírási hiba: Melkor fogjainak helyett foglyainak -ot írtam. Valószínűleg elgépeletm, de ha tudom, kijavítom a többi gépelési hibával együtt.
Alyr: szerintem jó, folytasd.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
A "kik voltak a nazgulok mielőtt..." beszélgetést töröltem, nálam wordbe elmentve megtekinthető
A második Jelentésről egy szót sem írt senki... pedig ha rossz akkor magatokat kímélnétek meg a folytatástól...
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Ery
- Nem elérhető
Gothmog jelentése a Feanor incidensről.
Iktatási szám: I/10/1205/009
Feladó: Gothmog a Balrogok Ura, a szárazföldi haderők főparancsnoka.
Címzett: Melkor Nagyúr, Arda Királya, Kedves Papa (áthúzva)
Tárgy: Durcifiú hadművelet
Kívánságának megfelelően itt a részlees jelentés a Durcifiú hadművelet pontos lefolyásáról.
Folyó HIC 1205 RIC-n pontban 10.03-kor* kaptam kézhez a parancsot, amelyben az idézem: “Kísérjétek elém Durcifiút, de szolidan! Lehet, hogy ellenáll, de akkoris bánjatok vele finoman!” kitétel szerepelt (18-as betűméret, félkövér, aláhúzva).
10.15 Készenállt a különítmény, ami 15 főből állt.
10.20 Elhagytuk az erőd kapuját
10.23 Snorry tüsszögni kezdet (allergiaroham) s mivel otthon hagyta az abeszt zsepijét, vissza akart fordulni.
10.27 Suttog tizedes** is tüsszögni kezdet (ő a Helcaraxe magasságában teljesített őrszolgálatot, így megfázott). Ő is otthon hagyta a zsepijét.
10.28 Többen is jelezték, hogy nincsnáluk zsebkendő (Morhut, Umman, Kishir, Sharuti)
10.29 Hivatkoztam a parancs sürgősségére,így tovább mentünk.
10.32 Az egész társaság tüsszögni kezdet. Thelamon hadnagyot nyugtatgatni kellett.
10.33 Továbbndultunk, de előbb területrehabilitációt kértünk a környékre. Találkoztunk az első ork menekültekkel (áthúzva) taktikai visszavonulást végző csapatainkkal.
10.35 A menekülök (áthúzva) visszavonulók pontos információkkl ill. helyzetmeghatározással nem tudtak szolgálni, idézem: “valahol ott elöl, és-és egyen vannak!”
10.42 Snorry, Suttog, Morhut tüsszögni kezdett (területrehabilitációt itt is kértünk). Thelamon hadnagyot hosszasan nyugtatgatni kellet.
10.45 Elértük a célszemélyt
10.46 Bekerítettük.
10.47 Felszólítottuk megadásra, a válasz nyomdafestéket nem tűrően elutasító volt.
10.49 Megkezdtük a szolid rábeszélést, de hatástalan. A célszemély harcot kezdeményez.
10.50 Feltűnt a célszemély testőrsége.
10.52 A Thelamon hadnagy vezette osztag a testőrséget ad acta tette.
10.53 Megpróbálkoztunk egy tűzpányvával, de Snorry tüsszentett, így elvétette.
10.54 Suttog és Umman tüsszögési rohama miatt lángol a környék (területrehabilitáció kérése elhalasztva). De a célszemély kezd gyengülni!
10.56 A célszemély ellenállása legyűrve. Igaz a kardját csak nehezen tudtuk elvenni, mert a fél osztag tüsszögni kezdet. Sajnos rendkívül rossz állapotba került ezért zsebpalantiron értesítettem a kórházrészleget egy rendkívül súlyos eset fogadására.
10.57 Feltűnt a célszemély teljes hadserege. Tekintve, hogy a célszemélyt állapota miatt csak rendkívül lassan és óvatosan szállíthattuk volna, s azalatt a hadsereg elérte volna az osztagot, a taktikai visszavonulás mellett döntöttünk.
11.00 Visszatértünk az Erődbe. Veszteségeket nem szenvedtünk.
A sikertelenség oka:
1. Az osztag rossz egészségi állapota.
2. A célszemély rendkívül destruktív magatartása.
Alázatos tisztelettel.
Körpecsét, dátum, aláírás.
*Az Angbandi időszámításban az órát az Igen Rövid Ciklus (IRC), a percet a Már Igen Rövid Ciklus (MIRC) jelzi.
** Azonos Mormog apjával.
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Theala Vandron írta: Alyr: Ez kééész! Már szinte sajnálom szegény Szauront!
Csak szinte?
Jelentés
(Jelentések könyve II/3320/10/29)
Feladó: Annatar/Szauron/A Testetlen Rosszakarat/A Nagy Fekete Pacni
Címzett: Melkor, Arda Királya, A Balrogok Parancsolója, Középfölde első mélyépítésze, etc.
Cím: A Nagy Külső Sötétség (Nagyon Titkos Búvóhely)
Feladás helye: Barad-dúr, pince, testépítőfülke
Jelentés tárgya: Númenor bukása
Jelentés:
Númenor elsüllyedt. Elnyelte a tenger, állítólag Eru intézett valamit. Ez elég érzékenyen érintett engem is, de a númenoriakat méginkább.
Mint az előző jelentésemben írtam volt, Númenor királya, Ar-Pharazón maga mellé vett a palotába, és elkezdtem szemének felnyitását. Minden szépen haladt, hamarosan túljutottunk azon, hogy az ég azért kék mert ez Manwe kedvenc színe, a sziklák pedig azért nem kékek mert bár Aule kedvenc színe is ez (hogy Ulmoról ne is beszéljek) de a madarak folyton beleütköztek repülés közben a sziklákba. Azt is elmondtam, hogy Yavanna megpróbált többször is mindent rikító sárgára festeni, de ettől mindenkinek vibrálni kezdett a szeme, és akkor Manwe és Ulmo közösen kék felhőkben kék esőt küldtek a fákra, és ettől lettek zöldek. Mindezt színes ábrákkal szemléltettem is a királynak, akinek ez annyira megtetszett, hogy ezek után mindent színes tintával írt alá. elmondtam neki Feanor meg a többiek történetét, úgy ahogy Tőled hallottam, és többször meglepetésének adott hangot.
Ezek után kinevezett Főtanácsadónak, és az öltönyömet is megvarratta. Sőt, nekem ajándékozott egy csomó ruhát, amelyek közül egyiket sem hordtam, mivel túlontúl díszesek voltak az egyszerű ízlésemhez.
Egyéb kegyekben is részem volt, őrizhettem a koronát (hatalmas botrány lett belőle amikor kipróbáltam hogy állna a fekete-ezüst köpenyemhez, és rám fogták hogy a trónra török. Alig tudtam velük megértetni, hogy mivel már van egy, ami sokkal szebb és kényelmesebb az ottaninál, erre vajmi kevés az esély)
A királyi udvari öltözködésre azonban határozottan jó hatással voltam, mivel elterjedt a fekete-ezüst kombináció, amit később bizonyos őrségeknél is bevezettek.
Sikerült kieszközölnöm, hogy építhessek egy kis emlékhelyet amivel Középfölde Aranykorának állitok emléket. Amikor Ardának királya volt aki bölcs volt és igazságos, és szilmarilok díszítették koronáját. Ekkor újra előkerültek az ellenzékiek, akik a szeretett fácskájuk általam való majdnem-kivágása óta minden lépésemet figyelik és mindenben próbálnak akadályozni.
Amikor meglátták, hogy hogyan építkezem kiröhögtek, meg minden, mint kiderült, nem ismerik a kupolát mint olyat. Mikor kész lett és fennen csillogott, belül pedig ott volt az a hatalmas tér, teljesen elámultak, az építészek egyik fele széttépte a diplomáját és nyugdíjba vonult, a másik fele bármit megadott volna, hogy tanítsam, de szokásos szerénységem és fárasztó főállásom miatt ezt nem vállalhattam. Mindennek ellenére Númenort egy éven belül ellepték a kupolák, amik rendre ráomlottak az alattuk állókra, vagy csak egyszerűen szögletesek lettek.
Ezért persze megint engem tettek felelőssé, hiába mutogattam az emlékhelyre ami továbbra is szilárdan állt. Sajnos azonban kevesen mentek el megemlékezni, mivel odabent hideg volt. Ezután többször raktam tüzet, mire rám fogták, hogy titkos áldozatokat mutatok be, meg hasonlók.
A tündék is panaszkodtak, mert egyre kevésbé tartották velük a kapcsolatot, és az árak is nőttek, pedig folyton idejártak Nyugatról mulatni, meg eldicsekedni, hogy nekik milyen jó mert halhatatlanok meg Nyugaton élnek, meg egyébként is. Ar Pharazón egyébként is nagy flottaépítésbe kezdett, mert ezt tartotta megoldásnak a nyaralási időszakban folytonosan bekövetkező tumultus ellen. Hamarosan új kikötőket kellett építeni, de a hajók nagy számának köszönhetően mindenki akkor ment nyaralni amikor akart. Fontolgatott egy olyan programot is, aminek keretében az egész ország egyszerre megy nyaralni, de erről később letett mert az Umbari szállodák már így sem nagyon bírták az iramot. A tündéknek persze nem tetszett a flottaépítés, mert mindenkire féltékenyek, és kitalálták, hogy valaki ellen háborúzni akarunk. Amint ezt megtudtam, intézkedtem, hogy minden hajó vitorlájára hímezzenek virágokat, hopgy lássa mindenki, a númenori emberek kedvesek.
Közben Mordorból is kaptam híreket, elkészült az URUK-HAI ORK 1.5, ami vízálló, és minden eddiginél hegyesebb fogai vannak. Kísérletek folytak arra is, hogy a trolloknak megfelelő napfény elleni védelme legyen, de egyelőre csak addig jutottak, hogy egyes típusok már pusztán a Nap szóra sziklává változtak és a legmagasabb parancs ellenére is úgymaradtak. Hírt kaptam arról, hogy a turisztikai program keretében megolajozták a Fekete Kaput.
Númenroban eközben minden jól haladt, bár nyugaton ezt másként értékelhették, mert az időjárás egyre megbízhatatlanabb lett, és az egyéb jelek is szaporodtak. Egyre több lett a fehér holló, a macskák nyávogás helyett hősi dalokat énekeltek oroszlánokról, és egy éjszakán lefagyott a lovak szarva. (azóta sincs nekik)
Javasoltam a királynak, hogy tegyünk látogatást Valinorban és tárgyaljunk a valákkal. Ő ezt helyeselte, főleg, mikor megemlítettem, hogy halhatatlanföldön senki sem öregszik. Lehet, hogy nem kellett volna?
Az ezután következő éjszakán villám csapott az emlékhelybe, és emiatt még hidegebb lett.
Az ellenzék, valami Elendillel az élen újfent szervezkedni kezdett, de hiába hozott a király bölcs megszorító intézkedéseket - azazhogy ha a katonák megtalálják őket, jól megszoríthatják a nyakukat - nem ért el nagy eredményt. A követség egyre készült, bár a király szokása szerint óriási kísérettel akart menni, ráadásul úgy, hogy a hajók felülnézetből az ő profilját mintázzák. Ez nem kevés gyakorlást és számolgatást igényelt, hamarosan minden írható felületet a palotában a király profiljának mértani alakzatokká való bontása borított.
Mikor minden elkészült, újrafestették a vitorlákra hímzett virágokat, elindult a flotta. Jól haladtak amíg látni lehetett őket.
Nem sokkal azután, hogy elindultak, felmentem a szent dombra hogy lássam a flottát, és élveztem, hogy kisebb a nyüzsgés. Nagy meglepetésemre csatlakozott hozzám a király kisebbik lánya - akinek vagy negyven éve teát akartam főzni a szent fácskából, azóta igencsak megnőtt de kedvessége mit sem változott, mi több, most is meg volt fázva. Felajánlottam, hogy meghvíom egy teára az emlékhelyre, de sehol sem találtam fát a teavíz forralásához... Ekkor a leaányzó segítókészen előkapott egy baltát, a kezembe nyomta majd a szent fára mutatott. Velem született udvariasságom nem engedte megtagadni a hölgy kérését, és ellenzékiek sem bukkantak fel, így a szent fa tüzén melegítettem teavizet.
A számítások szerint éppenhogy megérkezhetett a flotta a partokhoz amikor hatalmas felhő támadt meg villámok, és óriási hullám követte őket. A királlyal kellett volna tartanom... Tudtam, hogy a valák kényesek az etikettre, de nem gondoltam volna, hogy ennyire...
Númenor ahogy volt, eltűnt, és ez igazából nem lett volna gond, mivel így Mordor felszabadul az idegen elnyomás alól, a gond az volt, hogy amikor elnyelődött a tenger által, én éppen rajta voltam.
Kénytelen voltam otthagyni azt a hroát is, pedig már igazán megszoktam, sőt, a szép öltönyöm is a tenger martaléka lett.
Amint kijutottam a legközelebbi tengerpartra, az ott lábatlaknodó bámulós tündék kinevettek és elneveztek Nagy Fekete Ködpamacsnak.
Sietve tértem haza, és nekiálltam keresni egy rendes testépítőszalont, de hiába. Mindenhol csak aerobik hirdetések, meg egészségkúrák, meg fogyókúrák. Igaz, a tündéktől mi mást várhatna a maia, de akkor is.
Kénytelen voltam a Barad-dúr pincéjét átalakítani (amint a tünde kémek észrevették, telepletykálták Középföldét, hogy kínzókamrát építek.)
A napi rendszeres testépítés és lekvárkúrák hatására kezdek átalakulni Testetlen Rosszakaratból Testes Rosszakarattá. Határozottan kellemes érzés.
Marad Hűséges Híved
The Necromancer
Jelentés vége
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Theala Vandron
- Nem elérhető
Remete: Jók a képek! A cica különösen...
<:3)~ <:3)~
- Ery
- Nem elérhető
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.