Humor
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Ery írta:
Alyr Arkhon írta: Jorge testvért????
Akkor mégis, Te, Nagytiszteletű úr hogy fogsz hozzáférni a finis Thangorodrimaehez? (vagy finis haradae? )
Drága barátom, csak nem képzeled, hogy nincs hatalmam felette? Én irányítom őt.
Hát...
Sok szerencsét hozzá. Én igyekszem kiiktatni az emberi tényezőt. Egynémely morgultőr által jobblétre ébredt könytároslidérc mindig akad...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ery
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Köszönetek: 0
Alyr Arkhon írta: Jorge testvért????
Akkor mégis, Te, Nagytiszteletű úr hogy fogsz hozzáférni a finis Thangorodrimaehez? (vagy finis haradae? )
Drága barátom, csak nem képzeled, hogy nincs hatalmam felette? Én irányítom őt.
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Kincső
- Nem elérhető
- Eldamyn
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Gwaihir légitaxi
Tanulj lovagolni Léodnál! Aki nem esik le, megkapja Felarófot.
Ohrk óvoda- Angband
Igazgató: Szauron
Yavanna kertészet
Orome állatkert
Minas tirith tornya- a legjobb városi könyvtár
Gandalf fényreklám
Irodáink: Amon sul, Caradhras
Fangorn entjei- Épületbontás különleges szakértelemmel
Irodánk Orthancban
Melian security- Doriath
Arwen- zászlóhímzés-oktatás
Dernhelm plasztikai sebészet
Ha más vagy...
Cirith Ungol tornya- jelmezkölcsönzés csere-alapon
Buga fuvar
A legjobb Brí-től Móriáig
Mr és Mrs Turambar házasságközvetítő irodája
Fö szponzorunk: Glaurung
Hate together Saruman Club
Elnök: Gandalf
Palantír- a kapcsolat
Szavazzatok Morgothra, az ork- és balrogügyi miniszterre!
Bard & Túrin Bt
Sárkányölés szakértelemmel
THV- Teler Hajózási Vállalat
Lápatorok- minőségi dohány
Magányos nolda herceg beszélgetőpartnert keres.
Nevem: Maedhros
Jelige: "Lógj velem!"
"Én akkor is betöröm ezt a lovat!" /Léod utolsó mondata/
- Myräfelle
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Alyr: Maarhaa jóóó! Először idézni akartam, aztán rájöttem, hogy szinte az egészet be kéne újra rakni....
Nézzétek, mit találtam! Ez sok mindent megmagyaráz...
Az egzotikus szépségű Liv Tyler ezúttal ismét Arwent alakítja, aki az új epizódban több szerephez jut. A színésznőnek "A két torony" forgatásán az okozta a legnagyobb gondot, hogy állandóan fájt az állkapcsa. Liv Tyler ugyanis a filmben brit akcentussal beszél. Az amerikai sztárnak nehéz volt visszaszoknia az angolok beszédstílusára. Mint mondta:" Könnyű utánozni őket, ha az ember ki akarja parodizálni az akcentusukat. De ha komolyan, hihetően akarod csinálni....! Kemény dió, mert belefájdul a szád és az állkapcsod. Az angolok mindig azt mondják, hogy csak ejtsem le az állkapcsomat és nyissam ki jó nagyra a számat, ha beszélek. Csakhogy sokkal nagyobbra tátják a szájukat, mint azt valaha is képzeltem volna. Hozzájuk képest az amerikaiak csak mormognak".
...A tündék hatalma régen elmúlt,
most már a világ körein kívül lakoznak,
és nem térnek vissza többé...
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Ery írta:
Tindomiel írta: Én is szoktam kotorászni Melkor cuccaiban(törzsvendég vagyok), és megtaláltam egy fekete papírra fekete tintával vetett feljegyzést.
TÜNDE:Tükörért Üvöltő Nagyfülű, Dalolászó Elf
Ebből az ELF: Egomániás Levélfüggő Furcsaság
Akkor itt az ideje, hogy szigorítsak az irattáram őrzésén...
!kérek Jorge testvért!
Papsajt: Jorge testvért! Máris viszem!
Jorge testvért????
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Ery
- Nem elérhető
Tindomiel írta: Én is szoktam kotorászni Melkor cuccaiban(törzsvendég vagyok), és megtaláltam egy fekete papírra fekete tintával vetett feljegyzést.
Akkor itt az ideje, hogy szigorítsak az irattáram őrzésén...
!kérek Jorge testvért!
Papsajt: Jorge testvért! Máris viszem!
Καναπή!
- Theala Vandron
- Nem elérhető
<:3)~ <:3)~
- tindomiel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme.
- Noredhel
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
És most:
Jelentés
Jelentések Könyve III/2997/10/13)
Jelentés tárgya: Új információk amik érdeklődésre tarthatnak igényt
Feladó: Szauron, Annatar, A jelenlegi Sötét Úr
Címzett: Melkor, Arda Királya, Bizonytalan ideig szabadságon lévő Sötét Úr
Feladás helye: Barad dúr, Mordor, Fekete Fény Sugárút 1.
Cím: Nagy Külső Sötétség. (ÉV tintával: Völgyzugoly, Eper utca 3)
Jelentés:
Minap írtam, hogy egy békaszerű fickót elémhoztak. Mint kiderült ő volt a hiányzó láncszem a Gyűrűhöz. Bár már cseppet sem göndörhajú kis fickó, elég rég birtokolhatta. Az előző jelentésben említett másik göndörhajú kis fickó a Gandalf-féle bagázsból ellopta tőle a Gyűrűt. Ahogy láttam, a Gyűrű eléggé a kis Gollam szívéhez nőtt, így szabadonengedtem a kihallgatások (ld melléklet) után. Kiküldtem Khamult és társait (most hogy újjáépült Mordor sokmindent privatizáltunk Gondori mintára, Khamulék a Khamul és Tsa. BT (Borzongató Társaság) a Barad dúrra pedig kikerült a Big Eye inc. ( illatos narancsos cukorka) embléma amit nemrég alapítottam. Szemfestékeket is gyártunk amit a tündék nagy tételben rendelnek. Valójában lekvár némi korommal dúsítva, de a tündék mindent megvesznek ha azt írjuk rá, hogy szemük csillagként fog ragyogni. Bele se gondolnak hogy szétégetnének vele egy fél erdőt mikor körülnéznek ha valóban így lenne) egy kis sétalovaglásra Északra egy Megye nevű helyre. Fejlemények hamarosan.
Marad Hűséges Híved
The Necromancer
Melléklet Kihallgatási Jegyzőkönyv,
Kihallgatás helye:
Mordor Birodalmi Kihallgatóirdoa, 1. számú kirendeltség, Morannon 2. emelet 5.
Rövidítések: KH: Kihallgatótiszt Grisnák 2 Ghirum Krash (végz: Ködhegységi Mélyegyetem pszichológia szak, jelenleg doktoriját írja a pszichológia helyes gyakorlati alkalmazásáról)
Gy: Gyanúsított
KH: Neve:
Gy: Vegyétek le! Ez éget minket! Ez nekünk fáj! Gollam... gollam...
KH: Azért van, hogy fájjon. Kérem szorítkozzon a tárgyilagos kijelentésekre. Neve?
Gy: Nem szorítkozunk! Ez a bilinc, ez szorítkozik minket! Vegyék le rólunk, nem cináltunk szemmit!
KH: A tevékenysége egy következő kérdés tárgyát fogja képezni. Kérem válaszoljon az imént feltett kérdésemre.
Gy: Gollam... Szméagol, úgyám, Drágaszágom... mosztmár leveszik?
KH: Ns, Gollam Szméagol Úgyám-Drágaságom, ez mind a neve?
Gy: Nem, maguk eszetlenek! A Szméagol vagyunk mi! Gollam vagyunk mi... Drágaszág nem mi vagyunk... elvették tőlünk!
(Itt rávetette magát az írnokra akit ugyan a bilincs miatt nem ért el de az ijedtségtől szívrohamot kapott és meghalt. A jegyzőkönyvet más írnok jegyzi tovább)
KH: Nos tehát... Gollam... Mit keresett a Fekete Kapu előtt?
Gy: Dehogy keresztem én mit! Hát lát rajtam egy mit isz?
KH: Miárt tartózkodott rejtőzködve tegnap este nyolctól a Fekete Kapu környékén?
Gy: Közöd az nincen hozzá, úgyám Drágaszágom! Ninc köze hozzá! Büdösz orknak ninc köze!
KH: Kérem ne terelje a beszélgetést a jelenlévők higiéniai állapotára. Itt nekem mindenhez van közöm. Kérem válaszoljon!
Gy: A Drágaszágot elvették tőlünk a mockosz kisz tolvajok! Vissza kell szerezni! A Drágaszág a miénk!
KH: Mégis, micsoda ez a khm... drágaság?
Gy: A Drágaszág az enyéééém! A szajátom! A drágaszágom!
KH: Sajnos, attól tartok, azzal, hogy a drágaság a drágasága nem nyújtott új információt.
Gy: Fééényesz... Cillogó... Aranyosz... Kerek...
KH: Csak nem.... egy folyóban találta?
Gy: Nem! A születésznapi ajándékunk! Miénk!
KH: Egy folyó környékén jutott hozzá?
Gy: Úgyisz lehet mondani... De ninc köze hozzá!
KH: Északon?
Gy: Nem... Nappal.
KH: Khm. Honnan érkezett ide?
Gy: Messziről. Szok szok mérföldet úsztam ész caplattam ész mentem... Mikor nem figyel szárga Arc.
(A Gyanusítotton a továbbiakban erős napallergiát észleltek amit súlyosbított a Hold irátn valü hasonló érzékenysége. A szövegben feltüntetett adatok alapján továbbküldték a Fő Bizalmas Irodához (Továbbiakban FBI) ezen belül a Cukorkát Idegesen Adagolókhoz (továbbiakban CIA) akik megpróbáltak a mindenkiben meglevő édesség utáni vágyra alapozni de a Gynusított kizárólag mézet volt hajlandó elfogadni amit a halra kent. Kihallgatása Szauron Sötét Úr és mb. (jelentése: megbízott. ill. mindig beleszól. itt az utóbbi) kihallgatótiszt vezetésével folyt.
Jegyzőkönyv 2.
KH(Szauron): Szóval. Hogy is volt a helyzet ezzel a drágasággal?
Gy: Ninc vele szemmi. Ellopták tőlünk! De gonosz fekete alaknak ninc köze hozzá!
KH: Valóban úgy gondolod, nincs közöm hozzá?
Gy: A drágaszágot én kaptam a születésznapomra!
KH: Kitől?
Gy: Hát... Ninc köze hozzá!
KH: ez a drágaság ugye nem egy kis aranygűrű volt?
Gy: Megtalálta aranyosz fekete ember?
KH: És ha felhúzod, láthatatlanná tesz?
Gy: Megtalálta?
KH: Ki lopta el tőled?
Gy: Az titkosz titok, úgyám, drágaszág, gollam... gollam...
KH: Előttem nincsenek titkok!
Gy: Jaj! Pirosz Szem! Rosszabb mint fehér arc meg szárga arc!
KH: A vesédbe látok...
KH2: Uram...
KH: Mi van?
KH2: Még nem vettük ki neki. A veséjét...
KH: Hogyhogy nem?! Akkor hogy lássak bele???
(A kettes számú kihallagatótisztet azonnali hatállyal áthelyezték a Núrnen tavi hullámfodorvizsgáló intézet fodortani alosztályára)
KH: Holnaptól csak napraforgót kaphat.
Gy: Nem! Szárga arcot nem! Tolvaj Zákosz! Örök gyűlölet! Megye, Zákvég utca egy! Cak napraforgót ne...
...
Melléklet vége.
Jelentés vége.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Ery
- Nem elérhető
II/247 Végre elmúlt a hajcihő és végre előbújhatok. Hát mit is mondjak... a terepet szépen átrendezték... Most mi a jó Én-t csináljak? Testet nem ölthetek, mert azt egyből kiszúrnák... Jó lenne megtalálni Szauront.
II/248 Ez így nem mehet tovább, már mióta szenvedek itt test nélkül. Hopp! Megvan! Beköltözök egybe! Így szépen észrevétlenül flangálhatok, és kileshetem a bámulósakat is. Tuti jó móka lesz!
II/442 Áh! Ezek a bámulósak unalmasabbak mint hittem... No sebaj, majd próbálkozok..
II/445 A fene megette... Ezzel a testtel csak későn szerzek információkat, pedig régen mennyire naprakész voltam. Érdeklődi pedig nem érdeklődhetek túlzottan, mert gyanús leszek. Ellenben megtanultam énekelni és táncolni. No meg jó történeteket kreálni a saját élményeim alapján, persze "bámulós módra" adom elő, s ha rólam van szó akkor kerülöm az egyes szám első személyt. Még lebukok itt vele. Hogy a csúfnevemet nem tudom megszokni azt még valahogy megmagyarázom... Mindegy legalább különcnek tartanak, viszont zabálják a sztoriaimat!
II/449 Ajjaj! Itt az ideje továbbállni. Kezdenek egyre kínosabb kérdéseket feltenni miszerint: honnan a valából tudok én ennyi infót az Első Korból és az azt mergelőző időkből? Az történt ugyanis, hogy előadtam legújabb darabomat és abban megemlítettem Cuiviénen részletes leírását is (sajnos jó megfigyelő vagyok) így gyanús lettem. Nekiálltak kérdezgetni, hogy:
Jártál ott? (Naná, bámulósvadászatra! )
Te is az elsők között ébredtél? (Jah! Én voltam a legelső , persze a Főnök után .)
Hogy élted túl az Első Kort? (Hiszen ha tudnátok... )
Milyen hidratáló krémet használsz, hogy ennyire fiatalos vagy? (Mi vaaan???? :hein: )
Szóval továbbálltam.
II/1693 Ezt a trükköt úgy 3-400 évenként megjátszottam és így vándorolgattam, de lassan elfogynak a helyek, ahol még nem jártam, illetve még nem hallottak rólam. Pech. A zsenialitásom átka... No sebaj.
Most hallom, hogy Szauron óberkodott valamit, mindenki dühös, én pedig büszke vagyok. Nemhiába tanítottam annyi "Hogyan verjük át 1001 féle módon az ellenfeleinket" kurzust neki.
II/1700 Ajjaj, Szauront visszavonulásra kényszerítették, csak nem akarnak ostromzárat vonni köré? Azt nem tudja feltörni! Legalábbis arról az óráról hiányzott. No sebaj, majd feltalálja magát. Egyelőre megyek lapítani, majd jövök, ha elült a perpatvar. Addig is új testet keresek!
Na Majd Re!
Te jó Én! Hogy kezdek beszélni?!
Καναπή!
- Brisa
- Nem elérhető
Rayan mellett ajánlom figyelmedbe Pókot is, aki elvileg a TolkienHU Humor kategóriájának a gazdája (gyakorlatilag én végzem azt a munkát is, de reményeim szerint ez nem lesz mindig így). Őt érdemes személyesebben is megszólítani (maillel), mert mostanság ki sem lát a munkájából.
Ami kell a csoport alakításhoz:
egy választott koordinátor
egy csoportnév
egy leírás arról, hogy mi a célotok, tervetek, kik lehetnek a tagok, hogyan léphetnek be stb.
min. 5 MTT-tagot tartalmazó alapító-tagnévsor (polgári nevekkel!)
Végül pedig a doksit küldjétek el ide: vezetoség@tolkien.hu
[size=9:1rjr16zx]Bocs a túlbuzgóságért...[/size]
Brisa
- Myräfelle
- Nem elérhető
Sünee: Mókuskommandó Móóóóóóóókuus
...A tündék hatalma régen elmúlt,
most már a világ körein kívül lakoznak,
és nem térnek vissza többé...
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Más:
Nem túl alapos és nem túl hosszas átgondolás után megszületett a fejemben az ötlet:
Kellene egy Humor csoport az MTT-n belül.
Ez - akárcsak a Gondolatok csoport - semmilyen körülmények között nem afféle "lájv topic" lenne, hanem az alant sorolt dolgokkal foglalkozna:
- A rendezvényekre való esteleges humoros műsorok, cuccok elkészítése és/vagy segítség azok elkészítésében (akár egyéni kezdeményezés, farsangi jelmez esetén is...)
- A Lassi humor rovatának összeállítása, illetve Rayan ebben való segítése (amennyiben lesz még Lassi és amennyiben Rayan állítja össze a dolgokat)
- A mintegy két és féléves Humor Topic anyagának összegyűjtése, rendszerezése
- Esetleg a fent említett anyagból és az esetleg hozzá termelt egyébből egy "kötet" összeállítása (természetesen hacsak nem nyerem meg a lottót ez elektronikusan tárlolt kötet lesz)
- Bármi egyéb ami köthető ehhez illetve az MTThez.
Érdeklődőket várom privát üzenet formájában...
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Ery
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: Nemhiszem, hogy Melkor BKV ellenőrei villamosokat ellenőriznének
Ki tudja hová mehettek gazdájuk ideiglenes visszavonulása után? Hiszen jópár sárkány, s nehány balrog is megtudott pucolni... Melkorról már nem is beszélve...
Καναπή!
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
woland írta: Ez jellemző rá, ajtóstúl a házba(első verzió)
Az ellenőrókről annyit, hogy a legelső állomáson kiugrassz a kezei közűl és elvegyülsz a tömegben ps a szemeid ne lángoljanak és tedd el a kardot(a lovat a villamos hátuljáról oldozd le)
Nemhiszem, hogy Melkor BKV ellenőrei villamosokat ellenőriznének
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Woland
- Nem elérhető
Az ellenőrókről annyit, hogy a legelső állomáson kiugrassz a kezei közűl és elvegyülsz a tömegben ps a szemeid ne lángoljanak és tedd el a kardot(a lovat a villamos hátuljáról oldozd le)
Mindenek felett,
s3.bitefight.hu/c.php?uid=43202
- Ery
- Nem elérhető
Variációk egy témára
A téma:
"Akkor Fingolfin úgy vélte, eljött a noldák végromlása, s valamennyi házuk jóvátehetetlen veszteséget szenvedett; s szívében haraggal és elkeseredéssel fölpattant nagy lovára, Rochalorra, s kilovagolt egymaga, és senki sem tarthatta vissza. Úgy száguldott át Dor-nu-Fauglithon, akár a szél, s aki látta, döbbenten menekült előle, azt hivén, hogy maga Orome jött el, mert tébolyult haragjában Fingolfin szeme úgy izzott, mint a valáké. Így érkezett Angband kapujához, és megfújta a kürtjét, megdöngette a rézkaput, s párviadalra hívta Morgothot. És Morgoth jött."
(részlet a tündék propagandájából)
Harmadik variáció
Ismeretlen krónikás feljegyzése (feltehetőleg Fingolfin fegyverhordozója)
T örtént pedig azokban az időkben, hogy Fingolfin Nagykirály végső elkeseredésében Melkor nagyúrhoz lovagolt ezer veszély közepette, hogy kard-kard ellen küzdjenek meg.
Akadálytalanul vágtatott át Anfauglith mezején és mindenki menekült előle. Így érkezett meg Angband kapujához. Ám ott oly rémisztően gonosz, kegyetlen és lelketlen őrőkkel találkozott, meket legvadabb ráémálmaiban sem képzelt el. Angband kapuját nem mások őrizték, mint 4 Bürokratikus Kapuőr Vámszedő és Ellenőr. Ezek Melkor legveszedelmesebb szolgái voltak, akiktől széles e világon csak a valák nem féltek, bár némelyiknek meg-megremegett a térde ha rájuk gondolt.
Az őrök nem engedték át Fingolfin Nagykirályt, s nem használt ellenüksemmi sem. Hiába emelte fel kardját Fingolfin Nagykirály a BKV Ellenőrökre hatástalan volt, s az Ellenőrök rendre alkalmázták ellene erejüket és hatalmukat. Hiába volt a szép szó, a fenyegetés, az őrök rendíthetetlenek voltak. Fingolfin Nagykirály így hosszas hiábavaló alku, rábeszélés és fenyegetés után kétségbe vonta a Szent Szabályzatot! Ezen az őrök csak nevettek. De erős volt Fingolfin Nagykirály szive és agyafurt is volt, mert bevallotta, hogy nincs jegye, de azonosítani nem hajlandó magát. Bevált Fingolfin Nagykirály terve, mert így az őrök saját csapdájukba estek, hiszen immáron már őt ostromolták kérdésekkel válogatott fenyegetésekkel, de hiába!
Bevállt tehát Fingolfin Nagykirály terve, mert a BKV Ellenőrök egy idő után elunták, s hívták Melkort.
És Melkor jött...
Καναπή!
- Namarie
- Nem elérhető
valamiért nem sikerült olyan fényesre a Galadriel naplójának utolsó pár fejezete, amilyenre vártam magamtól. Nagyjából sejetem, mi lehett vele a baj, meg nem igazán jó nem túl jókedvűen humorral próbálkozni.
Kérésem a követekező:
PRIVIBEN írjátok meg, mi a NEM jó benne, hol kéne rajta javítani, és mit? (Gépelési hibákat leszámítva)
Azt is megírhatjátok, hol jó.
Szeretném, ha minőségivé válna a dolog, ezért nagyon megköszönöm a segítségeteket.
Alyr, Sünee: nem részletezném, miért, de jó!
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Jelentés
(Jelentések Könyve III/2941/10/24)
Jelentés tárgya: Furcsa események, visszatérés Mordorba
Feladó: Szauron, Annatar, The Necromancer
Címzett: Melkor, Arda királya, Ungoliant helyretevője
Feladás helye: Barad dúr, Mordor, A Fekete Fény Sugárút 1.
Cím: A Külső Nagy Sötét Semmi. (Ev tinta: Titkos búvóhely)
Jelentés:
Az utóbbi években felgyorsultak az események, nem is tudtam rendesen kóborolni, folyton visszahívtak a rezidenciámra mindenféle ügyes-bajos dolgokkal.
Kezdeném azzal, hogy a legutóbbi jelentés után megbíztam Nősziromfölde halait, hogyha fényes aranyszínű karikát látnak, nyeljék le és hozzák elém. Az egyik már majdnem elkapta amikor egy göndörhajú kis fickó elhalászta előle. A víz alatt! Beállítottam a megfigyelőket de azóta egy göndörhajú kis fickó sem tűnt fel a víz alatt. Érdekes.
Ezután jó ideig nyugalom volt de hamarosan megalakult a Fehér Tanács, ami mint kiderült újfent az én elpusztításomat tűzte ki célul. Ezek a bámulósok unalmasan monomániásak... Mivel gyanítottam, hogy a folyamatos bürokratikus távozásra felszólító leveleken kívül esetleg mást is fogok kapni előbb vagy utóbb, leporoltam a "Mordor Reload" projekt dossziéját és munkához láttam. Khamult Délre küldtem hogy nézzen körül. Hamarosan jelentette hogy beköltözött egy elhagyatottnak látszó városba a többi nazgullal együtt. Ezek után jelentős anyagi javakat juttattam neki amiből elkezdte újratelepíteni Mordort. Az erődítmények nagy részét már a gondoriak felépítették és üresen otthagyták nekünk. Khamult városával Minas Ithillel támadtak problémák, mivel néha megpróbálták őt onnan kikergetni. Utolsónak az utolsó helyi király aki sajnos rajtavesztett az ügyön. (Azt hiszem fölterjesztem legmagasabb Személyedhez Bátorsági érdemrendre vagy Hűségire Kahmult, mivel jelentős szerepet játszott Isildur utódainak eliminálásában)
Gondorban valami helytartók vették át az uralmat, de a Mordor Reload projekt innentől sima úton haladt. Hamarosan a hivatalok egy részét újraalapítottam ill odaköltöztettem.
Az egyik közelben maradt mágusnak, aki itt Gandalfnak vagy Mithrandirnak hivatja magát (régi simerősünk, Olórin, akire Valinorban egy fél almát nem mernek rábízni...) volt képe belopózni a szerény kis laboromba, hogy kilesse vajh' min ügyködöm. Ez mondjuk még nem lenne gond, elvégre alig öt órával a hivatalos látogatási idő után jött és az ablakon keresztül. (az ajtóra kiírtam, hogy kulcs a lábtörlő alatt...) Az viszont, amikor leverte az egyik legfinomabb lekváresszenciát ami csak létezik, annál inkább gond lett. Erre már felfigyeltem és abbahagytam az új testemen folytatott munkákat (azért sosem árt ha van olyan) és amint megláttam mit művelt kicsit elvesztettem a fejem (de másnap a reggeli fényben megtaláltam!) és ha nem csalódom felismerte hogy én vagyok én. (még mindig magam előtt látom a döbbent arcát és a lekvártól csöpögő szakállát) A következő öt percben röviden megvitattuk az ügyet és egyértelműen kiderült hogy még embertestben is vagyok olyan erős (pedig ez aztán nem egy túl strapabíró darab viszont kevesebbet szólják meg mint a tündét) hogy labdába se rúghat. Pedig igencsak próbálkozott...
Ezek után kiraktam a kapu elé hogyha felébred legalább ne legyen több gondja.
Nyilvánvaló volt hogy nem élhetek már sokáig nyugodtan az akkori rezidencián, ezért megkezdtem a nagyarányú átköltözést Mordorba. Nem sokkal később valami bolydulás volt a Ködhegységben, később kiderült, hogy ugyanez a Gandalf állt a dolgok hátterében (megpróbáltam figyeltetni de amikor egyedül járja az utat folyton énekel és az ügynökök nem bírták füllel) aki felkarolta a törpök ügyét. Némileg korábban ugyanis Szmóg akit fűtési célból közelebb hívtam, a Magányos Hegybe költözött be és az addig a helyet önkényesen megszállva tartó törpök ezt sérelmesnek találták. A kis csapat amit a mágus összehozott felforgatott mindent ami útjába került, az orkok és a tündék egyszerre üldözték őket de mindenhonnan meglógtak. (a csapat egyik tagja az ötszáz évvel ezelőttihez igenigen hasonló göndörhajú kis fickó, de nem mutatott hajlandóságot a vízbemerülésre, még a tündéktől is hordón menekült) Nagy meglepetésemre Szmóg elhalálozott egy nyílvessző által és a törpök még egy általam hirtelen összehozott csata után is kitartottak amellett hogy a Magányos Hegyben maradnak. (a csata nem sikerült túl jól, éppencsak összedobtam a hozzávalókat)
Gandalf ezután sem ült nyugton, elérte hogy a Fehér Tanács tettlegességet alkalmazzon ellenem. Addig feltartotta őket Szarumán - akit egy beszéde alkalmával amikor egymásután öt kártyatrükköt mutatott be hiba nélkül két perc alatt Curunír névvel illettem (hja akkor tünde testben voltam éppen) és ez annyira megtetszett a tündéknek hogy azóta így hívják, - mivel neki is az Irányító Gyűrű kell és nyugodtan akart kutatni. - Igazad volt, figyelemreméltó illető, alkalmasint felveszem vele a kapcsolatot. - Ám Gandalf addig erősködött amíg ellenem indultak.
A kapu előtt vártam a frissen elkészült testemben és amikor szépen felsorakoztak, közöltem velük, hogy "HU!". A társaság egyik fele berohant a közeli erdőbe, a másik mozdulni sem tudott. Mire felépültek a sokkból, én már félúton jártam Mordor felé. Egyébként állítólag Galadriel tért magához először és rendre leszidta a társaságot, hogy miféle férfiak ha nem védik meg őt, a gyenge nőt az ellenségtől. Celeborn végig bólogatott, olyannyira hogy fogadtak mikor esik le a feje. Ám a "férifiak" szó után hirtelen abbahagyta és megpróbált beleolvadni a környezetbe. (sinda lévén majdhogynem sikerült is mivel esteledett)
Mordorban szinte minden elkészült mire odaértem, igaz a Barad-dúr még kicsit festékszagú volt itt-ott de messze csillogott az obszidiánborítás és nagyon imponálónak tűnt az egész.
Mint megtudtam, a Fekete Kaput alig kellett átalakítani, és a Banyapók is megvolt még (kedves ismerősöd Ungoliant távoli rokona csak büdösebb) bár az itthagyott dokumentumok szerint a a gondoriak megpróbálták elpusztítani de egy idő után a kommandók 120-130%os veszteségeket szenvedtek és akkor abbahagyták.
A Fehér Tanács meg volt elégedve a kiűzetésemmel és elkezdték élni a tündék megszokott életét (folyamatosan partikra hívták egymást és megbeszélték a legújabb divatot) és úgy tűnik megnyugodtak a kedélyek.
Marad Hűséges Híved
Szauron, The Necromancer
UI: Épp most hoztak egy kis békaszerű lényt kihallgatásra.
Jelentés vége
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Lemilien
- Nem elérhető
Ki tudná elképzelni Aragornt, amint nagyban rappeli Eminem: My band-jét?* Arwen a háttérben ero-tik-usan táncol, és Legolas se marad ki!!!!! három tünci csaj körében [size=9:2werytto](szőke és sötét vegyesen,mindenki a saját elképzelése szerint)[/size] mindezt pedig a Tirith-i trónteremben? és lenne egy félkész alkotmányom ami pont ide passzol... ki kíváncs rá?
[size=9:2werytto]u.i inkább priviben vk jelen, úh. sorry a kemény 3 hozzászólásért... [/size]
*: ki nem ismeri?
"Az embernek csak az arca ismerhető, de az arca nem ő. Ő az arca mögött van. Láthatatlan."
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Kincső írta:
Alyr Arkhon írta: Persze a tündék rögtön kifogásolták a dolgot, amint kilesték a gyűrűm feliratát (persze a Fekete Beszédet azóta se tanulták meg rendesen. Még hogy sötétbe zár! Meg bilincs... halvány gőzük sincs az azonos hangalakú szavakról... dehát mit várhat az ember tőlük? Valójában a "Egy a sötétbe zár, bilincs az egyetlen" sor eredeti jelentése "Egy, rajta szép tengwák, hogy a tündéknek tetsszen" Az már nyelvtörténeti érdekesség, hogy a tengwa szó a bezárni-val, (ti. a szavakat írásba) a tünde meg a bilinccsel (valami Maedhros nevű egyén miatt) rokon )
És a kegyetlen szó?
A kegyetlen szó annyit jelent a versben hogy (avagy szakneylven "az adott kontextusban" ) hogy kegyetlenül jó. Csak egy versben mégsem kezdhetem el magyarázni mi miért van ott.
Theala: Döfd vissza... De csak finoman...
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Theala Vandron
- Nem elérhető
...mi több, amikor egy hajót küldtem Arveduiért, majdnem sikerült elfognom, de Ulmo valamelyik unatkozó szolgája a hajó alá tolt egy jéghegyet. A Titán-tik* (ez lett a hajó neve, mivel a Vastyúk már foglalt volt és minden tünde hajó madarat formáz, ez éppen tyúkot) elsüllyedt, rajta Arveduival és több hűséges szolgámmal.
Ez szívendöfött!!! :dead:
<:3)~ <:3)~
- Sünee
- Nem elérhető
Aragorn és Arwen az esküvőjüket tervezik:
A: Drágám, biztos vagy benne, hogy Lothlórien erdejében akarsz megesküdni?
Arw: Miért, mi kifogásod van ellene?
A: Hátőőő.... Mi van, ha esni fog az eső? nem lenne jobb valami zárt helyen tartani? Ami olyan meghitt és otthonos...
Arw: Ha arra a szűk koszos is brí-beli kocsmára gondolsz, sürgősen verd ki a fejedből!
A: Nem értem, mi bajod vele, sok jó hobbit kis helyen is elfér.
Arw: Épp ez az! Legalább az esküvőn mérsékeld a perverz hajlamaidat!
A: Na jó, egyezzünk ki a Minas Tirithi palotában! Az legalább olyan Khirályi!
Arw: És mi lesz a vendégekkel? A rokonaim nem szívesen mennek be az emberek otromba építményeibe.
A: Ugyan már! Apád úgyis akárhová utánad jön!
Arw: Ja! Apám! És mi lesz a többiekkel?
A: Miért, mégis hány vendéget akarsz hívni?
Arw: Még nem számoltam össze... Természetesen a közeli rokonokat, a másod-, és harmad-unokatestvéreimet, Völgyzugoly lakóit, néhány barátot Lothlórienből... ja, és megígértem a kozmetikusomnak is hogy meghívom a családjával együtt. Képzeld, hat édi gyereke van...
A: Mennyi ez összesen???
Arw: Áh, nem lehet több háromszáznál...
A: Miii? Ez egy vagyonba kerül! Én max száz főre terveztem az én vendégeimmel együtt!
Arw: Jobb lesz, ha ezentúl nem tervezgetsz nélkülem! Márpedig ragaszkodom az összes vendégemhez!
A: Rendben, ha apucid állja a költségeket!
Arw: Hogy lehetsz ekkora sóher?! Khirály vagy, vagy mi az ork!!! Nem hiszem, hogy egy ilyen szerény esküvő különösebben megterhelné a királyi kincstárat!
A: Pedig nagyon is megterheli! Miből fogok életnagyságú szobrot :aragorn3: emeltetni magamról a Fehér Fa mellé, ha a hülye rokonaidre költjük az összes pénzt!?
Arw: Te csak ne szidd a rokonaimat! te se büszkélkedhetnél a perverz hobbitbuzi őseiddel!
A: ...ööööö..... Na jó, a vendégekre még visszatérünk... Inkább beszéljük meg, mi legyen a kaja! Én Khirályos Mókussültre gondoltam kósza módra, athelasfőzelékkel körítve.
Arw: Szó sem lehet róla! A tündékre nem gondoltál? Mi nem fogjuk megenni azt az undorító zsíros sültet! Arról nem is beszélve, hogy mennyi mókust kéne összefogdosni ennyi embernek!
A: Áh, az nem gond! Néhány rohírt felszereltem tesco gazdaságos extra erős mókusfogó hálókkal. Néhány óra alatt képesek brutál pusztítást végezni! (odakált az ajtónállónak) Hé, csicska! ugraszd ide a Mókuskommandót, de azonnal!
Arw: Na jó, a te vendégeid felőlem azt esznek, amit akarnak, de mi pirított lembast kérünk zsírszegény répachipsszel!
(Beállít a Mókuskommandó: egy részük szőrmecafatokat visel a ruhájára aggatva és betegesen szorongat egy hatalmas műanyagdiót.)
Arw: Mire jó ez a visszataszító hacuka?
A: Ez még nekem is új. Beavatna valaki?
Éomer: Ők a csalik. Hogy a többi mókus odamenjen haverkodni velük, és ne kelljen rohangálva hajkurászni őket ezekkel a bazi nehéz hálókkal!
A: Végül is... Nekem aztán mindegy, a módszereiteket rátok bízom. A lényeg az, hogy fogjatok nekem 100-150 mókust!
Éowynn: Na de uram! Ezzel kiirtanánk a teljes állományt innentől a Megyéig. Már megbocsáss, de a kószák áldatlan étkezési szokásai nyomán a mókus már így is szigorúan veszélyeztetett faj!
A: Nahát, Éowynn, mióta vagy te Greenpeaces?
É: Faramirnak köszönhetem. Ha ő nincs, sose ismerem fel a természet...
A: Jójó, elhiszem, de akkor is mókussült lesz az esküvői vacsora!
É: Ne izélj már, inkább főzök ragut!
"Aki sokat keveri a szart, azt előbb-utóbb berántja a kanál."
- Kincső
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: Persze a tündék rögtön kifogásolták a dolgot, amint kilesték a gyűrűm feliratát (persze a Fekete Beszédet azóta se tanulták meg rendesen. Még hogy sötétbe zár! Meg bilincs... halvány gőzük sincs az azonos hangalakú szavakról... dehát mit várhat az ember tőlük? Valójában a "Egy a sötétbe zár, bilincs az egyetlen" sor eredeti jelentése "Egy, rajta szép tengwák, hogy a tündéknek tetsszen" Az már nyelvtörténeti érdekesség, hogy a tengwa szó a bezárni-val, (ti. a szavakat írásba) a tünde meg a bilinccsel (valami Maedhros nevű egyén miatt) rokon )
És a kegyetlen szó?
Alyr Arkhon írta: kapcsolatot teremtettem (...) Smauggal a sárkánnyal akit véletlenül ismertem meg (véletlenül fel akart falni de aztán jobb belátásra tért. Megtévesztette a tünde külső)
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Ery
- Nem elérhető
Phaedra írta: Ery, drága, egy kérdés: a noldák mióta bámulósak???
Nerwenke drága igazad van a noldák valóban produktívak, de a bámulós itt a tündék egészére utal, lásd Melkor első találkozását velük.
Majd elfelejtem a szombati nap gyüjtése Komáromból (mindkét oldalon jártam)
1. Az élők mindig gyanúsak. (milyen igaz!)
2. Tünde butik. (jajj, bámulósveszély!)
3. Gwyneth Petrol (új tag a Ewing családban?)
Végezetül: Miben hasonlít a Szükség és Melkor? Mindkettő Nagyúr!
Καναπή!
- Namarie
- Nem elérhető
- Ery
- Nem elérhető
Az álca egy új hidratálókrém megrendelése.
Kedves Baraatom!
Meely megdoebbeneesel olvastam soraidat stop A maagusok uuj helyzetet teremtenek itt Koezepfoelden stop Neez alaposabban utaanuk stop Az a tornyos fickoo eroesen hasonliit raad stop Nem lehet hogy kollegaak voltatok ? stop Ha igen akkor felhasznaalhatnaad stop
Uedvoezlettel Melkor Nagyuur Arda Kiraalya
álca aláírás Nimlus a tünde
U.i. És küldjék gyorsan azt a hidratálót különben öngyilkos leszek...
Καναπή!
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Jelentés
Jelentések Könyve III/2500/12/28
Jelentés tárgya: Testépítés közben történt dolgok, a mágusokról, Arnorról, a kitartó bámulós népségről
Feladó: Szauron, Annatar, Gorthaur, A Gyűrűk szabadságon lévő Ura
Címzett: Melkor, Arda Királya, Fingolfin helyretevője
Cím: A Nagy Külső Sötétség (ev tintával a szokásos)
Jelentés:
Ím eljutott hozzám a válaszod, valószínűleg azért, mert egy jó ideje itt lakom a Dol Guldur nevezetű helyen.
Köszönöm bíztató szavaid, hogy mennyira igazak a tündék makacs és érthetetlen kitartásáról és emberekre való befolyásukból, az alábbiakból kiderül.
Amint megkaptam a leveled, átgondoltam ezt a test-dolgot és abbahagytam a testépítést és (persze megfelelő konzerválási eljárásokkal) raktárba tettem. Nem sokkal később sikerült szereznem egy az igényeimnek majdnem teljesen megfelelő emberi testet amivel széltében-hosszában bejártam Középföldét.
Hamarosan sikerült orkokkal találkoznom, akik régebben már nálam dolgoztak és örömmel újították meg a munkaviszonyt. Tőlük tudtam meg, hogy Isildur az egyik túlbuzgó ork vezérnek köszönhetően a folyóba veszett Nősziromföldén, és vele a Gyűrű is. Sajnáltam a Gyűrűt, megszoktam, hogy a kezemen van, szinte hozzámnőtt.
A Gyűrű-biznisz egyébként nem volt olyan sikeres mint amilyen lehetett volna, ugyanis amikor a Gyűrűket az eregioni kovácsokkal megkovácsoltuk, az volt a cél, hogy minden nagyobb faj kiválasztott egyedeinek biztosítsuk azt, amire vágynak. A tündéknek a változatlanságot, a törpöknek a sok-sok aranyat, az embereknek a halhatatlanságot. Utólag, mivel felmértem, hogy összeütközés lehet a népek között a Gyűrűk miatt, megkovácsoltam az Irányító Gyűrűt, ami azt a célt hivatott szolgálni, hogy elférjen egymás mellett a többi 19 Gyűrűhordozó és érdekeik ne ütközzenek. (a hihetetlen nagy mágikus interferenciáról ami akkor keletkezett ha túl sokan gyűltek össze egy helyen, nem is beszélek)
Persze a tündék rögtön kifogásolták a dolgot, amint kilesték a gyűrűm feliratát (persze a Fekete Beszédet azóta se tanulták meg rendesen. Még hogy sötétbe zár! Meg bilincs... halvány gőzük sincs az azonos hangalakú szavakról... dehát mit várhat az ember tőlük? Valójában a "Egy a sötétbe zár, bilincs az egyetlen" sor eredeti jelentése "Egy, rajta szép tengwák, hogy a tündéknek tetsszen" Az már nyelvtörténeti érdekesség, hogy a tengwa szó a bezárni-val, (ti. a szavakat írásba) a tünde meg a bilinccsel (valami Maedhros nevű egyén miatt) rokon )
és mindenféle dolgokkal vádoltak, mire kicsit megszorongattam a gyűrűhordozókat - a sokkal értelmesebben viselkedő emberek kivételével - és azután sokáig fel sem merték venni a gyűrűiket.
Ennyit a gyűrűkről.
Közvetlen ideköltözésem előtt (ami bukásom után elég sok idővel volt) jelentek meg a mágusok. Az időközben tartósabb tünde testre cserélt testem segítségével bejártam Szürkerévet, Völgyzugolyt meg a többi kiemelt fontosságú tünde víkendházat, (nem tudom, te hogy bírod azt a légkört.... sok öntelt fényes hajú fickó) és megtudtam a mágusokról egyet s mást. Amikor kiderült, hogy azért jöttek, hogy ellenem harcoljanak (azt hittem nyugaton is úgy tudják, hogy meghaltam de ezek szerint nem volt elég élethű a dolog) rögtön küldtem nekik egy kedves hangú üdvözlőlapot. Ennek láttán ketten azonnal elutaztak Keletre ahol meg nem erősített hírek szerint új személyazonosságot vettek fel. Hárman maradtak, úgy tűnik csak kihasználták hogy eljöhetnek a vigyordiktatúrából valami jobb helyre. Az egyik rögtön talált magának egy közepesen lelakott tornyot, egy másik csak madarak közelében érzi jól magát, a harmadik első barátja pedig egy Papsajt nevű kocsmáros lett Bríben.
Most itt lakom Dol Guldurban (a tündék ragasztották rá ezt a nevet - természetesen) és újra toborozni kezdtem a régi híveimet aminek hatására elképesztő mértékben csökkentek a telekárak. (ki is használtam)
Mivel egyik utazásom során kitiltottak Arnorból mivel egy értelmesnek látszó csoportnak elkezdtem magyarázni Középfölde történetének alternatív és valósághű verzióját, Khamult aki égett (vagy inkább fagyott) a vágytól hogy végre csináljon valamit, ráállítottam az Északi Királyságra, hogy kezdjen valamit vele.
Felvette az angmari Boszorkányúr nevet és már első évben öt fokkal csökkentette az évi átlaghőmérsékletet Eriadorban. Később elhúzódó háborúba keveredett észak egyre szaporodó koronás főivel, amiből végül győztesen került ki, mi több, amikor egy hajót küldtem Arveduiért, majdnem sikerült elfognom, de Ulmo valamelyik unatkozó szolgája a hajó alá tolt egy jéghegyet. A Titán-tik* (ez lett a hajó neve, mivel a Vastyúk már foglalt volt és minden tünde hajó madarat formáz, ez éppen tyúkot) elsüllyedt, rajta Arveduival és több hűséges szolgámmal.
Azonban alighogy berendezkedett Khamul, és az országban elterjedtek a télikertek, a tündék - akik továbbra is ragaszkodnak ahhoz hogy az legyen amit ők akarnak - ellene törtek és elkergették.
Eközben kapcsolatot teremtettem Mormoggal, a balroggal akit ajánlottál, és Smauggal a sárkánnyal akit véletlenül ismertem meg (véletlenül fel akart falni de aztán jobb belátásra tért. Megtévesztette a tünde külső) utóbbi egyre jobban pikkel a törpökre akiket előbbi kergetett ki Móriából. A móriai orkokból elkezdtem hadosztályt szervezni, hátha szükség lesz rájuk.
egyelőre ennyi
Marad hűséges híved
The Necromancer
(legutóbb így mutatkoztam be egy tünde küldöttségnek amelyik Thranduil nevében adót akart szedni... szegénykék nem készültek fel rá hogy kidobatom őket... a toronyból)
Jelentés vége
*= A tik a tyúk ill csirke régies elnevezése. Ld még tikfileves. (az ero-tik meg ugyanez csak 18 éven felülieknek )
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.