- Köszönetek: 0
Humor
- Maxim
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Brisa írta: Alyr, a Thingol és Lúthien közti levelezést, hogyan kell vizuálisan elképzelni? Mondjuk galampostával e-mail stílusban?
Akár galambpostával, elvégre a "vidd el lécci ezt a levelet ha nem akarsz toll lenni a nyílvesszőmön" kérésnek egy madárka sem tud ellenállni...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Esgal
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Brisa
- Nem elérhető
- Nimashilin
- Nem elérhető
My light shall be the Moon, and my path the Ocean.
The fish knows everything.
- Maxim
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Alatar
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Újabb levelezés, ezúttal nem a Gondori Kir. és Kir. női. levéltárból, hanem kicsit régebbről.
"Szia apu. Épp szokásos évi táncomat táncoltam az erdőben amikor észrevettem egy fehérhajú fickót amint engem néz. És nem volt hegyes a füle. Kicsit sem. Érdekes. Nem szólt egy szót se. "
"Anyád szerint ez a sors keze. Szerintem gőze sincs arról, ki lehet a fickó, amikor elsózza az ebédet akkor is a sors kezét okolja. Én sem tudom ki lehet az illető, de vigyázz vele."
"Hát szerintem sem hasonló ez az illető egy kézhez. Tegnap bemutattam neki egy kicsit pergősebb táncot, mire teljesen ledermedt. Most ott áll a fa alatt és csak néz bután maga elé. Nem túl felemelő látvány. Legalább ha virágok lennének rajta vagy valami."
"Ne menj a közelébe, lehet hogy csak tetteti és Morgoth kéme. Vagy valami undok kukkoló. Van itt egy zenész fickó, aki gazdag is meg minden. Állítólag jól zenél, de ahhoz én nem értek és az összes koncerten elalszom. Állítólag csinos is. Bomlanak érte a nők. Nem akarsz hozzámenni?"
"Ezt most vegyem rajtad keresztül történő leánykérésnek? Nem túl szép dolog, mondhatom. Ez a te idődben így ment?
Ez az illető továbbra sem túl aktív, bár a dermedségből felébredt, mikor szépen feldíszítettem virágokkal és véletlenül meglöktem. Nagyon fájhat a feje, mert a bükkfa határozottan jobban bírta az ütközést. Mire magához tért elszaladtam. "
"Az én időmben nem tudom hogy volt, mert úgy jöttem össze anyáddal, hogy sétáltam a folyóparton, ő éppen fürdött és amint meglátott a ruháiért rohant. Lefogtam a kezét, de úgy pofoncsapott hogy mire felébredtem eltelt háromszáz év. Addigra meg már nem az én időm volt.
Mondtam, hogy vigyázz azzal a fehérhajú fickóval, ilyenkor télen el tud bújni a hóban"
"Érdekes, ezt eddig egészen máshogy meséltétek nekem... Kézfogás meg ilyesmi. Bár titeket ismerve ez a sztori sokkal hihetőbb.
Ne félts te engem, olyan gyorsan táncolok, hogy elolvad a talpam alatt a hó, és így kiderült hova bújt a fehérhajú. "
"A kézfogós dolog a hivatalos verzió, olyan mint amelyik szerint a szilmarilok kovácsolva lettek. Te láttál már olyan drágakövet amit kalapáccsal csinálnak?
Ne küldjek ki egy különleges alakulatot a fehérhajú ellen? Belegnek már olyan erős az íja, hogy egyszuszra kinyom százötven kilót.* "
"Na mindegy, te meg anyu egyébként is furcsa pár vagytok. Sokáig azt is elhittem, hogy anyu Öve az ország körül tényleg a derekán volt előtte, csak azóta lefogyott.
A fehérhajúval semmi probléma, énekeltem neki és a gyönyörrohamtól elájult. De az is lehet, hogy csak nem énekeltem egészen tisztán. A jég is megrepedt a tavakon."
"Hagyd azt a fehérhajút, amióta megemlítettem, anyád mindig jelentőségteljesen néz rám. Ezzel nem lenne baj, csak ilyenkor általában felgyullad minden körülöttem. "
"Megszólított! Olyan bársonyosan zengő hangja van! Fülemülének nevezett! És olyan édes az akcentusa! Biztos ahhoz a dalnokhoz kell hozzámennem?"
"Gyere haza azonnal! Hagyd ott azt a fehérhajút! Szó sem lehet róla, hogy egy ilyen erdei izéhez menj hozzá! A dalnok jó parti és mindi hagy győzni sakkban. Ha nem jössz haza 10 éven belül, szobafogság lesz a vége!"
a levelezés itt megszakad
*=ősi törp mértékegység, 1 kiló kb akkora súly amennyi aranyat egy törp nem sajnál egy kisebb gyöngyért.
milyen?
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- tindomiel
- Nem elérhető
Voltak kisebb vezérek a kószák között is, ők voltak a „futottak még” vezérek.
Azért nem made in Aman van ráírva a palantírra, mert az nem quenyául van.
A csata során elesik Gil-galad, és nem is kel fel.
Isildur Osgiliathba igyekezett, de egy életre szóló késedelmet szenvedett.
Arathorn fia Aragorn. Ebből még a leggyengébbek is rájöhetnek, hogy ő Arathorn fia.
Attól, hogy azt mondjuk valakire, hogy Helytartó, még nem veszti el a nevét, csak az eszét.
A rohírok írástudatlanságáról csak annyit, hogy akinek tele van a keze nyíllal, meg íjjal, meg lóval, az nem ér rá írni.
Ectheliont talán névről már ismeritek- na, nem azért, mert már tanultunk róla, az nem jelent semmit, hanem mert tornyot neveztek el róla.
Gandalf céljai elérésére kicsit megerőszakolta a Helytartót- már úgy értem, kényszerítette. Háta mögött tízezer lovaggal odament a Helytartóhoz, és megkérdezte, hogy már miért ne térhetne vissza a Király. -Hát én is épp erre akartam kérni…
A kalandozásaik során az ekhósok a csekély közalkalmazotti fizetéseket egészítették ki.
A Helytartó úgy vélte, ideje a mágusokat gatyába- nem, az nem volt nekik- csuhába rázni.
Amikor a háborúba beléptek a dúnföldi emberek is, a rohírok úgy döntötték el, ki ellenség, hogy mindenkit megöltek, és Iluvatar meg majd kiválogatja az övéit.
A ring egyik sarkában, piros trikóban, kis fehér alsóban Gondor, a másik sarokban pedig testre simuló dresszben Mordor.
Az arnori kisebb királyságok háborúi leginkább a bölcsisek veszekedéseihez hasonlíthatók, csak ez utóbbiaknál kevesebben halnak meg…
A kósza elvonul a világtól, és kizárólag az orkokkal, valamint az elfogyasztott bogyókkal kerül kapcsolatba.
Gollam egy társasutazás keretében börtönből börtönbe vándorolt.
Az orkok négyszer is meggondolták, megtámadjanak-e valakit, aki sokan van, leszámítva talán a hangyabolyt.
Gondolinnak az a varázsa, hogy ilyen terület nincs is; de hát ilyen a virtuális valóság.
Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme.
- Alatar
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- sebcsaba
- Nem elérhető
- Gyémánt_Hajnal
- Nem elérhető
"És ha egyszer rajtam lánckerék taposna
Alattam a Föld is sírva beomolna."
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Újabb levelek a Gondori Királyi Levéltárból
"Alázatosságos szolgád köszönt Meduseldből, Nagyságos Mágus Uram! Megérkeztem ide, baráti üzeneteddel és jótanácsaiddal. Szívesen fogadtak. Ami azt illeti, a rohaniak nem állnak az építészet csúcsán. Itt van ez a csarnok, amiben a király lakik, és aranyból van a teteje. Csodálom, hogy kibírta az utóbbi ötszáz évet, és nem egészen értem, miért kellett olyanra faragni az aranylemezeket mintha fából lennének.
Éomer, a király kiskedvence úgy néz ki mint egy jobb napokat látott Tarzan akit eltiltottak a borotvától.
Viszont van itt még valaki, valószínűleg nő, aki szintén itt él. Nagyon félénk, folyton elszalad. Biztos fél a belőlem áradó férfiasságtól. "
" Csak ügyesen, szolgám, csak ügyesen. Szerinted szürke vagy fehér kesztyűt rendeljek? Amióta Gandalf azt mondta, hogy a kezemen Mordor karmait látja, nem mutatom meg senkinek. Biztos ami biztos. Körülnéztem a világban, most hogy Szauron szeme begyulladt, nem hivogat folyton. "
"Megtudtam a nő nevét, Éowyn a neve és Éomer húga. Annak az egész családnak "Éo"-val kezdődik a neve. Szőke a hajuk. De szerencsére más hasonlóság nincs a testvérek között. Még ifjú, de szép meg minden. Éomerhez hasonló szakáll növesztését nem tervezi szerencsére. A királyt elkezdtem rábeszélni, hogy a szabad levegő árt a bőrnek. "
"Csak ügyesen, szolgám. Éomund gyerekeivel vigyázz, okosak, és a cslád nőtagjai hidegek mint a jég. Sőt. Ősanyjuk képes volt átkelni szárazz lábbal a tavakon mert azok befagytak ahogy rájuk nézett. Vigyázz hát Éowynnal...
Éomert jobb lenne eltávolítani.
Ma menetgyakorlatot tartottam az orkoknak de nem tudták melyik a bal lábuk. "
"Vigyázok Éowynnal, pillantása hűvös mint a reggeli hajnal télen. Vagy hajnali reggel. Vagy ilyesmi.
Nemrég tért vissza a nyaralásából, éppen kint állt a teraszon szokása szerint, és hátulról megszólítottam. Amikor megfordult majdnem szívrohamot kaptam, mert szakálla volt. Aztán kiderült, hogy ez csak Théodred, a trónörökös.
Egyébként nem egy nagy szám Théodred, a szakállát is lenyírta azóta. Viszont erősen nézi Éowynt. Pedig rokonok. Majd szólok a királynak. "
"Théodred, akárcsak Éomer nem kívánt személyiség. Ehhez tartsd magad. Az ork hadsereg egész jól halad. Nemsokára tiéd lesz mindaz amit kívánsz Rohanból"
"Éowyn az enyém lehet? Bár kissé gázos de azért szeretem. Tegnap megállt két testőr között és bemutatta hogy milyen jól vív. Az egyik őrnek rántotta ki a kardját. Szegények már tudhatták mi a hylezet és menekültek ahogy tudtak. Az egyiknek még mindig keresik a fülét."
"Hamarosan megjelennek az első ork portyázóim Rohanban. Ajánlom, hogy szívesen fogadják őket."
"Megteszem amit tudok. Meglásd, nagy már a hatalmam a király felett. "
"Jó szolga vagy. Rohani népviseletbe öltözött leánykák, virágesővel és "peace" felkiáltásokkal... Várakozáson felüli eredmény. A kapitányaim szerint a Hókútból jött szüzeknek különösen porhanyós a húsa. Nem is jutott nekem kóstoló... "
"Némi felzúdulást keltett a dolog, de csendesítem a hangulatot. Megpróbáltam bevezetni a rögtönítélő törvényszéket saját elnökletemmel, de amikor a király aláírására hivatkoztam, kiderült, hogy nem tud írni. Ostoba malőr... "
"Nemsokára készenállok a háborúra. Éomert távolítsd el, Théodredet szintén. Éowynt hálózd be, a királyt irányítsd. Felbéreltem néhány vadkacsát, lehet hogy nem lesz több gond a királlyal. Küldd el vadászni. "
"Éomert elküldtem a keleti határra, Théodred ragaszkodott hozzá hogy egy csapattal nyugatra megy. Gond lehet vele. Éowyn már szinte mindenhol belém ütözik. Azt hiszem, kedvel. A király ül a trónján és nem csinál semmit. Azt hiszem az, hogy megtanítottam írni, túl sok volt a tudatának és összeomlott."
"Éomer keleten? Attól félek nagy bajt csinált. Intézd el valahogy. Théodreddel nem lesz több gond, a kis elkényeztetett ficsúr csalta amikor a seregeim vezére kihívta egy kockapárbajra. Megvan a Casus Belli. (ez egy ősi tünde kifejezés) "
"Éomer börtönben kuksol, Théodredet idehozták sebesülten. Csak amikor már lefektették, kezdtem el kiabálni, hogy abban az ágyban hagytam a késemet. Éowyn már alig futott el. Azt hiszem végképp megadta magát a vonzerőmnek. "
a levelezésnek itt vége szakad
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Elleth
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Minden út visz valahová, lehet, hogy jó felé, lehet hogy nem. De mindenkinek el kell indulni valamerre.
- Maxim
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
- Namarie
- Nem elérhető
Gyászolj Gondor, ó
Denethort máglyára felrúgta a ló.
Galadriel naplójának legújabb részei fent vannak.
www.tolkien.hu/view.php?&c=1&a=1253
A napló tartalmazza a valódi, hiteles válaszokat a következő kínos kérdésekre:
Miért és hogyan verte Galadriel egy palacsintasütővel saerost laposra?
Mi volt erre Celeborn reakciója?
Hogy repültek bele mind a ketten az Esgalduinba?
Mit szólt Galadriel Glaurung megjelentéhez? Miért érezte magát kínosan Melkor?
Mit műveletk Aegnorék amnéziás és félig süket állapotban?
Hogyan került Thingol a vegykamra asztala alá?
_________
Röviden és tömören: az új írások nagyon jók.
Ulmonak köszönöm a szíves segítségét.
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Panni
- Nem elérhető
Csak egy kifogásom lenne. Tudom, hogy pocsék a helyesírásom, de azé' lécci a "Pani"-t javítsd át Pannira, feltéve,ha nem direkt írtad úgy. Köcci!
Ui.: A képek haláliak!
"Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz." (Wayne Dyer)
- Aldaron (büzsü)
- Nem elérhető
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Miért ne illene ide? Bár a 3. rész topicba már beraktam az egészet, ez a részlet a következő video része (jobb egérgomb, cél mentése...):Ulmo írta: Nem tudom, idevaló-e, de talán nem törlik a topicgazdik...Ezt nézzétek meg: Klikk ide 8O
behind-the-scenes jelenetek
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Ulmo
- Nem elérhető
- Toma gazda
- Nem elérhető
Szereposztás
Frodo-Thai Chi Tc
Gandalf- Pesta bá Pb
Brí-Chicago
Nazgul:Hé paraszt melyik út vezet Budára?
öreg:Mittom én?
___nyissz____
TC:Vedd el Pesta vedd el vedd má el!!!!
PB:Nemm anya megtiltota!!!!!
TC: Vedd el!!!!!
PB:Nemm ana megtiltota!!!!
TC:de én neked adom!!!
PB:nem merem elvenni.
értsd meg Thai chi anya keze hosszú és én félek tőle.
TC:hát akkor megkérdezzük őt.
PB:nemm!!!!!!!!!!!!!
nem kérdezzük.
TC:Mit kell tennem?
PB:El kel menned méghozzá hamar.
TC:hová?
PB:indulj Chicago felé.
TC:na és te?
PB:Ott várok rád a Pöttöm Panni fogadóban.
TC:A kontroláló biztonságban lesz?
PB:Nem tudom a válaszokat nem vagyok Vágó.
Beszélnem kell a Headbang fejével,
ő bölcs és igazságos biztosan segít.
Vegyél fel egy nicket de ne olyat hogy !Tomi! mert az gagyi,
Csak nappal utazz éjjel aludj.
TC:neked is van logikát hallod e!
milyen??
: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :
- Lora
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
- Aldaron (büzsü)
- Nem elérhető
- Fennasiel
- Nem elérhető
- Julcsi_
- Nem elérhető
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.