Gondolatok
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Sokkal jobban megfogalmaztad mint ahogy én tettem volna...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Cicaful
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Köszönetek: 0
Nagyon ráillik erre a kedvenc idézetem:
"a holnapban éltem a holnaputánért,
hogy jóvátegyem a tegnap bűneit"
Ez így nem megy.....
Tapasztalatból tudom, hogy elmúlik valami (pl. egy félév), azt mondom, utána jobb lesz, és francokat, mert a következő félévben ugyanezt mondom. Tehát levonva a konzekvenciát - "a hiba az ön gépében van". Magyarul, ha valami vacak azon én, csakis én tudok változtatni, senki, de senki más. Tanácsot adhatnak, melletted lehetnek, figyelmeztethetnek, de a lépést csak én tehetem meg - anélkül, hogy bárki is fogná a kezemet.
Mert mi történik, ha valakinek mindig fogják a kezét és visszarántják? "Büntetlenül" hibázhat. Nem lesz következménye, ill. nem olyan, amiből tanulhatna.
Én erre mostanában döbbentem rá.
A másik. Nem szabad felelőtlenül olyanokkal dobálódzni, hogy "megígérem", "megpróbálom", hogy "nem csinálom" vagy "csinálom" ezt meg ezt. Én is beleestem ebbe a hibába, és nem szabad. Egy idő után az ember a saját szemében veszti el önmaga hitelét és válik a saját szemében szavahihetetlenné, és ezzel elkezdi rombolni a saját személyiségét, saját magát - még ha nem is tud róla. Ha elveszítjük az önbecsülésünket, elveszítjük az önbizalmunkat is és ezáltal a külvilág felé közvetített önmagunkat is.
Nem szabad!
(...)
Na jó, befejezem, mert rengeteg baromságot írtam, ami nem tudom, hogy miért de kijött belőlem - asszociatív alkat vagyok, és amiket írtatok, azokról nekem ez jutott eszembe....
"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Drizzt
- Nem elérhető
Én is érzem azt, amiről beszéltetek. a tegnapi kóruspróba után még vegyesebbek voltak az érzéseim, mint addig (pedig ez nem is könnyű ...mert nekem vagy nagyon rossz kedvem van...vagy nagyon jó...vagy ezek szerint az is lehet, hogy a kettő egyszerre...mindenestere' fura érzés). Attól kezdve, hogy az albérletbe értem, ma reggelig nem szóltam egy szót sem...a többiek egész jól viselték . Mindegy, majd megbeszélem azzal, aki miatt...Ringbearer írta: Igen, teljesen egyetértek Veled, Rabyn.
Nem tom mi van, de most mintha mindenki, egy kicsit
nem tudná, hogy most mi is van...
Én is magammal próbálok megbékélni, hihetetlen mennyi tök
felesleges gondolat születik meg az ember fejében.
Deja legjobb akkor is az volt, ahogy az emberek nevetve (és nem kinevetve) utánunk fordultak a mozgólépcsőn, ahol ugyanolyan szépen szólt a Spirit of life, mint a farsangon .
- Ringbearer
- Nem elérhető
Nem tom mi van, de most mintha mindenki, egy kicsit
nem tudná, hogy most mi is van...
Én is magammal próbálok megbékélni, hihetetlen mennyi tök
felesleges gondolat születik meg az ember fejében.
Dehát Lau szavaival élve: "The show must go on.."
Haláli volt, tegnap kóruspróba után, leültem a buszra, és
egy nő ült mellettem, egymásra mosolyogtunk, aztán elkezdtünk
dumálni. Mint ha egy 1000éves barátom lett volna, integettem neki
amikor leszállt...
"Be the change you want to see." Gandhi
- Rabyn
- Nem elérhető
Azt figyeltem meg, hogy most mintha mindenki rajta lenne a mély depi. Rajtam is. Olyan hangulata van itt a forumon egy csomo embernek, hogy "jaj má megint elszurtam, má megint nem sikerült, má megint pancser voltam, má megint az agyukra mentem, nem vagyok jó semmire, nem vagyok jó senkinek, nincsen hasznom minek élek stbstb.."
Nemtudom ez mitől lehet. Talán mert annyira jó volt a farsang és most ennyire hiányzunk egymásnak. Vagy valami más oka van? Esetleg elegünk van a télből? (nekem már nagyon), és ez készít ki mindenkit? Vagy közelednek a vizsgaidőszakok, érettségik, újabb félévzárás (már csak 3 honap!). Nemtudom mitől lehet ki ennyire mindenki. De fel a fejjel emberek!! Nem dől össze a világ, próbáljatok meg szép, és vidító dolgokat keresni a világban. Lehet örülni egy elmaradt órának, a napocskának ha előbújik, egy szép számnak a rádióban, egy ölelésnek, mosolynak, annak, hogy 11 Oscart nyert a Király Visszatér, vagy akár annak, hogy már csak keveset kell aludni és látjuk egymást!
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Morgana
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Köszi az együttérzést, Rabyn!...
On
S. P. Q. L.
"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."
- Rabyn
- Nem elérhető
Szerintem ha vége van ennek a félévnek (mind középiskolai, mind egyetemi/főiskolai szinten, mindenki nyugodtabb lesz (kivéve a tábszerveket )
- Glendora
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Azért azt remélem, már haladok afelé...Talán sikerül
rescue me with your smile!
- Suhifarok
- Nem elérhető
- Artemisz
- Nem elérhető
Már a középkori bírák tudták, a nyilvános pellengérezés meglepően jó visszatartó erő a rossztól, tehát belevágok:
Ősszel még, mikor kriszana fölhomályosított, mik az emberi-közösségi kapcsolatok íratlan alapszabályai, valameddig sikerült normális lennem.
Most az a nagy bajom, hogy az egyetem miatt halál ideges vagyok. Semmit nem értek, és rettegek, hogyan fogom megcsinálni a félévet, mert ez már a második dobásom. És totál hidegen hagynak a tantárgyak...
És ettől az állandó idegtől vagyok ilyen őrült, erőszakos, kapkodós és önző... Még jobban, mint alapból szoktam.. Ki vagyoik éhezve emberi kontaktusra, bármit megtennék, hogy ne maradjak egyedül, mert akkor állandóan ezek járnak a fejemben.. És emiatt.. de hisz mindenki tudja, miket műveltem az elmúlt időszakban...
Akkor nem érdekelt, mi lesz az ára.. gondoltam, majd szól vki , ha zavarja.. több eszem is lehetett volna!
Szeretnék bocsánatot kérni mindazoktól, akiknek az agyára mentem. Igazán szégyellem. Nem ezt akartam, csak épp nem tudtam odafigyelni magamra..
Megpróbálok változtatni ezen, ha másképp nem megy, legfeljebb kivonom magam a csapatból, még az is jobb, mint újabb ellenségeket szerezni.
Köszönöm.
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Celeb
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Navaer: Celeb
"...bolondok vagyunk és mind belehalunk..."
by Mau
- Mau Rauser
- Nem elérhető
Üdv:
-- Mau
Ez a művészet csodája, hogy az ember néha nagyobbat szarik, mint amekkora a seggén kifér.
(Weöres Sándor)
- Celeb
- Nem elérhető
Laurelin írta: szerintem akármilyenek is az ember szülei, örülnie kell, hogy vannak neki. ... Vagy egy párkapcsolatban nincs egy apám aki azt mondaná? "ha bántani mer, kitekerem a nyakát". És ez érződik is, sokkal kevésbé figyel oda dolgokra a mindenkori partner, hiszen nincs aki számonkérné rajta, hogy hogy viselkedik velem. ... Úgyhogy azt tanácsolom mindenkinek, becsüljétek meg a szüleiteket, mert csak ők vannak mellettetek feltétel nélkül.
Megértelek. Illetve, hogy is mondhatok ilyet? Hogy érthetnélek meg amikor nekem van családom: anya, apa tesó, unokatesó... De azért csak pár szót. Van olyan amikor eltervezem, miképp fogják egymást megölni a családom. Amikor azzal jönnek a szüleid, hogy csak addig maradnak együtt amíg le nem érettségizel? Amikor érzelmileg nem tartanak normálisnak, mert 16 évesen félsz a szerelemtől és nem is akarsz szerelmes lenni? És mindezt a családodnak köszönheted...
Egyébként a partnerről csak annyit, hogy aki kihasználja azt, hogy nincs aki rugdossa, az nem is érdemel meg Téged.
Üdv: Celeb
by Mau
- Moiraine alias Elyanon
- Nem elérhető
Elros írta: Moiraine: Aláírásod idézet vagy saját gyártmány? Mindegy. Nagyon szép
Nem saját szerzemény, én magam is úgymond "másoltam".. de kedvenc idézetem, ezért is ez az aláírásom..
1 élőnek ki a halál hallatlan palástját erőlteti erőtlen vállára nincs útja egy halottal ki akár a halál halála is lenne
- Elros
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- Moiraine alias Elyanon
- Nem elérhető
1 élőnek ki a halál hallatlan palástját erőlteti erőtlen vállára nincs útja egy halottal ki akár a halál halála is lenne
- Laurelin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Lemostam a festéket arcomról
most látszik csak, nem mosolygok,
a rettenet fintora ez.
- Moiraine alias Elyanon
- Nem elérhető
- Nilraen
- Nem elérhető
Hát akkor már ketten vagyunk. Azóta már megbeszéltük a dolgot és nincs semmi gáz!Tinúviel!Tinúviel! írta: Artemisz: Benned egy jós veszett el!b Pont így van...de nem olyan nagy ügy.... Csak így válszoltam Nilnek! De jól lepleztem nem??? De nagyon valószínű, hogy egy pasin nem fogunk összeveszni! remélem... Részemről egy barátság sokkal fontosabb!
"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."
- Ringbearer
- Nem elérhető
Eruntale írta: Mert nem csak a gyerekek várják el, hogy a szülők megértsék a gondjaikat.
Igen, a szülők is ezt kérik. De vajon az igazsásgos dolog, hogy
ezzel elveszik a gyerekek gyermekkorát?
Nekem mindent elmondanak, és ez jó, mert így bizalmasabb kapcsolat
lett köztünk. Nem tudom melyik a jobb, mert az ember úgyis azt
mondja, amelyik helyzetben nem ő van...
"Be the change you want to see." Gandhi
- Rabyn
- Nem elérhető
A hugom meg kiskamasz és néha kibirhatatlan..
De azért család vagyunk, és megbízunk egymásban.(legalábbis remélem, hogy megbíznak bennem)
- mogy
- Nem elérhető
anyuval nagyon jóban vagyok, és majdnem mindent meg tudunk beszélni. neheen viselem a kritikát, de annak ellenére mindig kikérem a véleményét, és hiszek neki. ő meg az enyémet. bár ő már 40en túl van, mégis olyan fiatalos, és általában tőlem kér tanácsot, pl ötözködésben néha-)))
azért ez vicces-)))
sokan irigylik tőlem az anyukámat, nem is tudom miért, de talán azt irigyllik, hogy ilyen jó a kapcsolatunk-)))
egyébként nagyon egyetértek azzal, amit Eruntale mondott...a kapcsolat milyensége nagyban múlik azon, hogy mi, gyerekek hogy állunk a szüleinkhez....ha azt mondom, hogy áá ők sosem értenek meg engem, és inkább magamba zárkózom, és nem mondok el soha semmit, akkor jön a szigor: ha nem mondo meg, kivel és hova mész, akkor nem mész. Ez sztem teljesen logikus, mert a féltés az mindenhol ott van. És asztem az sem árt, ha a szüleim ismerik legalább egy részét a baráti társaságomnak, mert akkor ők is megítélhetik őket, és ha ismerik, és eseteg amegbízható felét mutatom be, akkor még rájuk is mernek bízni-)))
"Nyitott szemmel álmodom, de nem vagyok magam!"
- Olorin.papa
- Nem elérhető
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Eruntale/Hanna
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Nálunk is voltak/vannak komoly problémák (hol nincsenek? ilyenkor én elszaladtam otthonról, vagy bezárkóztam a szobámba.
Aztán rájöttem, hogy igenis én is tehetek valamit. Ha mást nem leülök, és végighallgatom a szüleimet, vigasztalgatom őket.
Mert nem csak a gyerekek várják el, hogy a szülők megértsék a gondjaikat. A szülőknek is jót tesz, ha érzik, a csemetéjük nem csak "beépített személyzet"nek tekinti őket.
Huh, ez most nagyon kioktatósan hangzik, én sem hittem el, de.. bevált.
- Cicaful
- Nem elérhető
Voltak már olyanok, akik azt mondták, hogy irigylik tőlem a családjukat - tegnap én mondtam ezt. Nem azért, mert nem szeretném a családomat, hanem azért mert ez olyan Igazi Család volt. Együtt leülni este vacsorázni, ölelés meg miegymás. Ilyen már maximum csak az a család lesz, amit én teremtek magam köré.
Nem tökéletes a családom, ez igaz - mindkét szülőm hagy kivánnivalót maga után, de mégis szeretem őket (ezt "kicsit" nehezen mutatjuk ki - legfőképp sehogy). És nagyon jól tudom, hogy mindent megtennének értem - ha hagynám. És én is - bárki bántaná őket...
Orsie: én apukámmal vagyok hasonlóan - csak kevésbé tudatosan.
Mindenkinek: lehet, hogy sokszor van összetűzés a szülőkkel, meg mindenki úgy érzi, hogy csak őt nem értik meg, DE azt sosem szabad elfelejteni, hogy ők akkor is a szüleink, a családunk marad, mikor - esetleg, ne adj'isten - már a legtöbb ember helyébe újak léptek.
(Bár a Biztos Pontok megmaradnak! )
kicsit kuszára sikerült...remélem ki lehet hámozni belőle az érzéseimet
"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"
- Celeb
- Nem elérhető
by Mau
- Zarándok(Mist)
- Nem elérhető
a soul in tension thats learning to fly
condition grounded but determined to try
- Celeb
- Nem elérhető
Luthin írta: Az ember számára a családja az egyetlen biztos háttér és ha az őket összekötő kapocs elszakad...
Én nem egészen értek egyet veled. Van akinek a családi háttere olyan, hogy máshol /barátok hobbi.../ kell megkeresnie azt a biztonságot amit a család adhat. De igazad van abban, hogy beszélni kell. Az emberek legjobb eszköze minden békétlenségre, hogy ha megtudja és megérti /vagy elitéli,, de akkor már teljes joggal/ a másik mért cselekedett így. És ez csak beszéd útján érhető el.
Nahryien, viszont Te meg ne szomorkodj. Nem valószínű, hogy egy apa komolyan ilyet mondjon a fiának. Szóval fel a fejjel! Lásd: Aláírásom
Üdv: Celeb
by Mau
- Mau Rauser
- Nem elérhető
Navaer:
-- Mau
Ez a művészet csodája, hogy az ember néha nagyobbat szarik, mint amekkora a seggén kifér.
(Weöres Sándor)
- Tinúviel!Tinúviel!
- Nem elérhető
"Ebben a mesében részeg a herceg és ronda a királylány, de a néha a szemétdomb felett is felragyok a szivárvány..."