Versek
- Orsie
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Arlith, Kar'sá-val kell egyetértsek mert ma találkoztam Szofival és megerősítette ezt. amennyire én emlékszem, jön SÚ, Kar'sa, Nimdorci és Mau meg mi Foxszal, többieket nem tudom/nem emlékszem.. annyi pluszinfó, hogy Astoria után a CD Fűbe megyünk, aki esetleg késne, az oda jöjjön vagy csörögjön.Kar'sa írta: Nos, igen, Szofi üzeni:
1. Versestali nov. 25-én vasárnap. Találkozó 12:00 Astoria, senki ne késsen egy percet sem.
2. Versestali dec. 1-én szombaton. Találkozó Szentendrén, részletek később.
Ergo mindenki kap egyet, aki így ér rá, aki úgy, az is...
"in the real dark night of the soul it is always three o'clock in the morning."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Arlith
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Szofi megkért, h szóljak neked Kar'sa, meg neked SÚ, hogy vasárnap találkozzatok vele Szentendrén délben (öhm, sztem hívjátok fel, az a legtisztább), hívjátok meg egy bögre teára, ő meg megbeszéli veletek a kislassit. Ha jól értem. Nem vagyok jó postás...
A nagy közös tali (hehe), pedig 1-jén, vagy 2-án lenne.
"God's away, God's away
God's away on business, business"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Acho
- Nem elérhető
- Köszönetek: 5
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- nn ms.j sAw
Akkor valószínűleg a "troppo vuota" a helyes, elvégre a "toccata" is nőnemben van... ha jól veszem ki a dolgokat.Acho írta: SÚ: lévén nem tudok olaszul, ezért a dolog értelmezését rád bízom : "A troppo vuoto vagy vuota azt jelenti, hogy "túlságosan üres". Ezért a végződés attól függ, hogy hím vagy nőnemű-e az, ami üres."
A "troppo" olyan értelemben is használatos, hogy "meglehetősen" - és ebben az esetben erre gondoltam. Az első vsz ugyanis még csak puszta "bemelegítés" (toccata - piszkál, kipróbál, babrál "toccare"), és hát az első vsz-ban még nincs igazán más, csak a forma és az eszközök próbálgatása. Legalábbis eredeti szándékaim szerint. Ha bárki mást is talált benne, jól tette és esetleg elárulhatja nekem is, mit írtam
A november 25-i vt-vel kapcsolatban: én szinte biztos, hogy késni fogok, de ezt már Szofival egy pohár bor mellett megbeszéltük. Igaz, telefonon, és nem tudom, hogy Szofi mellett volt-e egy pohár bor...
Mielőtt azonban irigykedni kezd bárki is, hozzá kell tegyem: a mellettem lévő pohár bort más itta, nekem ugyanis még vezetnem kellett utána.
(Ha ez túl offnak minősül, mentségemre legyen mondva, hogy hajnali fél négykor keltem, és közel hatszáz kilométert vezettem ma, úgyhogy nem biztos, hogy beszámítható vagyok. )
- Kar_sa
- Nem elérhető
Nos, igen, Szofi üzeni:Kar'sa írta: No, akkor most lesz a tali, vagy elsején, vagy mikor?
1. Versestali nov. 25-én vasárnap. Találkozó 12:00 Astoria, senki ne késsen egy percet sem.
2. Versestali dec. 1-én szombaton. Találkozó Szentendrén, részletek később.
Ergo mindenki kap egyet, aki így ér rá, aki úgy, az is...
Kārātārānen a áirâë...
- Kar_sa
- Nem elérhető
- Acho
- Nem elérhető
- Orsie
- Nem elérhető
SÚ, jelentem, megkaptam és _nagyon jók_!! köszönöm! majd írok holnap (jah inkább ma de majd alvás után) privit.Sötét Úr írta: Orsie/Fraktál: [szógálati közlegény] Legjobb tudomásom szerint elküldtem az anyagot, kérek szépen visszajelzést! A profilodban lévő e-mailre ment. Ha kell, CDR-ben is tudom küldeni. [/szógálat közlegény]
- Kar_sa
- Nem elérhető
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Természetesen trocheusokban...fqqdk írta: harmadikán linalgzéhám lesz. csak akkor megyek versestalira, ha megígéritek, hogy elemzünk T test feletti V vektortereket, és kiszámítjuk a kockák determinánsát.
Acho: Köszi!
Orsie/Fraktál: [szógálati közlegény] Legjobb tudomásom szerint elküldtem az anyagot, kérek szépen visszajelzést! A profilodban lévő e-mailre ment. Ha kell, CDR-ben is tudom küldeni. [/szógálat közlegény]
- Acho
- Nem elérhető
- Orsie
- Nem elérhető
köszi mindenkinek, aki küldött!
- Orsie
- Nem elérhető
SÚ, majd felhívom Szofit és megkérdem tőle, köszi, hogy jelezted.Sötét Úr írta: Szógálati közlegény: Orsie: Próbálom megtudni, egyelőre eredménytelenül, hogy Szofi megkapta-e amiket küldtem? Ja, és a németek bólintottak!
a németek meg jófejek és lelkesen várom a végeredményt
Arlith, versestali mostani hétvégén jobb lenne, már csak Fox kedvéért is
- fqqdk
- Nem elérhető
- Mau Rauser
- Nem elérhető
egyelőre csak annyit hogy erről most a finnegans wake jut eszembe, de majd ehet hogy írok róla érdemben is. (legfeljebb vtalin:))Sötét Úr írta: [glossolalia]
Ez a művészet csodája, hogy az ember néha nagyobbat szarik, mint amekkora a seggén kifér.
(Weöres Sándor)
- Kar_sa
- Nem elérhető
Mondjuk akkor én is odadobnám ezt a december 2-t, SÚ miatt...Arlith írta: Fontos!
Időközben Szofi lebetegedett, ő biztosan nem tud jönni vasárnap. Azt mondta, hogy tartsuk meg nélküle.
Én meg azt mondom, nélküle nem versestali a versestali... Lehet, hogy ez csak szentimentalizmusomból adódik...
Szóval énszerintem, tekintve, hogy kb fele- fele arányú szavazat érkezett vasárnapra és 1-jére is, legyen ez utóbbin.
Szerintetek?
(közben akkor reménykedem, hogy TÉNYLEG elmarad az, ami miatt nekem akkor nem lett volna jó... )
Kārātārānen a áirâë...
- Arlith
- Nem elérhető
Időközben Szofi lebetegedett, ő biztosan nem tud jönni vasárnap. Azt mondta, hogy tartsuk meg nélküle.
Én meg azt mondom, nélküle nem versestali a versestali... Lehet, hogy ez csak szentimentalizmusomból adódik...
Szóval énszerintem, tekintve, hogy kb fele- fele arányú szavazat érkezett vasárnapra és 1-jére is, legyen ez utóbbin.
Szerintetek?
"God's away, God's away
God's away on business, business"
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
... klasszicizáljunk kicsit... már ha ez az. (S már ha létezik ilyen szó)
Téli hexameterek
December
Faggyal jött a december. Pattan az északi szélben
mind a jeges, dermedt fűszál; dércsípte bogyókkal
játszik a tél odakint, s a sötét lassan közeleg, már
szürkül az ég, ám tiszta fehéren táncol a hó, nézd,
hogy kavarog: látod, csodaszép az idén a karácsony!
Január
Zord az idő és forralt bort töltök poharamba,
késként vág a hideg, sík korcsolyapálya az utca;
néha kicsit megroppan az ablak, ráfagy a pára,
s mint őrült művész ecsetével a jég odanyúlt és
száz vacogó rózsát festett az opálos üvegre.
Február
Úgy nyikorognak a léptek, mint olajat sose látott
régi fogaskerekek, s idebújik pár zabolátlan
szélfoszlány a kabátom alá és megdideregtet.
Néhány kékre fagyott jégcsap néz rám a tetőkről:
nincs még itt az idő, és várnom kell a tavaszra.
2007-11-20
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Én is! De biztosan alakul még. Az az igazság, hogy korántsem szójátékokról van csak szó, mindegyiknél az vezetett, hogy több szó összegyúrása valamiféle, az alkotó szavak értelmén alapuló érzelmi jelentést hordozzon. Azért van szükség további átdolgozásokra, mert ez nem mindenhol sikerült úgy, ahogy szerettem volna, például a "véljetek" szó eredendően a vél, él, elvét szavak egyveleg kellett volna legyen, ami nem derül ki belőle. Szóval van mit tenni még vele. A célom az volt, mint a szerelmesvers elejével is (húha, arról Arlithnak és Szofinak igértem egy önelemzést...), hogy a szavak értelme visszahúzódjon az érzelmi-mentális hatásuk mögé, és ez által alakuljon ki egyfajta (vagy több fajta) jelentés - ez lett volna a kisérlet lényege, amit arra a címhez linkként adott magyarázat is utal. És ezen még lehet csiszolni... Amúgy, ha valaki esetleg értelmezni próbálná: minden belemagyarázás jogos, és helytálló!freedom írta: kíváncsi vagyok,ha ezt te még nem tartod késznek,milyen lesz a végére?
Ja, és mindenkit csókoltat a Gruffacsór!
Szógálati közlegény: Orsie: Próbálom megtudni, egyelőre eredménytelenül, hogy Szofi megkapta-e amiket küldtem? Ja, és a németek bólintottak!
Esgal: Köszi! A késztetés a legjobb visszajelzés
Acho: Azon töröm a fejem, hogy ha "toccata", akkor nem helyesebb-e a "troppo vuotA"? Pedig azt szoktam állítani magamról, hogy tudok (egy kicsit) olaszul... De itt most mint zenei előjegyzést kérdezem, hátha találkoztál vele. Vagy esetleg Kar'sa? Vagy más?
- Orsie
- Nem elérhető
kérek mindenkit, aki verses részbe cikket igért és még nem küldte el, már hamarabb küldje el Szofinak mert még válogatni kell és másodikán már küldjük őket Nodleenak kiadványszerkesztésre! (mondjuk 25.-én éjfélig pls küldje el mindenki)
köszönöm.
- freedom
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
ez nagyon megfogott..olvasgatom és vissza-visszaugrok,mert "kijavítom" helytelenül,amit írtál és ízlelgetem a szókapcsolatokat,sorokat.. nálam favorit a "tudat alatt és fölött és között" a "csodálkalandozom vitáman,mint imágó a báb-színházban" mert elképzeltem és jáj, leöntöttem magam teával:) a "szeretlekének meg úgyvártalak" meg elkapta szentimentális énem..kíváncsi vagyok,ha ezt te még nem tartod késznek,milyen lesz a végére?grat és mégmégmég szójátékot!
Szabadság az,ha
Megválaszthatom: kitől
És mitől függjek
(Fodor Ákos)
Kérek szépen vacsit!
- Arwenstar
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
- Acho
- Nem elérhető
- Orsie
- Nem elérhető
- Esgal
- Nem elérhető
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Pár hozzászólással ezelőtt beharangoztam már valami szörnyűséget, és most elkészült az első public beta verziója.
Az alábbi, rendezett szöveget imitáló betűhalmaz a nyugalom megzavarására alkalmas karaktereket és karaktercsoportokat tartalmaz! Elolvasása csak saját felelősségre! Vigyázat, KISÉRLETI SZÖVEG!
glossolalia
(a tudathatározta lét körökösen zengett kimnusza)
kísérleti brutalitás a szó, mint jelentéshordozó trónfosztására
[size=9:318nwmhb]-- toccata, troppo vuota[/size]
az régi vágyam már énnekem
vasárnap ragyogjon péntegen
jobbléten szendergő időre
eszméledezzen jó előre
jókeddem ne rombolja szerda
nemlékeimre jöjjön herda
hétfői sárkány ne dúljon szombat
tök csütör lesz ha azon sem ronthat
[size=9:318nwmhb]-- molto allegro[/size]
lepkedő sülegény koromban
engemségeim rabja voltam
vágyrajáró kószos éj-jelek
titeket már nem kell véljelek
embercsikkek és csikkemberek
lézengedező mitévő legyek
a bús köztér-időbe öltözött
tudat alatt és fölött és között
csodálkalandozok vitáman
mint imágó a báb-színházban
világlátó világtalanul
a félvilág fércelme nyomul
seménkedő lébecok fögött
az érterem úgyis csak röhög
és a versből semmi sem marad csak
értelmeszottyadt rötyke szócsatak
[size=9:318nwmhb]-- andante incantabile, senza cuore[/size]
szilángolt és félhazug szavak
szeretlekének meg úgyvártalak
fondor és ármány hiteglelés
érzelmetlen büszkölő merész
ellenjavak mind hazugló zagyok
sebrekészek mert szelény vagyok
vagy csak bolond vagy néha-léha jó
perszonomorf anthropizáció
[size=9:318nwmhb]Veresegyház - Budapest, 2007. november 13 - 19 22:22:22[/size]
[size=9:318nwmhb](A glossolalia meghatározása és vonatkozó értelmezése angol nyelven.)
(Az első versszakhoz tartozó utasítás Acho segítségével javítva ["troppo vuoto" helyett "troppo vuota" - alany neméhez igazítva]. Köszi Acho!)[/size]
- Well-of-Souls
- Nem elérhető
Man in general, if reduced to himself, is too wicked to be free.
Joseph de Maistre
- Kar_sa
- Nem elérhető
- Acho
- Nem elérhető
- Kar_sa
- Nem elérhető